יום ראשון , נובמבר 17 2024
Home > אקלים > יוניברסל רובוטס – בצל ועידת האקלים הגלובלית: צריכת האנרגיה של קובוט ממוצע זהה לזו של מכונת כביסה ביתית

יוניברסל רובוטס – בצל ועידת האקלים הגלובלית: צריכת האנרגיה של קובוט ממוצע זהה לזו של מכונת כביסה ביתית

קובוטים (רובוטים שיתופיים), המתאימים למגוון משימות שוטפות על רצפת הייצור, דורשים פחות חשמל בהשוואה לרובוטים תעשייתיים מסורתיים. כמה פחות? הרבה.

באזורים רבים בעולם, עליית מחירי החשמל מפעילה לחץ על עלויות הייצור ובמיוחד באתרים מרובי רובוטיקה מסורתית. מה שמנהלי פסי הייצור לא מודעים אליו הוא העובדה שקובוטים (רובוטים שיתופיים), המתאימים למגוון משימות שוטפות על רצפת הייצור, דורשים פחות חשמל בהשוואה לרובוטים תעשייתיים מסורתיים,

 כאשר מסתכלים על רובוטים תעשייתיים מסורתיים בהשוואה לקובוטים, הגודל הפיזי הוא הבדל ברור. הם הרבה יותר גדולים ומגושמים. גודל, שווה במקרה הזה, לאננרגיה הנדרשת להפעלתם. הקובוטים נועדו לעבוד לצד בני אדם, ומסיבה זו הם הרבה יותר קטנים וקלים מרובוטים מסורתיים טיפוסיים. כתוצאה מכך, לדוגמה, הקובוטים של UR צורכים פחות חשמל מאשר רובוטים תעשייתיים מסורתיים, שמשתמשים בדרך כלל בכוח תלת פאזי.

על פי נתוני חברת UR (יוניברסל רובוטס), הקובוטים של החברה דורשים לפעולה הסדירה את אותה כמות חשמל הנדרשת להפעלת מכשירי החשמל הביתיים היומיומיים שלכם. ה-UR3e צורך רק 100W בממוצע, שזו אותה כמות אנרגיה הנדרשת להפעלת מחשב שולחני ממוצע. UR5e והדור החדש ביותר של קונסולות המשחקים משתמשים שניהם בכ-200W להפעלה סדירה. עם צריכת חשמל ממוצעת של 350W, אותה כמות אנרגיה הנדרשת להפעלת בלנדר ביתי בסיסי, ה-UR10e ו-UR16e, יכולים לשאת ולטפל במשימות של 10 ו-16 קילו בהתאמה. התוספת החדשה ביותר של יוניברסל רובוטס, ה-UR20, יכול לשאת מטען של 20 קילו באמצעות 500W , אותה כמות אנרגיה הנדרשת להפעלת מכונות הכביסה הביתיות.

בניגוד לרובוטים תעשייתיים מסורתיים, ניתן לחבר קובוט מבית UR לאותם סוגי שקעים שקיימים בכל בית. קובוט יכול אפילו להיות מופעל באמצעות סוללות, וכל קובוט של UR זמין גם בגרסת DC שלא צריכה להיות מחוברת לשקע. הסוללה ברובוט נייד אוטונומי (AMR) מבית MiR, חברת האחות של UR, יכולה להפעיל קובוט אם הקובוט מותקן על גבי ה-AMR.

לאחר פריסת הקובוטים במפעל, בעסק או בקו הייצור, ניתן גם לוודא שהקובוטים מנוצלים במלוא הפוטנציאל שלהם תוך הימנעות מבזבוז אנרגיה. הקובוטים של UR כבר עברו אופטימיזציה מבחינת ׳זמן ריצה׳ כדי להיות יעילים באנרגיה. ובכל זאת, כשיוצרים תוכנית חדשה לקובוט, כדאי לשקול באיזו מהירות הרובוט מאיץ ולתכנת אותו כך שיעבור מהר ככל שהוא צריך ולא יותר. המערכת האקולוגית של UR+ מציעה מגוון רחב של פתרונות ניטור מרחוק, המאפשרים למשתמשים לייעל את ביצועי הקובוטים שלהם ללא ביקורים מרובים באתר. למרות שקובוטים צורכים מעט חשמל, ניתן לתכנת כפתור "הפעלה וכיבוי" פשוט לתקופות ארוכות יותר שבהן הקובוטים אינם בשימוש. במהלך הלילות שבהם הקובוטים עובדים לבד, אולמות הייצור אינם צריכים להשתמש בחשמל לתאורה או לחימום.

About מאיר עשת

Check Also

מדוע אנחנו לא עושים יותר נוכח משבר האקלים? התשובות בפלטפורמות החברתיות.

 ניתוח השיח הגלובלי ברשתות בנושא משבר האקלים מגלה ציפיות גבוהות מן הסקטור העסקי למציאת פתרונות, …

נגישות