המהפכה הדיגיטלית כבר כאן וארגונים שנערכים לכך זה מכבר, יצעדו קדימה, יזכו ביתרון שוק וימנעו מהוצאות מיותרות. על פי האנליסטים של Gartner, אחד מהטרנדים האסטרטגיים לארגונים בשנת 2022 יהיה Hyper-Automation. מדובר במתודולוגיה המגדירה את כל היכולות הטכנולוגיות הנדרשות מפלטפורמת אוטומציה עסקית עבור ארגונים.
בהתאם לכך, יכולות הליבה הנדרשות מ- Hyper-Automation כוללות גישה מונעת עסקית, שבה משתמשים ארגונים כדי לזהות, לבדוק ולהפוך כמה שיותר תהליכים עסקיים ותהליכי IT לאוטומטיים.
Hyper-Automationכולל שימוש במספר טכנולוגיות כגון אנליטיקה, Machine learning כחלק אינטגרלי מהפלטפורמה, ניהול תהליכים מתקדם (BPM), חוקה עסקית, שכבת אינטרגציה וכלים של low code / no code, המאפשרים לארגון לבצע מיכון, ייעול וניהול חכם של תהליכים עסקיים באמצעות טכנולוגיה חדשנית.
הפלטפורמה היחידה בשוק הכוללת את כל היכולות הנדרשות מפלטפורמת Hyper-Automation הנה הפלטפורמה של IBM שנקראת: Cloud Pak for Business Automation אשר ניתנת למימוש בכל תצורה (באתר הלקוח, בענן הציבורי, או שילוב שלהם וזאת היות והפתרון מבוסס על תשתית Kubernetes).
מלם תים, כשותפה בכירה של IBM, מציעה פתרון ייחודי המבוסס על הפלטפורמה של IBM שעברה התאמות לשוק הישראלי. הודות לכך, היא מספקת יכולות אוטומציה משודרגות למינוף התהליכים העסקיים בארגונים.
ייחודיות הפתרון של מלם תים מתבטא בפרמטרים הבאים:
- ניהול תוכן דיגיטלי – לניהול מסמכים, קבצים, סרטונים ומיילים.
- מתן מענה לכל איומי הסייבר והקניית "שקט נפשי" לארגונים בהיבט של אבטחת המידע הזורם לארגון.
- לנוכח כמות המידע שגדלה ברשת הארגונית, כתוצאה מהמעבר לעבודה מרוחקת, מה שהוביל לפתרון
האוטומציה המאפשר לרכז במקום אחד את כל המידע, תוך מתן גישה לפי הרשאות המשתמש העסקי.
- מיכון תהליכים רובוטיים – פתרון מהיר למיכון תהליכי עבודה מאסיביים, על יד יצירת תהליכים רובוטיים (RPA) שיבצעו את רוב המשימות הרפטטיביות שמועדות לטעויות ולוקחות את עיקר הזמן מהעובדים בארגון, מה שיאפשר לנתב לעובדים את כל המשימות החריגות הדורשות התערבות אנושית.
- ביצוע חיפושים אנליטיים על התוכן שנשמר – על בסיס מנוע החיפוש Watson Discovery המאפשר ביצוע חיפושים חכמים, כולל יכולת חיפוש בשפה חופשית טבעית.
- Process Mining – גישה מתודולוגית שמזהה בעיות ביצועים וחריגות של תהליכים חוצי חברה מכלל המערכות התפעוליות של כל ארגון וארגון. טכנולוגיה זו מגלה באופן אוטומטי את המודל העסקי שמתרחש בפועל בזמן עיבוד התהליכיים בארגון ומאפשרת למצוא חריגות מול המודל שתוכנן בפועל.
- פיתוח אפליקציות low code באופן מהיר.
לדברי לירון טבק, מנהלת חטיבת פתרונות אוטומציה במלם תים: "הפתרון מציע יכולות מגוונות
המאפשרות לארגון שכבה אנליטית לזיהוי בעיות ביצועים, עמידה ב- SLA וזיהוי צווארי בקבוק בתהליכים חוצי מערכות כולל גישה מאתר, מערכות ליבה ומערכות ה- ERP. כמו גם דוחות ו- KPIs לניתוח האירועים. באמצעות ניתוחים אלו עזרנו ללקוחות להפחית את כמות הזמן המושקע בתהליכים ידניים ב-90% והפחתנו את זמני ההמתנה בחצי, זאת על מנת להפחית סיכונים ולחסוך אלפי שעות עבודה שאותן ניתן להקצות מחדש לעבודה בעלת ערך גבוה יותר.
לדברי אורן אטיה, ארכיטקט פתרונות אוטומציה עסקית ב- IBM: "הקורונה טרפה את הקלפים עבור כל הארגונים גדולים כקטנים. כולם מחפשים איך להתמודד עם המחסור בעובדים (עקב סגרים ובידודי עובדים) על ידי ייעול תהליכי העבודה באמצעות הנגשת תהליכים, מיכון תהליכי רובוטיקה, ניהול התוכן הארגוני והנגשת החוקה העיסקית באופן מרכזי לכלל הממשקים בארגון."