שוק ההדפסה בפורמט רחב למשרדים (ובעיקר אלה עוסקים בהנדסה, עיצוב ואדריכלות) התחדש עם ה- – Epson SC-T3100M מדפסת רב-תכליתית קומפקטית 24 אינץ' (A1). להיט? די בטוח.
מאת: שי מרון, TECHREVIEW-Pro
כששאלו אותי נציגי חברת Epson ישראל (וליתר דיוק, מנהל תחום המדפסות בפורמט רחב) אם אני מעוניין לבדוק את המדפסת הרב-תכליתית החדשה (MFP) של Epson, אני חייב להודות שהייתי קצת בלחץ. היכן אני אמור למצוא מקום למדפסת/סורק/מכונת צילום 24 אינץ׳ במשרד הביתי המוגבל שלי? ואיך בכלל אני אמור להעלות אותה במדרגות?
ובכן, המציאות היא ש- Epson SC-T3100M אינה ה- MFP הממוצע בפורמט רחב… רחוק מזה. היחידה קומפקטית, קטנה וקלה בהרבה ממוצרים השוואתיים המתחרים. מדובר ביחידה של 970 מ"מ ברוחב על 505 על 292 שמשקלה בסך הכל 35.3 ק"ג. לשני אנשים קל יחסית להרים ולנייד אותה והיא יושבת בנוחות על כל שולחן או עבודה, ומכיוון שהיא מצויידת ב- WiFi , היא יכולה להגיע לכל מקום.
Epson SC-T3100M היא אבולוציה של מדפסות הזרקת הדיו SC-T3100 ו- SC-T3100N ש- Epson השיקה לפני כמה שנים. אבל, בדגם החדש יש סורק צבעים משולב עם חיישן הדמיה Contact (600 dpi). באופן מרשים, הפיכתו למכשיר 3 ב -1 לא תרם להגדלת התצורה הסופית. מרשים ביותר.
כמדפסת, ה- Epson SC-T3100M תומכת בגליל נייר של עד 24 אינץ' באורך של 100 מטר ובגיליונות חתוכים של עד A1 . ניתן לעבור אוטומטית בין השניים ללא התערבות ידנית. יש גם מזין גיליונות אוטומטי מובנה לעד 50 גיליונות A4 או A3, כך שהמכונה יכולה לשמש גם כמדפסת משרדית רגילה.
כמו כל מדפסות טכנולוגיית הדיו של Epson , ה- SC-T3100M כוללת טכנולוגיית ראש הדפסת מיקרו-פייזו, ולא את ראשי ההדפסה התרמיים הנפוצים יותר עם הזרקת דיו אצל המתחרים. הטכנולוגיה כאן פועלת על ידי הפעלת מתח חשמלי על גבי גביש פייזו, שמתרחב ומתכווץ ומניע אלפי טיפות דיו דרך הזרבובית. לעומת זאת, ראשי הדפסה תרמיים כוללים גוף חימום שיוצר בועת אוויר המוציאה את הדיו – תהליך ארוך יותר שצורך מן הסתם יותר חשמל.
מעבר לכך, לדברי Epson, מכיוון שראשי ההדפסה של פייזו אינם נתונים לאותם לחצי קירור כמו ראשי הדפסה תרמיים, הם אינם מאבדים את צורתם או דיוקם לאורך זמן ולכן אין צורך להחליפם. למעשה, ראשי ההדפסה כלולים באחריות לשנה של המכונה, וזה יתרון גדול לסוג מוצר הידוע לרוב בעלויות תפעול גדולות.
Epson SC-T3100M משתמשת בארבע מחסניות הזרקת דיו – שחור (50 מ"ל או 80 מ"ל) או CMY (26 מ"ל או 50 מ"ל). המכונה משתמשת בדיו פיגמנט, בעל עמידות טובה יותר בפני מים וכתמים מאשר דיו צבע, מה שהופך אותו למתאים היטב לאתרי בנייה.
המכונה נשלטת באמצעות לוח מגע צבעוני LCD אינטואיטיבי בגודל 4.3 אינץ'.
ההתקנה קלה להפליא, בעזרת מדריך חזותי למשתמש המדריך אותך בתהליך, כולל אנימציות המראות כיצד להוסיף מחסניות נייר ודיו. לאחר שהכל מותקן, האתחול לוקח בערך 20 דקות ואז אתה מוכן להדפיס.
ניתן להדפיס בכמה דרכים שונות. הקלה ביותר היא עם כונן USB אותו אתה מחבר בקדמת המכונה, אך כדי להפיק את המרב מהמדפסת, עליך לחבר אותה למחשב נייד באמצעות כבל USB או, ויתרה מכך, לחבר אותה ברשת (WiFi או Ethernet).
דרייברים זמינים עבור Windows ו- Mac OS בעוד שתמיכה ב- Apple AirPrint מציעה הדפסה אלחוטית מ- iPhone, iPad ו- Mac מבלי להתקין כל דרייבר.
לטובת הדפסות CAD המדפסת יכולה לבצע אמולציה של HP GL/2 ו- HP RTL, אך לקבלת התוצאות הטובות ביותר, Epson ממליצה להשתמש במצב CAD/Line בדרייבר של Epson.
הדפסה מאייפון באמצעות AirPrint היא דרך ממש קלה להדפיס במהירות. כל שעליך לעשות הוא לבחור את המכשיר מהרשימה ולחץ על הדפס. קובצי PDF וקטוריים ו- JPG של סריקה עבדו כיאות, למרות שנרשמו כמה בעיות בהדפסת קובץ PDF גדול.
באמצעות נייר מצופה רגיל הדפסנו מבחר תוכניות CAD של AutoCAD ו- Solidworks eDrawings – והתרשמנו מהתוצאות. לקח קצת יותר מ-40 שניות להדפיס עמוד A1. ההדפסה במונוכרום הייתה מעט מהירה יותר.
התוצאה המודפסת מרשימה ומפגינה קווים סופר חדים, עם פירוט רב של מידות קטנות וטקסט. נייר בהזנה רציפה נחתך אוטומטית בסוף ההדפסה, אך עדיין מוחזק על ידי המדפסת כך שהוא לא נופל לרצפה.
עיבודים אדריכליים פוטוריאליסטיים נראו טוב במיוחד על הנייר המצופה של Epson. התוצאות עם נייר צילום מבריק למחצה על הגדרה של Super Fine הביאו וריאציות עדינות של צבע ואפור. זוהי טכנולוגיית הדפסה בשלה, כך שאין הפתעות גדולות שם, אך הדפסה בהגדרה האיכותית ביותר אכן לוקחת זמן. תכננו להמתין מעל 10 דקות להדפסת A1.
סריקה באמצעות Epson SC-T3100M
הסריקה במדפסת נשלטת באמצעות לוח המגע. ישנן שלוש דרכים לשמור/לשלוח נתונים: תיקיית רשת/FTP, דוא"ל או כונן USB. הקלה ביותר היא לשלוח קבצים ישירות לתיקיה משותפת – פשוט מקלידים את הכתובת ומכניסים אישורי כניסה. כדי לגרום לכך לעבוד ברשת המקומית שלי, עם זאת, הייתי צריך להחליף את 'שם המחשב' בכתובת ה- IP המקומית של המחשב האישי שלי.
לסריקה פיזית, המסמכים מוזנים מאחור, עם הפנים כלפי מעלה וגודל הנייר מזוהה באופן אוטומטי. צריך רק לוודא שהמסמך מיושר במדויק עם הקצה הימני. אם פיספסתם, המדפסת תזהיר על כך ותבקש לטעון מחדש.
ניתן לסרוק מסמכים ל- JPG, PDF או TIFF וישנן מספר הגדרות שונות לשליטה בפלט, כולל רזולוציה, מצב צבע ודחיסה.
כמו בהליכי ההדפסה, מסמכים סרוקים מוחזקים במקומם בסוף הסריקה, ומבטיחים שהם לא נופלים על הרצפה. בסריקת קו צבעוני A1 לקח לנו כ- 30 שניות ב- 300 dpi וכ- 75 שניות ב- 600 dpi . סריקות מונוכרום, באופן טבעי, מהירות הרבה יותר.
העתקה עם Epson SC-T3100M
העתקה מתבצעת כמעט באותו תהליך כמו סריקה מבחינת הגדרות לאיכות וכד׳. נוסף על כך, תוכלו לבחור את מספר העותקים, לציין את גודל הפלט ואת קנה המידה (25% עד 400%). בסך הכל, העותקים של סקיצות קו היו טובים. ניסינו גם עותק בצבע מלא של עיבוד אדריכלי מודפס על נייר צילום. התוצאות היו בסדר, אך הן לעולם לא יהיו טובות כמו בעת הדפסה ממקור דיגיטלי.
סיכום
מדפסת Epson SC-T3100M היא מדפסת מרובת פונקציות ברמת כניסה מרשימה. היא קלה להתקנה ולהפעלה וקטנה להפליא, לאור יכולות ההדפסה והסריקה/העתקה שלA1 . בעוד שמשרדי תכנון והנדסה רבים הרחיבו את תהליכי העבודה הדיגיטליים שלהם במהלך מגפת ה- הקורונה, רבים עדיין חסרים הדפסים פיזיים ויכולת סריקה של מסמכים מקוריים. עם התקציב הצנוע יחסית וטביעת הרגל הקומפקטית שלה, המדפסת הזו יכולה להעשיר את חייו של כל מקצוען, בין אם הוא עובד מהבית או במשרד קטן/גדול.
דירוג: 4.5 מתוך 5. סרטון: https://youtu.be/EkLq6XQWkPc