בסקר שוק חדש של Epson, מומחי התעשייה מדברים על האתגרים העומדים בפניהם בניסיון לשמר פרודוקטיביות וקיימות בארגונים ברחבי העולם
הדפסה מתרחשת כמעט בכל ארגון. אפילו בעולם הדיגיטלי שבו אנו חיים, יש מדפסות בכל מקום. ובעוד שהן חלק מהמרקם של חיי העבודה שלנו, יש גם דרישה מה׳שטח׳ לאזן את הניהול שלהן ולבחון מקרוב את פעילותן על רקע זירה המלאה באתגרי קיימות ופרודוקטיביות.
כדי להבין את האתגרים שעומדים בפני ארגונים בניהול צרכי ההדפסה שלהם, ערכה ענקית ההדפסה Epson סקר עומק מקיף בקרב שותפיה ברחבי אירופה, המזרח התיכון ואפריקה, המנהלים פעילות מרובה שמערבת מדפסות עסקיות. בין אם מדובר באנשי IT בחברות או בספקי שירותים המציעים פתרון במיקור חוץ, הסקר חשף מה מחזיק אותם ערים בלילה – וגם כיצד הם מתמודדים עם האתגרים הללו על ידי הצטרפות למהפכת הזרקת הדיו.
דאגות סביבתיות עברו לראש סדר העדיפויות
האו"ם מגדיר קיימות כ"מתן מענה לצורכי ההווה מבלי לפגוע ביכולתם של הדורות הבאים לספק את צרכיהם". זה כולל הכל מהפחתת עוני ורעב ועד לחיזוק הבריאות והבטחת שלום. עם זאת, כאשר מדובר בהדפסה, הפוקוס נופל לרוב על הפחתת פליטות ופסולת. אנדי רטקליף, דירקטור ב-Key Digital, ספקית שירותי IT מנוהלים עטורת פרסים בבריטניה אומר כי "הלקוחות שלנו מודעים כעת לנושאים סביבתיים יותר מאי פעם ודורשים להפחית את השימוש באנרגיה ובזבוז. יש לזה חלק עצום בהחלטות הרכישה של הלקוחות שלנו, שלעתים קרובות מדורגת יותר מהמחיר".
זוהי חוויה המשתקפת בדרך כלל ברחבי האזור. לדברי אנדראס אולסון, מנהל מכירות ב-Telloprint, ספק שירותים מנוהלים לסופרמרקטים בשבדיה, "ההיבט הסביבתי מתגלה יותר ויותר. הלקוחות שלנו מאוד מודעים לסביבה". הוא מוסיף שעבור לקוחות גדולים יותר עם יותר מדפסות, שימוש באנרגיה יכול להפוך לשיקול גדול ומעבר לטכנולוגיה בעלת הספק נמוך יכול לעזור. "אם בחנות גדולה יש 15-20 מדפסות, יהיה הבדל גדול בחיסכון באנרגיה", הוא מסכם.
והתמונה לא שונה בגרמניה. לדברי מתיאס שווייץ, מנכ"ל שירותים מנוהלים מספקים LaserHOST, "לקוחות דורשים IT בר קיימא, כולל הדפסה". יתר על כן, משתמשי הקצה מסכימים. פרנק יאנסן הוא ראש ה-IT ב- WEWO, ספקית של כלים וקיבועים בגרמניה. לדבריו, קיימות היא נושא מרכזי כיום.
מריה תרזה גוארה מחברת שירותי הדפוס האיטלקית, Aaron Technology, התייחסה בסקר בעיקר לרגולציה דוגמת הנחיות הדיווח על קיימות תאגידית של האיחוד האירופי (CSRD). היא מסבירה כי "עם הגעת ה-CSRD, חלק מהקטגוריות של חברות קטנות ובינוניות, שעד כה היו פטורות מהפקת דוחות קיימות, יצטרכו לעשות זאת".
בעוד שתקנות האיחוד האירופי כמובן אינן משפיעות על עסקים במזרח התיכון, קיימות נותרה חשובה. עבדאללה דרוואזה, מנכ"ל ב-Jordan Computer Trading Co., אומר כי "רוב החברות בירדן מחפשות תעודות ISO [כאשר] הן פורסות כל פתרון." הדבר בא לידי ביטוי בדעותיו של עבדולנור איברהים חאג' נורחוסיין, מנכ"ל ספקית שירותי ה-IT, Creative Systems Co., שבסיסה בערב הסעודית. הוא אומר, כי "רוב הארגונים מחפשים כעת פתרונות ברי קיימא וחסכוניים".
השוק מגיב לדרישות הקיימות
רבים מהמרואיינים הבינו שבין אם הם משתמשי קצה או ספקים של מדפסות ושירותים, הם צריכים להגיב לאתגר הקיימות. עבור רבים מהם, משמעות הדבר היא בחירה במדפסות שצורכות פחות אנרגיה מבלי להתפשר על גורמים אחרים.
רטקליף אומר כי "ההמלצה שלו ללקוחות לעבור מהדפסות לייזר לשימוש במדפסות הזרקת דיו חסכוניות ושאינן מפיקות חום בתהליך ההדפסה, חסך ללקוחות 2.5 מיליון קילו-וואט באנרגיה, מה שהביא לחיסכון של יותר ממיליון ליש״ט בעלויות האנרגיה. ״זה גם מייצג חיסכון של 617,000 ק"ג של פליטת CO2 בהשוואה למדפסות לייזר רב תכליתיות ודגמי לייזר".
ביוון, ניק קוטראקוס, הבעלים של ספק שירותי המשרד, ד"ר פרינט, מציין כי הפחתת הפסולת הייתה תוצאה מדידה של שימוש בטכנולוגיה הנכונה. הוא אומר כי פחות חומרים מתכלים משמעותה פחות נשק לסביבה״. קיימות, הוא אומר, היא לא רק הפחתת עלויות האנרגיה השוטפות. מדובר גם בצמצום הצורך בהחלפה תדירה של מחסניות דיו מזהמות.
תרזה גוארה מדווחת כי הצליחה להביא לירידה של 96% במשקל החומרים המתכלים המשמשים את לקוחותיה במדפסות הזרקת דיו, בהשוואה לאלה המשתמשים במדפסות לייזר.
למרות זאת, עם עלויות האנרגיה כה גבוהות המייצגות מקור מתמשך של פליטות, קיצוץ בשימוש בחשמל הוא עדיין שיקול מרכזי. אולסון אומר שהיצע החומרה הנכון יכול להשפיע משמעותית על השורה התחתונה של הלקוח, כמו גם על הפליטות שלו. "חנות מכולת בתוך רשת שאנו מספקים הצליחה לחסוך כ-100,000 SEK בחשבון החשמל שלה מדי שנה", הוא אומר. כדי לשים את זה בהקשר, מדובר במעל 8,800 אירו של חיסכון. לרשת הסופרמרקטים הצרפתית Carrefour יש 12,000 חנויות ברחבי העולם. אם כל אחד יחסוך 8,800 אירו מדובר בהפחתה של 105.6 מיליון אירו – רק על ידי שימוש במדפסות בנות קיימא יותר. מעניין שחלק מהלקוחות לא ממש מאמינים שזה אפשרי. "אחת החנויות שאנחנו משרתים לא האמינה שאפשר לחסוך כל כך הרבה חשמל. לקחנו מד חשמל שהראה את ההבדל בין מדפסות הזרקת דיו ללייזר”. לאחר שראה שהזרקת דיו יעילות משמעותית, החנות השקיעה.
הגברת פרודוקטיביות: עושים יותר עם מדפסות
הדרישה ליותר פרודוקטיביות אינה דבר חדש. ההיסטוריה מראה לנו שהקידמה מונעת ממציאת דרכים חדשות לעשות יותר עם פחות באמצעות חדשנות. זוהי נקודה שהעלה אכילאס גיקאס מומחה ההדמיה וההדפסה היווני מחברת Infinitum. הוא אומר, "הגדלת הפרודוקטיביות הייתה תמיד אחת הבעיות הגדולות שהלקוחות שלנו צריכים להתמודד איתן." וזה מעלה את השאלה איזה סוג של דרישות פרודוקטיביות מעלים משתמשי המדפסות, מדוע וכיצד הספקים יכולים להגיב אליהן. באופן כללי, זה מתחלק לשתי קטגוריות. ראשית, שמירה על המדפסות עובדות. שנית, לעשות איתן יותר כדי להקל על משימות איטיות ידניות.
לפי רטקליף, משתמשי הקצה נמצאים תחת לחץ עצום לטפל בשני התחומים. "לקוחות אינם יכולים להרשות לעצמם זמן השבתה של הטכנולוגיה מכיוון שהיא ממלאת תפקיד בסיסי בכל הפעולות העסקיות. הם גם אומרים לנו שמאז הקורונה והקשיים הפיננסיים אחריה, הם צריכים לעשות יותר עבודה עם פחות משאבים, ולכן שיפורים בפריון זרימת העבודה הם חיוניים."
אולסון אומר שזה פחות עניין של זרימת עבודה ויותר של מהירות תפעולית וזמינות. "בחנות עשויות להיות ארבע או חמש מדפסות בשימוש מדי פעם. לכן, הזמן להדפסה משחק תפקיד גדול".
לדברי יאנסן, החברה שלו יכולה להדפיס עד 10,000 דפים בחודש, כולל שרטוטים טכניים, תעודות איכות, מחירונים ועוד. כמשתמש קצה בטכנולוגיית הזרקת דיו, הוא אומר, "כולם שמחים על הפלט המהיר של העמוד הראשון."
גוסטף נרמה מ-Workflow Nordic, ספקית פתרונות IT שבדית, אומר שאמינות תפעולית היא הבעיה הגדולה ביותר. הוא מוסיף: "לקוחות צריכים להיות מסוגלים להרגיש בטוחים שהמדפסות עובדות טוב, שזמן ההשבתה נמוך ככל האפשר, שהשירות עובד ושמישהו יכול לבוא במהירות ולתקן בעיות כשהמדפסת נייחת. פרודוקטיביות מירבית ותחזוקה מינימלית חשובות ללקוחות".
לדברי דרוואזה הירדני, "לקוחות רבים מתמודדים עם בעיות עם טכנולוגיית ההדפסה בלייזר בגלל החומרים המתכלים והצורך המתמיד להחליף חלקי חילוף, שגוזל זמן רב". זה גורם ללקוחות שלו לשקול הזרקת דיו שאינה סובלת מאותם אתגרים. מוטז סעיד עלקסאג'י עובד במחלקת רכש לא רפואי בקבוצת הרפואה הסעודית ועל פי דיווחו: "היו לנו בעיות רבות עם טכנולוגיית הלייזר במונחים של זמן השבתה, בזבוז גבוה, מספר גבוה של חומרים מתכלים ותפוקה נמוכה."
שני אתגרים – פתרון אחד
נראה שעם טכנולוגיית המדפסת הנכונה, כל מרואיין הסכים שניתן לקצר את זמן ההשבתה, ולהגדיל את המהירות, בו זמנית. גיקאס: "התקני מדפסת הזרקת דיו לעסקים חדשים… משתמשים בפחות חומרים מתכלים ארוכי חיים, ולכן [יש] פחות הפרעות להחלפתם. זה מגביר את פרודוקטיביות ההדפסה ב-45%." זהו נתון שחווה גם רטקליף בבריטניה. לדבריו, גם זמן השבתה נמוך בקרב לקוחות העלה את הפרודוקטיביות ב-45%.
נרמה משבדיה מוסיף לנקודה זו ואומר, "מדפסות [הזרקת דיו] דורשות פחות התערבויות שירות. הן מספקות אמינות תפעולית טובה, מה שהלקוחות מאוד מעריכים". למעשה, לקוח אחד עם 50 הזרקת דיו לא ראה אפילו מקרה שהצריך שירות במשך שנה. הוא ממשיך ומציין כי, "לקוחות שמו לב שיש זמן הרבה יותר מהיר להדפסה הראשונה עם מדפסות הזרקת דיו. זה אומר שהם חוסכים הרבה זמן".
בסלובקיה, רדובן סלנינקה מ-EuroDeal מאמין שהוא יכול להפחית את זמן ההשבתה בכ-15% עם החומרה הנכונה. בינתיים, גיקאס, יועץ MPS מ-AIGO Business Systems בסרביה, אומר שלקוחותיהם נהנו מפריון גבוה יותר הודות להדפסה מהירה יותר של עמוד ראשון. "בניגוד לטכנולוגיית לייזר, [הזרקת דיו] מפחיתה את זמן ההשבתה וחסכונית עם פחות חלקי חילוף וחומרים מתכלים, ועוזרת להגביר את הפרודוקטיביות." הוא גם מציין שהדפסה במהירות גבוהה הועילה ללקוחות.
נורחוסיין אומר כי "המדפסות של Epson [הביאו] להפחתה של 66% בזמן ההשבתה והתחזוקה של המוצר." לדבריו, מדפסות הזרקת דיו הוכחו כהרבה יותר אמינות, יעילות ובעלות עלויות תחזוקה נמוכות יותר. זה חיוני מכיוון שהחברה מתמחה בשירות אזורים מרוחקים יותר של ערב הסעודית.
ברור שאתגרי הפרודוקטיביות העיקריים של המדפסות איתם מתמודדים ארגונים ברחבי האזור נפתרים עם הטכנולוגיה הנכונה. הסטטיסטיקה רחוקה מלהיות שולית – ההבדל שמדפסת הזרקת דיו יכולה לעשות הוא משמעותי.
ניהול נכסים
אתגר נוסף הוא היכולת להבטיח שהחומרים המתכלים יהיו זמינים בעת הצורך, עבור המדפסות הנכונות, בכל מקום שבו הם נמצאים. בקיצור, זה האתגר של ניהול נכסים. גיקאס מיוון אומר שהוא פותר את זה בכך שהוא מציע ללקוחות שירותים מרחוק בחינם. במילים שלו, זה אומר שהם יכולים להישאר פרודוקטיביים, "מבלי לדאוג לשאלה אם הם יקבלו חומרים מתכלים בזמן." רטקליף מוסיף כי, "ככל שיותר ויותר עסקים תומכים כעת בעבודה היברידית, אנו מסוגלים ליישם חיסכון עצום בזמן על ידי ניהול ותמיכה בנכסי ה-IT של עובדים מרחוק. על ידי אוטומציה של ניהול חומרים מתכלים, אנו יכולים לחסוך שעות של זמן בהזמנה וניהול בקשות מתכלים."
מרקו איליק מ-AIGO Business Systems בסרביה מדווח כי אחד האתגרים המרכזיים בשירותי הדפסה מנוהלים הוא מעקב מדויק אחר השימוש והעלויות בהדפסה. ״עסקים צריכים ליישם כלים ותהליכים לניטור ומעקב אחר השימוש בהדפסה, עלויות ומגמות, מה שיכול לעזור להם לזהות אזורים לשיפור."
משתמשי קצה מסכימים אם כך שמעקב אחר מדפסות, הדפסה וחומרים מתכלים הוא חיוני.
מה עוצר את המעבר להזרקת דיו?
ברור שארגונים שמשקיעים במדפסות ושירותי הזרקת דיו לעסקים קוצרים את הפירות. הם משפרים את הקיימות, מצמצמים עלויות, מגבירים את הפרודוקטיביות, מפחיתים את זמן ההשבתה ומקלים על ניהול ציי ההדפסה. הסיבה לכך היא שהזרקת דיו משתמשת עד 90% פחות אנרגיה מלייזרים. בניגוד למדפסות לייזר שדורשות חום כדי להתיך טונר לדף, הזרקת דיו של Epson רינה מייצרת חום. מכאן מגיע החיסכון הגדול באנרגיה. יש להן גם פחות חלקים נעים בהשוואה למדפסות לייזר. הן צריכות פחות חומרים מתכלים כמו מחסניות טונר וחלקי חילוף, כלומר הן פחות בזבזניות בשימוש. ומכיוון שהן עובדות קר, הן יכולים להדפיס את העמוד הראשון שלהן במהירות כשהן מתחילות. אין צורך להתחמם.
בהתחשב בכך, מה עומד בדרך לביצוע המעבר מלייזר להזרקת דיו? המרואיינים מאמינים שזה שילוב של גורמים:
- אינרציה: ארגונים רבים רגילים למדפסות לייזר ורואים בהן סוסי עבודה משרדיים. זה משתנה. על פי נתוני IDC, שוק הזרקת הדיו העסקי צפוי לצמוח ב-5.1%+, לשנה, בניגוד לירידה של -0.4% משנה לשנה בביקוש להדפסת לייזר.
- חוסר אמון: הסטטיסטיקה נשמעת טוב מכדי להיות אמיתית ואולסון משבדיה נאלץ להוכיח זאת ללקוח עם מד חשמל.
- מורשת המוניטין: אנשים חושבים על מדפסות הזרקת דיו ישנות מהעבר וזכרו, "כשהדיו יצא רטוב", לפי אולסון. זה כבר לא המצב. הזרקת דיו ללא חום של Epson לא עובדת בצורה זו. "היינו סקפטיים בהתחלה״, נזכר פרנק יאנסן מ-WEWO, ״מכיוון שעדיין היו לנו כמה דעות קדומות כמו שהדיו יקר, הדפסה איטית, לא עמידה ולא מתאימה לעסקים".
מסתכלים אל העתיד
ככל שתפיסות משתנות ויותר ארגונים מבינים את יתרונות של הזרקת דיו לעסקים, הם יחפשו חבילה מלאה של מדפסות רב-תכליתיות כדי לענות על צורכי הקיימות והפרודוקטיביות שלהם. כדי להתמודד עם זה, Epson השיקה את סדרת WorkForce Enterprise AM-C החדשה שלה של מוצרים המדפיסים בין 46 ל-60 עמודים בדקה – באמצעות טכנולוגיית הזרקת הדיו Piezo Heat-Free שלה. זה סוגר פער בפורטפוליו המוצרים העסקיים שלה.
ללא ספק: הגיע הזמן שארגונים נוספים יצטרפו למהפכת הזרקת הדיו.
מעבר עולמי ממדפסות לייזר למדפסות הזרקת דיו עד שנת 2025 עשוי לחסוך 1.3 מיליון טונות של פחמן דו חמצני (CO2) מדי שנה, על פי מחקר חדש של ד"ר טים פורמן מאוניברסיטת קיימברידג', בהזמנת אפסון. המחקר – שבוצע כחלק מקמפיין הפרסום Turn Down the Heat של אפסון עם נשיונל ג'יאוגרפיק לקידום ההגנה על הפרמפרוסט העולמי – מגלה ששינוי גלובלי בכל דגמי הלייזר והזרקת הדיו עשוי להפחית את פליטת האנרגיה ל-52% מהרמות הנוכחיות. זה שווה ערך להורדת כ-280,000 מכוניות מהכביש למשך שנה. זה גם הראה טכנולוגיית הזרקת דיו יכולה להיות חסכונית באנרגיה של עד 90% מטכנולוגיית לייזר בהתאם לסוג המדפסת ודפוסי השימוש. הדרך ל-Net Zero המחקר זיהה שכדי להשאיר את העולם במסלול להשגת עתיד עם אפס פליטות CO2, האנרגיה הנצרכת בעולם על ידי כל המכשירים חייבת לרדת באופן דרמטי, עם מסלול פוטנציאלי אחד הכולל הפחתה ממוצעת מרמות 2020 של כ-25% עד 2030 ו-40% עד 2050. פורמן מסביר: "פרויקט מחקר זה הוכיח שדרך לעתיד net zero להדפסה הוא אפשרי, כל עוד אנשים עוברים למוצרים היעילים ביותר באנרגיה הן בבתים והן במשרדים ונפחית את פליטות הפחמן הקשורות לייצור מוצרים אלה. אנו מקווים לראות כעת מאמצים נוספים לקדם טכנולוגיות ידידותיות לסביבה ברחבי מגזר החשמל – כולל טלוויזיות, מכונות כביסה, מקררים, מקפיאים ותנורים – כדי להגיע לאפס פליטות נטו עד 2050. "זה חיוני שנמשיך לשפר את היעילות האנרגטית של מכשירי חשמל – ולהפחית את האנרגיה הדרושה לייצור מכשירי חשמל – כדי להימנע מתרחישי שינוי האקלים הגרועים ביותר. למעשה, ניתוח ה-IEA מראה שכישלון של מגזר מוצרי החשמל לעמוד בתרחיש אפס הפליטות מסתכן בעלייה של 100% בתדירות גלי החום הקיצוניים ובעלייה של 40% בבצורת אקולוגית".