עמותת קרן אתנה, מהגופים הבולטים בזירה החינוכית הישראלית, שקמה במטרה להעצים את המורות והמורים בישראל, הציגה במסגרת הכנס הבינלאומי למעצבי חדשנות בחינוך של הפורום העולמי (ה-OECD), בחסות חברת Epson, את מעבדת הדמיון של הקרן. הכנס נערך בבנייני האומה בירושלים, במקביל ליריד החדשנות החינוכית והביאנלה למעצבי עתיד בחינוך.
״מעבדת הדמיון היא מרחב תגליות אינטראקטיבי וחדשני לתלמידות ולתלמידים, שמשלב מציאות מדומה, מציאות רבודה, מקרני לייזר מתקדמים, חיישנים ורובוטיקה״, אומר אורי בן ארי, מייסד ונשיא קרן אתנה. לדבריו, המעבדה מפתחת בקרב התלמידות והתלמידים דמיון וכישורי חיים לעתיד, ובמקביל – מחזקת ומפתחת מיומנויות טכנולוגיות ויזמיות בקרב המורות והמורים. ״באמצעות מעבדת הדמיון, התלמידות והתלמידים יכולים לגלות עולמות ידע מגוונים, להתנסות בסביבה טכנולוגית חווייתית ולפתח יכולות רלוונטיות למאה ה-21, ובהן מיומנויות דיגיטליות, חשיבה יצירתית, חשיבה ביקורתית, חשיבה אלגוריתמית, פתרון בעיות, תקשורת ועבודת צוות".
על פי משרד החינוך, שעמד מאחורי הכנס, במפגש לקחו חלק נציגים ונציגות מ-48 מדינות השותפות בפרוייקט ״חינוך 2030״, לפיתוח עתיד החינוך, והוא הפגיש את אנשי החינוך עם היוזמות המעצבות את העתיד החינוכי. 17,000 המבקרים התרשמו מ-190 מרחבי פעילות, מעל 900 מציגים ומעל 200 הרצאות.
״המשימה שלנו, ב-Epson, היא פשוטה: הפיכת חינוך ילדינו למרתק ובלתי נשכח באמצעות טכנולוגיה חכמה״, אומר יעקב (קובי) כהן, מנהל תחום ההקרנה ב- Epson ישראל. ״״חלק מההצלחה שלנו טמון בהיותנו מובילי חדשנות גלובאליים. מקרני הלייזר שלנו מסמנים כיום קפיצת מדרגה משמעותית מבחינת הביצועים ומחזקים את מיצובה של החברה כמספר 1 בשוק ההקרנה העולמי. למוסדות חינוך מכל הסוגים יש צרכים זהים: טכנולוגיה חסכונית וקלה בשימוש שיכולה לשפר את חוויית הלמידה… המקרנים שלנו שנמצאים כיום בבתי ספר ועד אקדמיה, מסייעים להעביר חומרי לימוד בצורה מעניינת שמרתקת את הנוכחים ומקלה על המורים והמורות״. כהן מציין כי החברה אוחזת כיום ב- 72.1% מפלח השוק האינטראקטיבי של תחום החינוך בארצות אירופה, המזה״ת, אפריקה ורוסיה.
לדברי כהן, כאשר התקציבים מתכווצים ומופעל על המערכת החינוכית לחץ לספק תוצאות טובות, אנחנו יודעים עד כמה קשה למצוא את הציוד המתאים. ״בכיתות מכל הסוגים נדרשת טכנולוגיה אינטואיטיבית שעליה ניתן לסמוך״.
לדברי בן ארי, קרן אתנה מתכוונת להעניק לכל מורה את ההזדמנות להשתמש בטכנולוגיות מתקדמות, שהופכות כל כיתה לסביבה וירטואלית בלמידה אופפת. ״המורות והמורים מגדלים את דור העתיד שלנו – הם עמוד השדרה של החברה. יש לעשות הכול כדי לתת להם.ן את הכלים המתקדמים ביותר, לטובת הקניית הכישורים הנדרשים לשוק העבודה של המאה ה-21 – לרבות כיתת העתיד 3.0, עם מציאות רבודה ולמידה היברידית״.