יום ראשון , נובמבר 17 2024
Home > אנרגיה > Albo – הסטארטאפ שעוזר לחברות לעמוד ביעדי פליטת הפחמן

Albo – הסטארטאפ שעוזר לחברות לעמוד ביעדי פליטת הפחמן

המאבק במשבר האקלים הוביל חברות רבות בשוק, להתחייב שעד שנת 2050 הן "ירכשו" חזרה את כל פליטות הפחמן שהיו להן מאז הקמתן. על מנת לעשות זאת, הן ממנות פרויקטים ירוקים, כמו שימור יערות המיועדים לכריתה, נטיעת יערות חדשים או שטחים חקלאיים. האתגר בפרויקטים האלו הוא מדידת קיבוע הפחמן הדו חמצני באותם עצים. למי שיש פתרון לאתגר הזה היא Albo – סטארטאפ ישראלי שהוקם בשנת 2019 על-ידי גילי ביסה המכהן כמנכ"ל וז'אק אמסלם CTO. ביסה ואמסלם, ישבו לספר לנו על פעילות החברה.

מימין לשמאל: ז'ק אמסלם, אריאלה שני, גילי ביסה, פרופ' אנדרי שרף. צילום חנה טייב

מהיכן הגיע הצורך לפיתוח המוצר שלכם?

"שוק אשרות הפחמן בו אנחנו פועלים, הוא תוצאה של הסכם פריז משנת 2015 ואמנת קיוטו משנת 1997, אשר קבעו תמחור לפליטות הפחמן של חברות, כולל יעדים להורדת רמת הפליטה של גזי החממה. חברות הפולטות פולטות גזי חממה מעבר למכסה שלהן, יכולות לרכוש אשרות מחברות אחרות, אשר הפליטה שלהן הייתה נמוכה. Albo מסייעת לאותן חברות לעמוד ביעדים שלהן. אנחנו מציעים לחברות איתן אנחנו עובדים, טכנולוגיה לניטור ומיפוי של פרויקטים ירוקים אותן הן מקיימות, במטרה לעמוד ביעדים. האתגר בפרויקטים הירוקים הוא לבצע את המדידה, זהו תהליך שיכול להגיע אפילו לשנתיים ואנחנו יודעים לעשות אותו בתוך ימים או אפילו שעות בודדות. אנחנו יודעים לבצע את הניטור מרחוק באמצעות טכנולוגיית Deep Learning וחישה מרחוק".

איזה מידע המערכת מספקת ללקוחות שלכם?

"תהליך סריקת הפרויקט הירוק מתבצע באמצעות לוויין, זה כולל חיישנים מסוג רדארים ומצלמות אופטיות. הטכנולוגיה שלנו יודעת לזהות אלמנטים מעל ומתחת לפני הקרקע, בדומה לרנטגן בגוף האדם, וזאת על-ידי שימוש בלוויינים בלבד. לדוגמא, גובה העצים, רטיבות, מליחות או חומציות בקרקע. אנחנו מבצעים את המודל הזה בשלושה שלבים: פענוח תמונות לוויין, שימוש ב-AI ובסוף ניתוח אטוטמטי התמונה על מנת לזהות את כמות הפחמן הקיימת באותו מקום. עבור פענוח התמונות אנחנו משתמשים בתהליכי חישוב של רשתות נוירונים עם מנגנון AI. אמזון ווב סרוויס AWS שהיא ספקית שירותי האיחסון והמיחשוב שלנו בענן, משמשת אותנו בפענוח התמונות באמצעות השירות Amazon SageMaker. מדובר בכלי לרשתות נוירונים ו-Machine Learning, אשר גם מאפשר לבנות, להטמיע ולאמן מודלים בצורה פשוטה ומהירה". 

איזה סוג של לקוחות פונים אליכם?

"יש לנו כבר כמה לקוחות הפועלים בתחום אשרות הפחמן והן משתמשים בטכנולוגיה שלנו לשירות שלהם. מדובר בחברות שעושות תיקוף לפרויקטים ירוקים וחברות הנותנות את האישורים לקרדיטים. אותן חברות צריכות את הטכנולוגיות שלנו על מנת לתת את האישור הסופי ללקוחות שלהן. הטכנולוגיה שלנו מקצרת להם את התהליכים בצורה משמעותית, כאשר אנחנו מפתחים אותה בעזרת השירותים של אמזון ווב סרוויס AWS. השירותים שהם מציעים לנו, עוזרים לנו מאוד בעבודה מול אותם לקוחות, כי אנחנו יכולים לפעול עם סוגים שונים של מערכות ולהתאים את עצמנו לכל חברה. שירות כמו Amazon EC2 מציע לנו יכולות מיחשוב בענן ו-Amazon S3 מספק שירותי אחסון בענן, הזמינים בכל מקום בעולם ומאפשרים לנו להיות נגישים ללקוחות שלנו בדרך שהם רגילים לעבוד בה – המוצרים של אמזון ווב סרוויס AWS".

About מאיר עשת

Check Also

פריצת דרך לחברת האנרגיה סולארית של בני לנדא:

ענקית האנרגיה הנקיה Qcells תאמץ את טכנולוגיית המוליכים האולטרה-דקים של Lumet לתאים הסולאריים שלה. Lumet פיתחה …

נגישות