יום ראשון , יולי 20 2025
Home > היי טק > יזמות > הסטרטאפיסטים הצעירים הציגו מיזמים חדשניים נגד בריונות ברשת בפני נבחרת שיפוט מכובדת

הסטרטאפיסטים הצעירים הציגו מיזמים חדשניים נגד בריונות ברשת בפני נבחרת שיפוט מכובדת

בעידן שבו המסכים הם חלק בלתי נפרד מחיינו, ועם התגברות תופעות כמו פייק ניוז ובריונות רשת, קבוצה של בני נוער ישראלים מציעה פתרונות טכנולוגיים פורצי דרך.

נבחרת-השופטים-המכובדת-יזמים-מנכלים-אנשי-הייטק-תשעייה-וטכנולוגיה-צלם-גבריאל-סטרוק

אירוע הגמר המרשים של תוכנית "הסטארטאפיסטים" מבית עמותת "מחשבה טובה" התקיים במרכז למורשת בגין בירושלים, והציג בגאווה את פירות העבודה של 68 חניכים, מתוכם 32 מסיימי שנה ב', מרחבי הארץ – מירושלים, קריית גת ולוד. כל המיזמים שהוצגו נועדו להפוך את המרחב הדיגיטלי למקום בטוח ונעים יותר.

תוכנית "הסטארטאפיסטים" היא יוזמה דו-שנתית ייחודית המכשירה בני נוער בכיתה י' לעולם ההייטק. מעבר ללימוד שפות תכנות מתקדמות, החניכים לומדים מיומנויות קריטיות כמו למידה עצמאית ועבודת צוות, ומתרגלים עבודה כצוותי פיתוח לכל דבר. השנה, התוכנית שמה דגש מיוחד על התמודדות עם עוינות ברשת, נושא חברתי בוער המהווה אתגר משמעותי עבור בני נוער ונוכחותם הדיגיטלית.

את התכנית מובילים מנטורים מטעם העמותה , בעל ידע רחב בהובלת קבוצה, תכנות ויזמות טכנולוגית. התכנית כוללת מפגשים עם יזמים שונים מהתחום הטכנולוגי וביקורים בחברות סטארט-אפ לשם חשיפה והעשרת הקבוצה.

אחד הפרויקטים שבלטו במיוחד וזכה בתואר הנכסף "חביב הקהל" הוא FILTER-X – Fighting Cyber Bullying תוכנה חכמה זו, שפותחה על ידי קבוצת בני נוער מוכשרת מלוד, מיועדת ליצור סביבה דיגיטלית בטוחה לנוער, על ידי סינון תגובות פוגעניות בזמן אמת בכל פלטפורמה, ובכך למנוע בריונות רשת באופן אקטיבי. קהל היעד העיקרי של המיזם הוא בני נוער וילדים הנפגעים משיח עוין ופוגעני ברשתות החברתיות, אך הוא נועד לסייע לכל אדם החווה תופעות אלו.

ארוע-גמר-הסטרטאפיסטים-מחשבה-טובה-בני-נוער-עם-מיזמים-פורצי-דרך-צלם-גבריאל-סטרוק

משתתפי הפרוייקט מספרים:

נדב ברדוגו, בן  16:  "כשקיבלנו את הנושא "בריונות ברשת", היה לנו ברור שאנחנו רוצים להתמודד עם התופעה ולנסות למנוע אותה. במהלך סיעור מוחות, אחת מחברות הצוות שיתפה בחוויה אישית שבה נפגעה מתגובות פוגעניות ברשת – וזה מה שנתן לנו את ההשראה. כך נולד הרעיון לפתח מערכת שמזהה מילים רעות בתגובות ומונעת את שליחתן. אם משתמשים מתעקשים לקלל, המערכת מתקנת אוטומטית את המילים, ולאחר שלוש הפרות – מרחיקה אותם מהאתר לזמן קצוב. הפתרון פותח כך שניתן לשלב אותו בכל אתר מדיה חברתית, במטרה ליצור אינטרנט נקי, בטוח ומכבד יותר" .

ליזה דזמוקשוילי, בת 17:

"הפרויקט שלנו נקרא “Filter-X”, והוא נועד להתמודד עם תופעת השיימינג ברשת. בחרנו בנושא הזה כי כולנו נתקלנו בתגובות פוגעניות בין אם באופן אישי ובין אם אצל חברים. הבנו כמה זה כואב וכמה חשוב שיהיה פתרון פשוט ונגיש. לכן יצרנו כלי שיכול לזהות תגובות פוגעניות ולעזור להפוך את הרשת למרחב בטוח ונעים יותר".

הבחירה ב-FILTER-X כ"חביב הקהל" מדגישה את הרגישות והמודעות הגבוהה של הציבור לנושא הפגיעה בילדים ובני נוער ברשת, ואת הצורך הדחוף בפתרונות טכנולוגיים שיגנו עליהם במרחב המקוון. כפי שמודגם במקרים רבים, בריונות רשת עלולה להוביל לפגיעה חמורה בדימוי העצמי של קורבנותיה. הפרויקט, שפותח על ידי סטארטאפיסטים צעירים, מציע פתרון טכנולוגי חכם ויעיל. המיזם לא רק מסנן תכנים, אלא גם שואף לספק כלים לדיווח אנונימי על מקרי בריונות, מידע ותמיכה לנפגעים, ותכנים חינוכיים שיעזרו לגלוש בצורה בטוחה ואחראית. המוטו של FILTER-X ברור: "להפוך את האינטרנט למקום בטוח יותר לכולם."

עוד מיזם חדשני של קבוצה מלוד הוא: VerificAI. אתר שנלחם בפייק ניוז באמצעות טכנולוגיה מתקדמת של בינה מלאכותית. האתר מזהה ומנטר חדשות כוזבות ברשת, מספק הסברים נגישים ומציע כלים מעשיים לפיתוח חשיבה ביקורתית והבנה של מידע שגוי.

לאירוע הגמר הגיעו גם שופטים מכובדים שכללו נציגים בכירים מעולם ההייטק, שהעניקו רובד נוסף של חשיבות והכרה ציבורית לפרויקטים. נוכחותם של גורמים מקצועיים ומוכרים אלו מעידה על ההערכה הרבה למיזמים שפותחו על ידי בני הנוער, ועל ההבנה כי פתרונות אלו הם בעלי פוטנציאל השפעה ממשי על המציאות הדיגיטלית בישראל.

ארוע-גמר-הסטרטאפיסטים-מחשבה-טובה-בני-נוער-עם-מיזמים-פורצי-דרך-צלם-גבריאל-סטרוק

מיזמים בולטים נוספים שהשתתפו בתחרות:

מירושלים –  מרכז חדשנות ויוזמה:

PhishGuard מערכת לזיהוי והתרעה מפני הודעות פישינג מסוכנות, שמטרתה להגן גם על משתמשים פחות מנוסים טכנולוגית ובכך להפחית את הסיכונים ברשת.

Real News פלטפורמה אמינה ומבוססת עובדות למאבק בתופעת הפייק ניוז בישראל. הפלטפורמה מציע מקור מידע מהימן ומפחית את התפשטות מידע שגוי שעלול להוביל לעוינות.

PureVibe – The Safe Place for You רשת חברתית חדשנית, בדומה לאינסטגרם, המבוססת על שיח מכבד בלבד. הפלטפורמה משלבת מנגנוני סינון תוכן מתקדמים ובינה מלאכותית לזיהוי שפה פוגענית, במטרה ליצור מרחב בטוח וחיובי ברשת.

Bully of the Day : אתר שאוסף בצורה אוטומטית כתבות מרחבי הרשת שעוסקות בנושא.  הקוד שלנו מוודא שהכתבות אכן רלוונטיות, ומייצר סטטיסטיקות שיוכלו לעזור לנו ללמוד מהמקרים להבא.

מעבר לכתבות, אפשר למצוא באתר מבזקים של חברי הקבוצה שמגיבים למקרים והתייחסות למצב המלחמה בארץ. כל זאת במטרה שהאתר יהיה רלוונטי ומחובר למציאות המורכבת בישראל.

מקריית גת – חזית הטכנולוגיה החברתית:

הקבוצות מקריית גת פיתחו פרויקטים חדשניים, תוך שהן נהנות מתמיכה מצד שותפות שיקגו.

VerbaGuard : מערכת צ'אט חכמה המבוססת על דיווחי קהילה ומנגנון מוניטין דינמי. המערכת בוחנת דיווחי משתמשים על התנהגות לא הולמת ובונה פרופיל מוניטין לכל שחקן, במטרה לקדם סביבת משחק מכבדת ובטוחה ולמנוע עוינות.

Safe-Zone : פלטפורמה חדשנית המסייעת בזיהוי מספרי טלפון של אנשים עוינים, ומבטיחה דיוק ובטיחות באמצעות עדכונים שוטפים ומידע אמין, במטרה למנוע הטרדות ופגיעות.

 את תוכנית "הסטארטפיסטים" יזם ומוביל מייקל אייזנברג, איש עסקים ומייסד קרן יוזמות אייזנברג. אייזנברג הוא מייסד התוכנית ושותף לדרך של העמותה.

"אני גאה מאוד בבוגרי 'הסטארטאפיסטים', שמוכיחים כיצד כישרונות צעירים, יצירתיות טכנולוגית ויכולת יזמית הם המפתח לעתיד ההייטק הישראלי. בעידן הבינה המלאכותית, רכישת יכולות פיתוח ומנהיגות בגיל תיכון אינה רק פרודוקטיביות, אלא יתרון משמעותי שיבטיח את מעמדה של ישראל כמעצמה טכנולוגית ויניע צמיחה כלכלית"

תוכנית "הסטארטאפיסטים" ממשיכה להוות חממה לכישרונות צעירים, ומצביעה על דור חדש של מפתחים ישראלים, שמשלבים חדשנות טכנולוגית עם אחריות חברתית עמוקה.

נבחרת שופטים מכובדת ומעוררת השראה בחנה את המיזמים של בני הנוער, שעבדו עליהם במשך שנתיים ובניהם יזמיות, מנכ"לים, נשות ואנשי פיתוח ומובילים מעולמות ההייטק והסטארט אפים, שפינו מזמנם והגיעו להתרשם ולהאמין בנוער האיכותי, אחרי עבודה מאומצת על מיזמים טכנולוגיים שנועדו לתת מענה לתופעת הבריונות ברשת.

בין השופטים – כוכבית אלמגור – Director of Engineering – File Solutions, GCP, Google | רעות מנשה – CEO TETRISPONSE | יוגב מתוק –  CEO of Preventive Medicine division, Movement  | יהודה סולומונט -Head of Strategy, VinciWorkshi  | עמוס כרמל – Sales & Operations Manager, LamResearch | שירה שמבן –   Co -Founder and CEO, SOLVO (acquired by CYE) | מוהר בר, Co-founder & COO, Xpoz

 לסכום, אורנית בן ישר, מנכ"לית העמותה: "לא מובן מאליו להיפגש בימים אלו לאירוע שכולו חדשנות, יזמות ויצירה, אירוע שבו אנו רואים את דור העתיד שלנו, דור שעתיד להוביל את החברה והמדינה. נוער שכבר היום תורם למען החברה והקהילה. השילוב בין המיזמים הטכנולוגים לעשייה החברתית מעורר הערכה וממלא אותנו בגאווה גדולה. תודה גדול לשופטים ולשופטות שכיבדו אתנו באירוע ולשותפים ולתורמים אשר הולכים איתנו דרך ויחד יוצרים מציאות טובה יותר".

About מאיר עשת

Check Also

הסטארטאפיסטים הצעירים פותחים שנה בירושלים

על אף ימי המלחמה הארוכים, לאחרונה נערך טקס חגיגי ומרגש לרגל פתיחה מרגשת של קבוצת …

נגישות