שיתוף פעולה בין חברת סלווייז (Cellwize) הישראלית לבין תאגיד הענק הטאווייני eFormula מאיץ את הפיתוח והפריסה של 5G ורשתות פרטיות בטייוואן ומחוצה לה.
חברת חברת סלווייז (Cellwize) הישראלית המספקת פתרונות לאופטימיזציה של רשתות סלולריות ביחד עם תאגיד הענק הטאווייני eFormula System Technology המתמחה בתעשיית הטלקום, השיקו לראשונה בטייוואן את פתרונות CHIME Hybrid ו Cellwize Simplify של סלווייז עבור המפעילים הסלולריים ויצרני תקשורת בטכנולוגיית ORAN. ההשקה התקיימה במסגרת תערוכת smart city SCSE2022 השנתית בטייוואן, אשר משכה אליה השנה כ- 100 אלף מבקרים ונציגים מ- 30 ערים מחוץ לטייוואן, למרות הגבלות הקורונה המקומיות.
פלטפורמת האוטומציה מבוססת ענן CHIME שפיתחה סלווייז מאפשרת למפעילים סלולריים לפרוס ביעילות רשתות 5G לנהל אותן ולבצע בהן שינויים באמצעות אוטומציה ובינה מלאכותית להאצת הפריסה והגעה לשוק, לצד שיפור ההחזר על ההוצאה ברשת. גם ברשתות המורכבות ביותר ובסביבות רשת דינאמיות, CHIME מאפשרת למפעילים להתחבר לכל יישום, כל ספק ציוד ולבצע שינויים משותפים על גבי הפלטפורמה כדי לספק את השימוש הכי פשוט, במהירות ובזריזות.
שרון אללוף, סמנכ"לית הפיתוח העסקי של אסיה בסלווייז אמרה "אנחנו שמחים על שיתוף הפעולה עם אי-פורמולה, אחד מהתאגידים המובילים בתעשיית הטלקום בטייוואן. הפלטפורמה שלנו נמצאת כיום בשימוש של יותר מ- 30 לקוחות ב- 16 מדינות, כלל זה ורייזון, דויטשה טלקום וטלפוניקה. שוק הטלקום הטייוואני מאופיין בתשתית מצויינת ובתחרות בין שלושת המפעילים המובילים. השוק נמצא במומטנום לאימוץ והרחבת פריסה של רשתות 5G ו ORAN – עם היקף השקעה מאסיבי, אקוסיסטם פעיל בעידוד ממשלתי . ההשקה של הפלטפורמה לראשונה בטייוואן מאפשרת לנו לקחת חלק משמעותי באקוסיסטם המקומי".
ג'אנג צ'יה-האו, יו"ר E-Formula System Technology, ציין כי אי-פורמולה הינה שותפה טכנולוגית של יצרניות תקשורת בינלאומיות כגון, וואווי, נוקיה, Elixin ו-ZTE. וכן של מפעילי טלקום מקומיים בניהם Globe, PLDT, Smart ו- DITO בפליפינים. התאגיד מסייע להם בבניית רשתות 4G ו- 5G, כולל מגדלי תקשורת, ציוד אספקת חשמל וכן תכנון והקמה של חדרי תקשורת ודאטה-סנטר.
הסכם בין סלווייז לאי-פורמולה נחתם במסגרת תכניות IP² להאצת הכניסה של חברות סטארטאפ ישראליות לשוקי המזרח הרחוק ולפעילות באקו-סיסטם של טייוואן. התוכניות פועלות במרכז החדשנות Startup Terrace, אשר נתמך על-ידי מינהל החברות הקטנות והבינוניות של משרד הכלכלה בטייוואן. רני שיפרון, מנכ"ל חברת הייעוץ הישראלית Healthier Globe מנהל התכנית בישראל ונציג חברת i2i הטייוואנית, שהקימה ומנהלת אקו-סיסטם טכנולוגי התומך ומקשר בין בעלי עניין בתחום החדשנות בטייוואן.
בשנה וחצי האחרונות התקיימו בישראל שני מחזורים של תכניות IP² בהם השתתפו קרוב ל-50 חברות, התקיימו יותר מ-300 פגישות וירטואליות ופיזיות ונחתמו כ-25 הסכמי שיתופי פעולה. בימים אלו מתקיימת ההרשמה למחזור השלישי שיתמקד בתחומי הבריאות, אנרגיה מתחדשת וסייבר סקיוריטי.
אודות Cellwize
Cellwize, הינה חברת סטארט-אפ ישראלית המספקת פתרונות לאופטימיזציה של רשתות סלולריות ומטרתה לאפשר את הרשתות של העתיד כבר היום. פלטפורמת הענן CHIME שפיתחה החברה מאפשרת למפעילים סלולריים לפרוס רשתות 5G, לנהל אותן ולבצע בהן שינויים באמצעות אוטומציה ובינה מלאכותית להאצת הפריסה והגעה לשוק, לצד שיפור ההחזר על ההוצאה ברשת. גם ברשתות המורכבות ביותר ובסביבות רשת דינאמיות, CHIME מאפשרת למפעילים להתחבר לכל יישום, כל ספק ולבצע שינויים משותפים על גבי הפלטפורמה כדי לספק את השימוש הכי פשוט, מהירות וזריזות. עכשיו כשעתיד ה- 5G כבר כאן, CHIME מסייעת למפעילי רשתות סלולר מכל העולם להשיק ולמנף את רשתות הדור הבא שלהן ולהתמודד עם טכנולוגיות העתיד בביטחון. לפרטים נוספים: www.cellwize.com
אודות חברת Innovation To Industry – i2i
i2i, הוקמה מתוך מכון מחקר IT הגדול ביותר בטייוואן. מאז שנת 2000 i2i מנהלת את החממות הגדולות ביותר בטייוואן – חממת התוכנה נאן-קאנג Nan-Kang וחממת התוכנה Kao-Hsiung.
חברת i2i הקימה ומנהלת אקו-סיסטם טכנולוגי, שתומך ומקשר בין בעלי עניין בתחום החדשנות בטייוואן ומפעילה את תכנית IP² LaunchPad. תכנית המאיצה את הכניסה של חברות סטארטאפ ישראליות לשוקי המזרח הרחוק ולפעילות באקו-סיסטם של טייוואן. התוכנית פועלת במרכז החדשנות Startup Terrace, אשר נתמך על-ידי מינהל החברות הקטנות והבינוניות (SMEA) של משרד הכלכלה (MOEA) בטייוואן. רני שיפרון, מנכ"ל חברת הייעוץ הישראלית Healthier Globe נציג חברת i2i ומנהל התכנית בישראל. המחזור השלישי של התכנית יכלול חברות תחומי הבריאות, אנרגיה מתחדשת וסייבר סקיוריטי, הנמצאות בשלבים מתקדמים, אחרי סבב גיוס ראשוני ועם מכירות התחלתיות מ. בנוסף החלה להפעיל השנה גם את תכנית IP² Plus, ותכנית IP² Sustainability הפועלת בשת"פ עם סטארטאפ ניישן סנטרל.
מידע על תכנית IP² LaunchPad
המחזור הראשון של תכנית IP² LaunchPad הושק בישראל ביוני 2020. בתקופה של חצי שנה ובצל המגיפה העולמית, התקיימו למעלה מ- 150 פגישות מקוונות ופיזיות, ונחתמו 17 הסכמי שיתוף פעולה בין החברות הישראליות שנבחרו להשתתף בתכנית לבין ארגונים מובילים בטייוואן, בניהם: מערכת הבריאות הפרטית הגדולה של טייוואן – שו-צ'ואן, יצרנית המכשור קארמה מדיקל, יצרן האלקטרוניקה Might Electronic, Topco Scientific, יצרן המשקפות Jorjin Technologies, מפיץ ציוד רפואי HUKUIBIO ובית החולים האוניברסיטאי של טייפיי. על אף שהתכנית הסתיימה חברות שהשתתפו בה ממשיכות לקבל סיוע בקידום פעילות בטייוואן ולהתקדם לעבר הסכמי שת"פ והשקעות משמעותיות.