*התחרות תתקיים באבו דאבי, איחוד האמירויות, ביוני 2023
*ASPIRE, המנהלת את תוכניות הטכנולוגיה של המועצה למחקר טכנולוגיה מתקדמת באבו דאבי, תארגן את התחרות
* המתחרים יפרסו טכנולוגיית רכב לא מאויש בסביבה החסומה ל- GNSS
אבו דאבי, איחוד האמירויות הערביות, 30 בספטמבר 2020 (BUSINESS WIRE) :
אתגר הרובוטיקה הבינלאומי של מוחמד בן זאיד (MBZIRC) יתקיים בבירת איחוד האמירויות, אבו דאבי, ביוני 2023, שם ישתתפו יזמי טכנולוגיה בחיפוש אחר פתרונות בטיחות וביטחון ימיים, כאשר פרס הזכייה עומד על למעלה מ-3 מיליון דולר.
המארגנת של תחרות ה-MBZIRC היא ASPIRE, המשמשת כעמוד התווך לניהול תוכניות הטכנולוגיה של המועצה למחקר טכנולוגיה מתקדמת (ATRC), גוף המחקר הטכנולוגי המתקדם באבו דאבי, איחוד האמירויות הערביות. התחרות מתקיימת אחת לשנתיים. התחרות הקרובה, הנקראת MBZIRC Maritime Grand Challenge, תתמקד בפתרונות בזמן אמת לאתגרי הבטיחות והביטחון הימיים ותבקש לקבוע את מקומה כאחת מתחרויות הבינה והרובוטיקה הגדולות והיוקרתיות בעולם.
האתגר פתוח לאוניברסיטאות בינלאומיות, מוסדות מחקר, חברות וליזמים בודדים מכל רחבי העולם, ותהיה כרוכה בשיתוף פעולה הטרוגניים בין כלי טיס וכלי רכב בלתי מאוישים לביצוע משימות ניווט ומניפולציה מורכבות בסביבה החסומים ל- GNSS. ההרשמה לאתגר הקרוב פתוחה כעת.
פייסל אל בנאי, מזכ"ל ATRC, אמר בתגובה: "אנו גאים בכך ש-MBZIRC הפכה לתחרות גלובלית עם הזמנתם של הכישרונות הטובים ביותר מכל רחבי העולם להשתתף. האתגר הנקבע לתחרות מהווה בעיה קשה בעולם האמיתי, מה שידחף את המשתתפים לקצה גבול היכולות שלהם. האירוע הוא הזדמנות מצוינת להדגים את עבודת המחקר המדעית החלוצית המתקיימת באבו דאבי ובאיחוד האמירויות".
האתגר יציג כיצד שני הגופים (ATRC ו- ASPIRE) מתמקדים בנישות טכנולוגיות, תוך משיכת שמות מובילים בתחומי החדשנות והטכנולוגיה ברחבי העולם לעידוד חשיבה והגיית רעיונות, שיתוף פעולה וחשיבה חדשנית בנושאי טכנולוגיות מתקדמות, עבור מציאת פתרונות ומערכות שיספקו מענה לאתגרים גלובליים.
"עבור מדינות עם קווי חוף ארוכים, הבטחת בטיחות ימית דורשת השקעה משמעותית בציוד מתוחכם וכוח אדם מיומן. שימוש במערכות רובוטיות מתקדמות יכול לא רק לסייע בהפחתת עלויות, אלא גם להתמודד עם חלק מהמשימות המסוכנות אשר לעתים קרובות מבוצעות על ידי בני אדם. המוטיבציה לקיים את האתגר הגדול הימי של MBZIRC היא להוציא את הטכנולוגיה מהמעבדה ולבדוק אותה בסביבה בעולם האמיתי כדי לראות מה אפשרי", אמר ד"ר ארתור מוריס, מנכ"ל ASPIRE.
ד"ר מוריס הדגיש את המטרה הדואלית של התחרות: האחת, להתמקד בבעיות החשובות באוטונומיה של הרובוטיקה תוך עיסוק בקהילה הבינלאומית באתגר רובוטיקה ברמה גבוהה. השניה, היא מציאת פתרון לאתגר משמעותי העומד בפני מדינות רבות בעולם.
האתגר אשר יוצג בתחרות יבקש כי נחיל של כטב"מים יזהה כלי מטרה ממספר כלי שיט דומים במים פתוחים, בסביבה החסומה ל-GNSS, ויעביר פריטים ספציפיים מהמטרה ל-USV בזמן הקצר ביותר באמצעות טכנולוגיות אוטונומיות. זהו סוג חדש של תרגיל ברובוטיקה אוטונומית. "מה שמעניין באתגר הזה הוא שאתה אומר לאנשים מה אתה רוצה, אבל אתה לא מציין מה הגישה הנכונה לפתירת הבעיה", הוסיף ד"ר מוריס.
לדבריו, למערכת חכמה מסוג זה יהיה יישום מעשי גם בתחומים אחרים, במיוחד מכיוון שהיא יכולה לבצע משימות מורכבות של התערבות אוטונומית בסביבה החסומה ל-GNSS.