יום שני , נובמבר 25 2024
Home > חדשות > סקירות טכנולוגיות > הזדמנויות טכנולוגיות בעידן שלאחר הקורונה

הזדמנויות טכנולוגיות בעידן שלאחר הקורונה

אהרון לאוטמן. צילום יוהנס פלטן

מאת: אהרון לאוטמן, נציג  Dynabook בישראל

לווירוס ה- COVID-19 הייתה (ועדיין ישנה) השפעה על חיינו האישיים והמקצועיים. האצת המגמה של העבודה מרחוק חייבה עסקים בכל הגדלים לפנות לטכנולוגיה כדי לענות על הצרכים של אינספור עובדים שעברו לעבוד מביתם – תוך שמירה על יעילות תפעולית. בעוד שנת 2020 ייצרה מעט פיתוחים טכנולוגיים, או עסקיים חדשים, היא בהחלט האיצה מגמות טכנולוגיות רבות שכבר היו בתנועה קדימה. בשנת 2021 נראה כי מגמות אלה ממשיכות להמריא במהירות, בעיקר כשמדובר ביישומיInternet-of-Things (IoT)  חדשים, טכנולוגיות ופתרונות המגיעים לכל מגזר ומגזר בשוק העבודה.

אז מה צפוי לנו:

מחשוב לביש ומציאות מעורבת

סביבת העבודה החדשה שנוצרה על ידי המגפה הניעה טכנולוגיות דוגמת מציאות מסייעת (AR) כשמעבר להוכחת נכונות הקונספט שדשדש לא מעט שנים, הודגם היטב הפוטנציאל של מחשבים לבישים כשמדובר בשיתוף פעולה בין צוותים מרוחקים. משקפיים חכמים דוגמת ה-dynabook AR100 מספקים תקשורת אינטראקטיבית מרחוק באמצעות אחזור מסמכים, הוראות ביצוע עבודה והעברת ושיתוף נתונים בזמן אמת, כשהם מפגישים אנשים פנים אל פנים (כביכול). הקורונה סיפקה הזדמנות ייחודית למנהיגים עסקיים להעריך מחדש ולדמיין מחדש את הצורך שלהם במשרד מסורתי בעל ארבעה  קירות, וסלל את הדרך לשנת 2021, שצפויה להיות השנה שבה עסקים בעלי יכולות דיגיטליות ישקיעו לא מעט באימוץ טכנולוגיות חכמות כדי לאפשר ביצוע עסקים מרחוק. ניתן להעריך שנראה השנה לא מעט עסקים שבעבר לא דמיינו שימוש אצלם במחשוב לביש, מתחילים להתנסות בטכנולוגיה.

מחשוב mobile edge יגיע למגזרים רבים יותר

מחשוב הקצה (edge computing) המשיך לצבור תאוצה משמעותית בשנים האחרונות, אך השנה נראה סוף סוף היכן הטכנולוגיה הזו יכולה להביא יתרונות אמיתיים. בעוד שרשת ה-5G הציבורית עדיין רחוקה שנים מאימוץ במיינסטרים, מחקר חדש של ״פורסטר״ רואה ערך מיידי ברשתות 5G פרטיות – רשתות המוקדשות לעסק או לאזור ספציפי, כמו מחסן, מספנה או מפעל. טכנולוגיה זו קיימת כעת ומוכנה להניע מחשוב קצה בשנת 2021. האבולוציה של 5G וטכנולוגיית מחשוב קצה ניידת תספק פלטפורמה לטכנולוגיות לבישות ארגוניות שיגיעו באמת לידי ביטוי כמו לדוגמא ה-dynaEdge DE-100 של Dynabook. משקפיים חכמים מאפשרים לעובדי השטח לבצע משימות ללא ידיים, ותוך כדי מאפשרת גישה למידע ולכלים הדרושים להם. עם פתרונות מחשוב קצה ניידים המשמשים כ׳שער כניסה׳ לתחום, משקפיים חכמים הם השלב הבא הטבעי והוא קרוב להפוך למיינסטרים עבור עובדים בחזית ובשטח.

שינוי דיגיטלי מהיר

השנה ראינו לא מעט עסקים שנאלצו להתמודד עם הרבה מאוד שינויים. חמישית מהעסקים, אומרים בחברת הייעוץ מקינזי, הגדילו משמעותית את השקעה ביוזמות דיגיטליות חדשות, כאשר רבים גורמים לבלתי אפשרי לקרות בין לילה או מקבלים החלטות תוך כמה ימים ולא חודשים. בתקופה יוצאת דופן זו, עסקים למדו כיצד להסתגל ולהתקדם במהירות רבה מכפי שציפו אי פעם. כשאנחנו עוברים לשנת 2021 ואילך, אנו מצפים שמגמה זו תמשיך איתנו כאשר עסקים ממשיכים בקצב הלמידה המואץ. בזמן שטכנולוגיות חדשות ייכנסו במהירות רבה יותר לחיינו, עסקים יצטרכו לפקוח עיין בעיקר על שלושה גורמים מרכזיים: אבטחת נתונים, יכולת הרחבה (גמישות) ושימושיות. אלה באו לידי ביטוי במחשב הדו תכליתי החדש של Dynabook ה-Portégé X30W – שמסתובב ב-360 מעלות ומגיע עם מעבדי הדור ה11 של אינטל שתומכים בתקן הEVO –  החזון החדש של אינטל למחשוב נייד, כמו גם מעטפת אבטחה מקיפה בזכות Secured-Core ומערכת BIOS בפיתוח עצמאי – כל זאת במארז מגנזיום עמיד ששוקל סה"כ 989 גרם.

auto repairman industry mechanic worker in car auto repair or maintenance shop service station

2020 הדגישה את הצורך באוטומציה מואצת בשנת 2021

באופן לא מפתיע, 2021 תחזה במקום עבודה חדש שגם ימשיך להשתנות – ונכון, יהיה צורך גובר ועולה בטכנולוגיה כדי לתמוך בו. אוטומציה עומדת על סדר היום העסקי כבר שנים, אך ככל שיישארו על כנם כללי השמירה על הריחוק החברתי, כך גם נהיה עדים לשימוש גובר באוטומציה וברובוטיקה. עם זאת, במאמץ לדחוף את האוטומציה במהלך המגפה, עסקים רבים מצאו עצמם במירוץ לתקן כשלים שנוצרו על הדרך. בשנת 2021, צופה חברת המחקר פורסטר כי עד 30 אחוז מהעסקים יגבירו את המיקוד שלהם לאיכות על ידי תכנון טוב יותר ובדיקת האוטומציה שלהם לפני פריסתו בפסי הייצור, או חשיפתו לעובדים.

השימוש ב- IoT בתחומי הבריאות ימשיך לגדול, אך לא ללא מכשולים

שוק הבריאות העולמי של ה- IoT צפוי לגדול ל -188 מיליארד דולר עד 2025, בקצב שנתי של 21 אחוזים. בעוד ש- IoT במגזר הרפואי נמצא ברשימות התחזיות כבר כמה שנים, הוא יראה חשיבות מחודשת בשנת 2021. הסיבה: אינספור האנשים שנאלצו להשאר בבית בשנת 2020 כשהם לא מטפלים במחלות הכרוניות שלהם. בשנת 2021, עליית קרנה של הטלרפואה והאבחון מרחוק יאפשרו לאנשי מקצוע בתחום הבריאות לעקוב באופן יזום, לתמוך ולספק טיפול לחולים אלה – בביתם. עניין הצרכנים במכשירי בריאות לבישים, כמו א.ק.ג ומוני לחץ דם, יואץ ככל שהמטופלים יעריכו את התובנות שהללו תורמים לבריאות שלהם ואת היכולת לשתף נתונים עם הרופא שלהם מרחוק. עם זאת, תשתיות IoT  והיעדר מומחיות בתעשייה , כמו גם סוגיות אבטחה, יישארו בגדר אתגר.

אין ספק: ראינו במהלך 2020 צמיחה מרשימה ביותר בסקטור הטכנולוגיה, כשעסקים פנו לכלים מתוחכמים לטובת ייצוב עצמם. עם כניסתנו ל -2021, כשעסקים מבקשים להמשיך ולחזור למידה מסויימת של שגרה, במסגרת ה״נורמלי החדש״, סביר להניח שנמשיך ללמוד ולהתחדש בקצב מואץ. כעת, יותר מתמיד, נראה כיצד טכנולוגיה תורמת למהפכים בעסקים בכמעט כל מגזר.

About מאיר עשת

Check Also

שמרו על העיניים שלכם: הטכנולוגיה שיכולה להגן עלינו מאור כחול

בעקבות אימוץ טכנולוגיית Eyesafe במחשבי חברת Dynabook, ניב יוסיפון, סמנכ"ל סחר במפעיל, נציגת החברה בישראל, …

נגישות