יום רביעי , נובמבר 27 2024
Home > חדשות > אירועים, כנסים ותערוכות > Diplotech 2020 טכנולוגיה ללא גבולות

Diplotech 2020 טכנולוגיה ללא גבולות

"ישראל מוכיחה שהיא ממשיכה להיות אומת הסטארט-אפ בכל הנוגע לטכנולוגיה. העולם מכיר בכך שלישראל יש הרבה להציע בצורת חדשנות ושותפויות, מטכנולוגיות חקלאיות (Agritech) וטכנולוגיות מים (Watertech) ועד טכנולוגיות מעולם הבריאות (Healthtech) ואבטחת סייבר. אנחנו מקדמים בברכה שותפים גלובליים כדי לדון בפתרונות לעולם שאחרי הקורונה, שיסייעו לשנות את חיינו לטובה כיום ויבנו את עולם המחר". כך אמר השגריר לשעבר ויו"ר הליכוד העולמי דני דנון במסגרת ועידת DiploTech   – ועידה טכנולוגית-דיפלומטית עולמית ששודרה אתמול מתל אביב בשיתוף עם הג'רוזלם פוסט.

אירוע DiploTech Global Summit 2020, שהתקיים באופן וירטואלי בגלל מגבלות הקורונה, קיבץ יחד מנהיגים מכל העולם, ראשי מדינות, קובעי מדיניות, דיפלומטים, משקיעים ואנשים פורצי דרך מתחומים שונים כמו חדשנות טכנולוגית ברפואה, היי-טק, חקלאות, תקשורת ועוד. הדוברים המרכזיים בוועידה הם: ניקי היילי, לשעבר שגרירת ארצות הברית באו"ם; השגריר לשעבר דני דנון שיזם את הארוע; פליקס צ'יסקדי, נשיא הרפובליקה הדמוקרטית של קונגו; חואן אורלנדו הרננדז , נשיא הונדורס; דיוויד קבאו, נשיא איי מרשל, פדרו בולו וילה,  שר החוץ של גואטמלה; ליסנדרו רוזלס בנגס,  שר החוץ של הונדורס; צט גרין, שר החוץ של אנטיגואה וברבודה ועוד. משתתפי התעשייה הם קירה רדינסקי, יו"ר ומנהלת הטכנולוגיה הראשית ב-Diagnostic Robotics, מיכאל רוטמן , סגן יו"ר ווטרג'ן;  גיא אליצור,  יו"ר ורטיקל פילדס, אשר דגן,  יו"ר בריטניקה ועוד…

את הכנס הווירטואלי הנחתה מגישת תחום הכלכלה של פוקס ניוז, ליז קליימן, והשתתפו בו מנהיגים מאיי מרשל, גואטמלה, אנטיגואה וברבודה, כולם דיברו על חשיבות החדשנות הטכנולוגית בעולם שאחרי הקורונה, ועל התפקיד החיוני של ישראל כיום וגם אחרי משבר הקורונה העולמי. DiploTech Global Summit 2020 שואף להמשיך לצמוח על בסיס הצלחת האירוע הווירטואלי הראשון ולהמשיך ליצור קשרים חדשין באמצעות טכנולוגיה בשנים הבאות.

באירוע דנו מנהיגים מעולם ההיי-טק בנושא האתגרים והפתרונות לעתיד קולקטיבי בר קיימא והכנת מתווה יזום לעולם שאחרי הקורונה, שבו החדשנות והטכנולוגיה ישחקו תפקיד גדול ומשמעותי עוד יותר.

בין היתר השתתפו מגי אבקסיס, סמנכ"ל מסחר קירות ירוקים, בחברת Vertical Field, המפתחת פתרונות טכנולוגיים לגידול חקלאי ורטיקלי וקירות ירוקים במרחבי הערים; זאק פנסטר, סגן נשיא לפיתוח עסקי ב- Watergen, המייצרת מים מהאוויר; ואופיר ארדון, מנכ"ל Agritask, המספקת לחקלאים פתרונות לשיפור התפוקה. מגי אבקסיס ציינה כי מגפת הקורונה חשפה את החולשות של תכנון ערים לקוי, צפיפות עירונית נרחבת ותשתיות לא יעילות – בעיות שחובה לטפל בהן בעתיד.  ארדון ציין כי בשל משבר הקורונה, יותר ויותר חברות יתמכו בעבודה מרחוק, ושהחברה שלו עובדת על פתרונות שיסייעו בזה.

פנסטר אמר כי המחסור במי שתייה, המשפיע גם על מדינות מתפתחות וגם על המדינות המתקדמות ביותר, מחייב לנקוט בגישות חדשות כדי לספק פתרונות מיידיים.

נושא נוסף בו דנו בועידה היה-  "העולם שאחרי הקורונה"  בין המשתתפים: ד"ר קירה רדינסקי, יו"ר ו-CTO של Diagnostic Robotics; אשר דגן, מנכ"ל Britannica Knowledge Systems; רפי קמינר, מנכ"ל קבוצת פנגיאה, ומסעוד אל-עוואר, מנכ"לMedallion Associates  מאיחוד האמירויות הערביות. הדיון התמקד בפתרונות טכנולוגיים שפותחו במהלך משבר הקורונה וימשיכו להיות מיושמים או יפותחו עוד יותר בעולם שאחרי המשבר.

קירה רדינסקי

ד"ר רדינסקי סיפרה כי החברה שלה הקימה עם התפרצות הקורונה מערכת טריאז' קלינית (למיון ראשוני של חולים לפי חומרת המחלה) שזיהתה את אובדן הטעם והריח כתסמין של המחלה, שלושה ימים בלבד לאחר התפרצות הנגיף. האלגוריתמים של החברה שלה אפשרו ניתוח של חומרת התסמינים של המטופל, והצליחו לחזות אילו מטופלים יצטרכו אשפוז ואילו יכולים להישאר בבית. זה אפשר לבתי החולים להפחית את העומס לפני שהופעלה המערכת לבדיקת קורונה. לדבריה, בשל ההתקדמות בניתוח נתונים רפואיים בתקופת הקורונה, תהליכים רפואיים רבים יוכלו להפוך לאוטומטיים בעתיד ובכך ישפרו את האיכות והיעילות של הטיפול הרפואי.

קמינר, שהחברה שלו מפתחת מערכות בקרת גישה, פיתח מערכות ללא מגע וללא חיכוך המספקות גישה לאזורים כמו נמלי תעופה ובנייני משרדים ללא הצורך של מבקרים לקבל אישור פיזי מאנשים אחרים בקרבת מקום, ובכך מצמצמות את הסיכון לזיהום. כיום הם עובדים עם ארגון הבריאות העולמי כדי לפתח כרטיסי חיסון ניידים וכרטיסי חיסון ביומטריים כדי לעודד את הכלכלה העולמית ברגע שהווירוס ידעך.

דגן, מנכ"ל Britannica Knowledge Systems, מפתח מערכות הכשרה לחברות גדולות כמו בואינג ונאס"א. הוא ציין כי משבר הקורונה אילץ חברות לעבור מהכשרה בכיתות לימוד ללמידה מקוונת – מהלך מאתגר עבור ארגונים הכפופים לרגולציה.

מסעוד אל-עוואר התייחס להשפעות הקורונה על איחוד האמירויות וסיפר כיצד הצליחה ארצו לשמור על אספקת מזון ותרופות בתקופה מאתגרת זו. לדבריו, הפיתוח המתקדם של התשתיות באיחוד האמירויות הואץ והשתפר בתקופה הזאת. עוד ציין אל-עוואר כי שיתוף הפעולה העתידי עם ישראל בחזית הזאת יימשך כי "לטכנולוגיה אין גבולות".

About מאיר עשת

Check Also

רד האט אירחה אירוע Women in Tech שעסק במגמות Gen AI וקוד פתוח

היוזמה של ענקית הקוד הפתוח נועדה כדי לעודד שימוש בקוד פתוח ובכלי AI בקרב מפתחות …

נגישות