יום שלישי , נובמבר 26 2024
Home > נושאים בכותרות > אבטחה ו-Cyber > סופוס – איך תגנו על פעילות ארגונית באיזורי סכסוך

סופוס – איך תגנו על פעילות ארגונית באיזורי סכסוך

צ'סטר ווישנייבסקי, מדען מחקר ראשי בסופוס:

צ'סטר ווישנייבסקי

"כפי שראינו בעבר, זמנים של עימות ושל חוסר וודאות גיאופוליטית יכולים להוביל לחוסר וודאות וסכסוכים גם בעולם הסייבר. הם עלולים לגרום לפגיעה היקפית שתכלול גם אנשים וארגונים מחוץ לזירת האירועים המרכזית – במקרה הזה, אוקראינה. פעולות עוינות שראינו בעבר גרמו נזק לארגונים שהחזיקו פעילות עסקית במדינות שטורגטו וסמוך להן. בנוסף, גורמים אחרים, שאינם מופעלים על ידי המדינות, מבצעים לעיתים קרובות פעולות התקפיות כנגד מי שנתפס כאויב, כאקט פטריוטי – דבר שעלול להוביל לגידול בפשיעת הסייבר המגיעה מעבריינים התומכים ברוסיה".

"ארגונים עם נוכחות באוקראינה צריכים להקשיב להמלצות הבטיחות שמפרסמת ארה"ב וממשלות אחרות לאזרחים שלהן באוקראינה, וליישם אותם גם על אבטחת הסייבר שלהם. הם צריכים להיות בכוננות גבוהה, לבצע פעולות כדי להגן על הרשתות והמערכות שלהן. מכיוון שאבטחה פיזית היא חיונית, יש לשקול צעדים כדי לאבטח, להשבית או להסיר את המערכות הפיזיות והרשתות הנמצאות באוקראינה".

"ארגונים ללא נוכחות ישירה באוקראינה צריכים להפעיל הגנה רב שכבתית, כמו תמיד, אבל גם להגביר את הניטור ולהבטיח כי כל השכבות האלה מופעלות, מוגדרות כראוי ומנוטרות 24 שעות ביממה, 7 ימים בשבוע. בסופו של דבר, לא משנה אם אתה מותקף על ידי גורם מדינתי, מחתרתי או בן/בת נוער טיפוסי באיזה מרתף – אתה חייב שיהיו לך הגנות מעודכנות, שכבות למניעת כשלים, וניטור זהיר לזיהוי סימנים להתקפה מתמשכת".

About מאיר עשת

Check Also

מחקר חדש חושף: 80% מהארגונים בישראל מעידים כי לעובדיהם חסרה מודעות בסיסית לאבטחה

המחקר של פורטינט מדגיש את הקשר בין מודעות מוגברת לאבטחת סייבר ברחבי הארגון לבין סיכון …

נגישות