כך אמר ד"ר רועי קרקובסקי, מייסד ומנכ"ל חברת יו סרץ' המתמחה בבנייה של מנועי חיפוש פרסונאליים למגזר הארגוני
יו סרץ' (Usearch) הוקמה בשנת 2018 על ידי ד"ר רועי קרקובסקי, דוקטור למדעי המחשב מאוניברסיטת בן-גוריון בנגב עם רקע בפיתוח בתחומי בינה מלאכותית (AI) ולימוד מכונה (ML), המשמש כמנכ"ל החברה, ואחיו חן קרקובסקי, המשמש בתפקיד CTO בחברה. החברה פיתחה מנוע חיפוש אשר ניתן להתאים לצרכיו הספציפיים של כל ארגון, ומתוך מיליארדי עמודים הנמצאים במרחב האינטרנטי להנגיש מידע נקי ומדוייק במגוון צורות – תיוג, שכבות ויזואליזציה, זיהוי טרנדים, הפקת מסקנות ועוד. על לקוחות החברה נמנים חברות נדל"ן בחו"ל, פיננסים, ועוד. החברה אינדקסה עד היום למעלה מ-3 מיליארד דפי אינטרנט, המאגר שלה כולל למעלה מ-30 מיליארד שאילתות חיפוש, כשכמות החיפושים היומית נאמדת בכמה מיליוני שאילתות חדשות.
מה הפוטנציאל של יו סרץ' (Usearch) בשוק החיפוש העולמי?
״ארגונים רבים זקוקים לאיתור של תוכן ומידע הספציפי לעולמות שהם פועלים בהם. זה יכול להיות פיננסים, נדל"ן, בריאות ועוד. הפתרון שאנו מביאים הוא מנוע חיפוש אינדיבידואלי לצרכי הארגון, מותאם אישית וספציפי לדרישותיו, המספק מידע רלוונטי ומדויק לשאילתות של משתמשים, ולעשות זאת בעלויות סבירות. מנועי החיפוש הקונסיומריים הרגילים אינם מספקים לארגון את הצרכים הספציפיים המדויקים שלו, ואנו פיתחנו אלגוריתם המסוגל לעשות זאת, ולסייע לארגונים לזהות טרנדים ומגמות מתוך המידע הקיים ברשת האינטרנט. אנו מרגישים שקיים צמא בארגונים להפוך דאטה לידע, וידע לתובנות, ועל בסיס זה אנו חשים כבר היום את הביקוש המתעצם לשירותים שלנו.״
כיצד נוצר הקשר שלכם עם אמזון ווב סרוויס AWS?
בתחילת הדרך היינו לקוחות של ספק תשתיות עולמי אחר, אלא שהתשתיות לא עמדו בדרישות שלנו בתחומים של רמות ביצועים, גמישות, סקיילביליות ויעילות. הכרנו מעבודות קודמות את שירותי הענן של AWS, וידענו שקיים פוטנציאל טוב לעבודה שלנו על גבי סביבת התשתיות של אמזון ווב סרוויס. כבר בתחילת הדרך הצמידה אלינו AWS ארכיטקטים, מומחים ובעלי רקע בסטארט אפים, שנתנו לנו ליווי צמוד כדי לתכנן ולבצע תכנית הגירה מלאה שלנו לסביבת התשתיות שלה.
מה סוג התמיכה שקיבלתם מ-AWS?
קיבלנו סיוע בשני היבטים. ראשית, הארכיטקטים שעבדו איתנו על בסיס שבועי, וחשפו אותנו למנעד השירותים המאוד רחב של החברה. מעבר לכך, הם גם עבדו איתנו בצמידות בשלב ההגירה על מנת שזו תתבצע על הצד הטוב ביותר, והם ממשיכים לעבוד איתנו כדי שנוכל להגיע לרמות ביצועים גבוהות ולאופטימיזציה מקסימלית, שבאה לידי ביטוי בהקטנת העלויות. הנדבך השני של הסיוע אותו קיבלנו מ-AWS היה בכניסה לתכנית הסטארט אפים של החברה AWS for StartUp. במסגרת התכנית הזו קיבלנו קרדיטים שעזרו לנו לבצע את המיגרציה שביצענו מהספק הישן שלנו לתשתית החדשה של אמזון ווב סרוויס, ובקרדיטים נוספים לפעילויות שונות. בנוסף, זכינו לתמיכה מהצוותים העסקיים, שהציעו לנו קישורים למשקיעים ולשיתופי פעולה פוטנציאלים. ההשתתפות בתכנית הסטארט אפים של AWS נתנה לנו הרבה שקט נפשי בתקופה מאוד קריטית של הסטארט אפ שלנו.
באילו שירותים של AWS אתם משתמשים?
אנו עושים שימוש בקשת רחבה של מוצרים ושירותים, ביניהם: שירות האחסון EBS, מעבדי AWS Graviton, תכונת Spot Instances לשימוש בשרתים שאין להם דרישה בעלויות מופחתות משמעותית, שירות Elastic Cache לשמירת דטה בזיכרון-מטמון, ועוד.