הסטארטאפים הטובים ביותר נולדים מהתסכול של המייסדים לפתור בעיה שהם נתקלו בה בעצמם ויודעים עד כמה הפתרונות הקיימים בשוק לא מספיק טובים. בדיוק מהצורך הזה נולדה Vyzer שמציעה כלי ניהול פיננסי למשקיעים פרטיים שמעוניינים לקבל תמונת מצב כוללת על כל ההשקעות שלהם, מבלי לנהל גיליונות אקסל מורכבים או לשלם עמלות גבוהות. את הרעיון ל- Vyzer הגו שני המייסדים של החברה, תומר שלוי גיא גמזו וליטן יהב, אחרי שסיימו לעבוד בסטרטאפ הקודם שלהם שנרכש. הם רצו לבצע השקעות בסטרטאפים ובתחומים נוספים וגילו שהם מבזבזים זמן רב באיסוף הנתונים ובניהול שלהם. הם בנו לעצמם פלטפורמה שתעקוב אחרי ההשקעות ואחרי מספר פידבקים מוצלחים מאנשי מקצוע בתחום, ועם ההצטרפות של גיא גמזו לצוות כמייסד, הם החליטו לבנות את Vyzer כפתרון למשקיעים פרטיים. דניאל גרינברג, מנהלת השיווק והפיתוח העסקי בחברה מסבירה לנו איך צומחים בשוק נישתי אך עם פוטנציאל למיליוני לקוחות בארה"ב.
למי שלא מכיר את התחום, מה גודל השוק הפוטנציאלי של לקוחות למוצר שלכם?
"רק בארה"ב מדברים על כ- 20 מיליון משקיעים כשירים שיש להם הון נזיל להשקעות. המשקיעים האלה יכולים להיות אנשים עם כמה מיליוני דולרים בהון נזיל, מעבר לנדל"ן למגורים או קרנות פנסיה, והם לא נופלים לקטגוריה של פמילי אופיס, אותם משרדי בוטיק להשקעות. בישראל לשם השוואה, שירותי פמילי אופיס ניתנים למי שיש לו 20 מיליון דולר להשקעות, כאשר אם עשית איזה אקזיט וקיבלת "רק" ארבעה מיליון דולרים אז אתה פחות רלוונטי אליהם. כרגע אנחנו ממוקדים רק בארה"ב, אבל יש לנו לקוחות ממדינות אחרות ואנחנו בהחלט רואים פוטנציאל עתידי בהתרחבות גם שם".
אז מה הפתרון ש Vyzer מציעה למשקיעים?
"המערכת שלנו יודעת להתחבר למעל 20 אלף גופים פיננסים כמו בנקים ובתי השקעות בארץ ובעולם. משם אנחנו מושכים את המידע באופן אוטומטי ומציגים אותו באופן מרוכז. כמובן שגם אפשר להוסיף השקעות בצורה ידנית כמו השקעות בקרנות הון סיכון או השקעות בנדל"ן. המערכת יודעת לנתח את הטרנזנקציות שמתקבלות בבנק, לחבר אותן להשקעות הרלוונטיות ולהציף מידע בצורה אוטומטית עבור כל נכס או השקעה. לדוגמא לדווח לך שהתקבל דיבידנד מאחזקות במניות מסוימות, או להתריע במידה והוא לא התקבל. הלקוח יכול לשלוח או להעלות למערכת גם אקסלים, קבצי PDF או כל קובץ שהוא מקבל מכל מקום, ואנחנו פשוט משלבים את המידע במערכת ומציגים לו את התמונה המעודכנת והמדוייקת ביותר בכל רגע נתון. "
איזה פתרונות היו עד שהגעתם?
"משקיעים רבים ניהלו את הדברים בצורה ידנית, באמצעות קבצי אקסל שהם בנו לבד, או באמצעות אקסלים מתוחכמים יותר שאפשר לקנות. חלק מהמשקיעים קיבלו שירותי ניהול בלבד מפמילי אופיס או יועצי השקעות. השירות שלנו הוא גם נגיש מאוד, אתה יכול לפתוח חשבון בתוך דקות ולהתחיל לקבל את המידע לאחר התחברות לגופים הפיננסיים. היתרון המשמעותי הנוסף הוא שאנחנו לא מייעצים או משקיעים את הכסף עבור הלקוח ולכן לא זקוקים לתהליכי אישור ארוכים. בעזרת המערכת שלנו הלקוח יכול להתחיל לבנות גם תרחישים – לדוגמא מה יקרה אם אני אמכור את הנכס הזה, ואשקיע יותר בקרן הזאת שמניבה לי תשואה מסויימת. אנחנו יודעים גם להראות תחזיות מה צפויות להיות ההכנסות וההוצאות שלך, כמה מזומן פנוי בכל רגע נתון, להפיק דוחות שרלוונטיים לצורך השקעות נוספות, או קבלת הלוואות והכל במהירות מבלי פעם לרכז את כל הנתונים מחדש".
מה אתם רואים בעתיד ל Vyzer מבחינת אפשרויות?
"קודם כל, היכולת לקבל תמונת מצב אמיתית היא חידוש אמיתי. יש לנו לקוחות שלא ידעו בדיוק כמה הם שווים כי הנכסים שלהם מפוזרים בכל מיני מקומות והיה קשה להם לאסוף את כל המידע ולקבל תמונה אחת ברורה. כרגע אנחנו מנהלים כמה מאות לקוחות ומשפרים את המערכת כל הזמן בזכות הפידבק שלהם והצטרפות של לקוחות חדשים, למשל אחד הקשיים בעולם ההשקעות הפרטיות הוא חוסר השקיפות ומידע מהימן על הביצועים של ההשקעות בפועל. אנחנו מתכוונים לפתור את זה בעזרת כוחה של הקהילה שלנו, בה משקיע יכול לראות מה הביצועים האמיתיים של השקעות שונות של משקיעים דומים אליו ולאפשר לו לקבל החלטות בצורה מושכלת וטובה יותר.
בחרתם להשתמש בפלטפורמה של AWS כדי לפתִח את הפתרון שלכם. מה היו השיקולים לכך?
"הפלטפורמה של AWS, פלטפורמה הענן המתקדמת והמאובטחת בעולם, הייתה הבחירה הראשונה שלנו כדי לשמור על המידע של הלקוחות שלנו בצורה הטובה ביותר. הלקוחות שלנו סומכים עלינו עם הנתונים הכספיים הרגישים שלהם, ו-AWS מאפשרת לנו לקבל מגוון שירותי ענן תחת סביבה מאובטחת אחת. אנחנו משתמשים בשירותים כמו Amazon ECS כדי לקבל זמינות גבוהה, ושירותים כמו Amaozn RDS, כדי לשמור את הנתונים בצורה מאובטחת וזמינה בכל נקודה בעולם במהירות. השימוש בפלטפורמת הענן של AWS מאפשר לנו גם פיתוח מהיר של אפשרויות חדשות מבלי לדאוג לזמינות של המידע או לבעיות של עומס על שרתים".