שבת , נובמבר 16 2024
Home > חדשות > סקירות טכנולוגיות > סקירות חומרה > תקשורת סריאלית – יתרונות וחסרונות

תקשורת סריאלית – יתרונות וחסרונות

תקשורת מאפשרת לבני אדם להעביר מידע מאדם אחד לסובבים אותו, ולמעשה התקשורת שאנו משתמשים בה כיום החלה משפת הסימנים ותנועות הגוף של האדם הקדמון. עם התפתחות הטכנולוגיה והמעבר לתקשורת באמצעות טלפוניה ואינטרנט האדם התגבר על מגבלות המרחק של התקשורת, וכיום המידע עובר בין אנשים באמצעות מערכות אלקטרונית מתקדמות טכנולוגית.

מהי תקשורת סריאלית?

ישנם סוגים שונים של תקשורת, למשל תקשורת מקבילית, סינכרונית, א-סינכרונית וסריאלית. ההגדרה של תקשורת סריאלית היא העברת מידע ואותות בין שני משתמשי קצה, כאשר המידע שעובר ביניהם הוא טורי. בתקשורת סריאלית מעבירים את המידע והנתונים באופן סדרתי ובצורה של ביט אחר ביט.

תקשורת סריאלית נפוצה בעיקר בתקשורת בין מחשבים ובתקשורת שבין מחשבים לציוד היקפי כמו מדפסת, עכבר, מקלדת ועוד. בשיטת התקשורת הסריאלית משתמשים ב-2 או ב-3 גידים בלבד לצורך העברת המידע, ובדרך כלל שני גידים נוספים משמשים לאספקת המתח הנדרש לציוד.

התקשורת הסריאלית (תקשורת טורית) משמשת להעברת מידע למרחקים גדולים (אפשר גם למרחקים קצרים) וברשתות מחשבים. יש שני סוגים עיקריים של תקשורת סריאלית – תקשורת סריאלית סינכרונית ותקשורת סריאלית א-סינכרונית. תקשורת א-סינכרונית נפוצה במערכות המחשוב לצורך שליחת או קליטת נתונים ולהעברת מידע בין מחשבים.

מתי משתמשים בתקשורת סריאלית?

השימוש בתקשורת סריאלית נפוץ בכל העולם, בעיקר במערכות ממוחשבות הנמצאות במרחקים גדולים זו מזו, כמו כן התקשורת הסריאלית נפוצה מאוד ברשתות של תקשורת מחשבים. כיום משתמשים בתקשורת סריאלית גם להעברת מידע במרחקים קצרים בגלל השיפורים הטכנולוגיים בתחום התקשורת הטורית.

השימושים הנפוצים כיום בתקשורת סריאלית הם תקן SATA לתקשורת טורית לצורך חיבור התקן אחסון, התקן מחליף את תקני התקשורת מהדור הקודם כמו ATA או PATA. כמו כן, תקשורת סריאלית נפוצה במערכות, מכשירים וציוד היקפי למערכות ממוחשבות כמו חיבור מערכת בקרת כניסה, חיבור של שעון נוכחות וכדומה.

מרחקים ושימושים של תקשורת סריאלית

תקשורת סריאלית מסוג RS232 קיימת משנות ה-60 של המאה הקודמת, במקור תקן התקשורת שימש לחיבור המסופים למחשב מרכזי, אבל כיום משתמשים בתקן זה לחיבור מכשירי קצה למערכות ממוחשבות ולמכשירים, למשל חיבור שעון נוכחות, חיישנים שונים, בקרת כניסה, מערכות זיהוי ועוד. זהו חיבור מנקודה לנקודה לטווח קצר יחסית של עד 20 מטר.

תקשורת סריאלית מסוג RS485 מזכירת את תקן התקשורת RS232 אך זהו תקן משוכלל ומתקדם יותר, אפשר לחבר עד 32 משדרים ומקלטים וניתן ליצור רשת ולהעביר את המידע למרחקים גדולים.

המרחק המקסימלי להעברת מידע באמצעות תקשורת סריאלית RS485 הוא כ-1,200 מטר, עיקר השימוש בתקן זה הוא במפעלים ובמכשירים תעשייתיים שונים. באמצעות ממיר RS485 אפשר להמיר את התקשורת לרשת או לסוג תקשורת אחר כמו RS232 וכו'.

יתרונות וחסרונות של תקשורת סריאלית

היתרונות העיקריים של תקשורת סריאלית הם:

  • חיסכון בעלויות בגלל סוג, כמות ואופן השימוש בכבלים.
  • פתרון איכותי להעברת מידע גם למרחקים גדולים.
  • שיטת העברת המידע בצורה של ביט אחר ביט מבטיחה פענוח קל ומהיר יותר בצד שמקבל את המידע.
  • העברה איכותית של המידע וסנכרון מדויק.

החסרונות העיקריים של תקשורת סריאלית הם:

  • קצב העברת מידע מוגבל ונמוך יחסית.
  • צריך להשתמש במעגלי המרה מתקשורת מקבילית לטורית, או להיפך.

About מאיר עשת

Check Also

כיצד מהפכת הזרקת הדיו בטכנולוגיית HeatFree מסייעת לפתור אתגרי קיימות ופרודוקטיביות

בסקר שוק חדש של Epson, מומחי התעשייה מדברים על האתגרים העומדים בפניהם בניסיון לשמר פרודוקטיביות …

נגישות