מאת: אריק הרצוג, סמנכ"ל שיווק ב-Infinidat
בארגונים רבים נמשכים המאמצים לפשט את תשתיות מערכות המידע באמצעות אוטומציה. יחד עם זאת, היכולת לאתר היכן שוכנת המורכבות היא המפתח להצלחה. מורכבות הנתונים לא רק מסבכת את חווית המשתמש אלא גם יכולה להרוס תהליכים תפעוליים, שמתבצעים על ידי אדמיניסטרטורים ומנהלי מערכות מידע מאחורי הקלעים. ככל שעולם הנתונים גדל באופן אקספוננציאלי, כך ניהול הנתונים והתשתית התומכת הופך לאתגר גדול יותר שיש לפרק ולנתח וכמובן לטפל בו באופן עקבי ולאורך זמן. לצורך כך, חשוב לדעת לזהות את הסימנים למורכבות נתונים בזמן.
קיימים שני סימנים מובהקים לכך שניהול הנתונים בארגון מורכב מדי. ראשית, הנתונים כלואים באיים מבודדים, ושנית, השימוש בהם יקר. מורכבות עשויה להתקיים בכל מקום ברשתות הארגוניות, המחוברות זו לזו ופרוסות בדאטה סנטרים ברחבי העולם, במיוחד במערכות מדור קודם וביישומים שבהם נוספה קיבולת אד-הוק במשך זמן רב.
לדוגמה, הוספת מערך אחסון על גבי מערך אחר ולאחר מכן מערך נוסף, וכן הלאה על פני שנים, עשויה להיות הגיונית ברגע שההחלטות התקבלו, אבל הגיע הזמן שארגונים ייקחו צעד אחורה ויסתכלו על המורכבות שאחזה בנתונים שלהם כתוצאה ממערכי אחסון רבים מדי, המחוברים כולם יחד על סמך החלטות תפעוליות קצרות טווח.
אם לארגון שלכם יש 25 מערכים, מטבע הדברים מורכב יותר לנסות למצוא נתונים ספציפיים ולהבין באיזה מערך פיזית הם שוכנים. לעומת זאת, יותר פשוט לאתר מידע כאשר הארגון מבצע קונסולידציה של מערכים ישנים לשני מערכים מודרניים שיכולים להתמודד בקלות עם כל היישומים ועומסי העבודה. המורכבות יוצרת סיכון לארגון, מאטה את הפעולות והאפליקציות, מגדילה הוצאות, וכמו כן יוצרת תסכול ובזבוז זמן. זהו סיוט שמנהלי אחסון נתונים סובלים ממנו לעתים קרובות מדי.
כאשר מאחדים מערכי אחסון, מפחיתים את מספר האיים העצמאיים שצריך לנהל, דבר שמפשט באופן דרמטי את כל תהליך ניהול הנתונים. אם אתם יודעים שהמידע נמצא באחד משני מערכים בלבד, הדבר מצמצם משמעותית את המורכבות ואת כוח האדם התפעולי. מנהלי מערכות מידע מעריכים קונסולידציה מכיוון שצמצום המורכבות פירושה חסכון בעלויות, מניעת בזבוז וייעול תהליכים.
החזקת מערכי אחסון עצומים פירושם צורך בשטח רצפה גדול יותר, יותר חשמל, יותר קירור, יותר רשת, ויותר ניהול תפעול יומיומי. אבל עם קונסולידציה, ארגונים יכולים לצמצם באופן משמעותי הוצאות CAPEX ו- OPEX ואת ניהול התפעול. אם מוסיפים לכך גם גישת "הגדר ושכח", ניתן לצמצם אף יותר את כוח האדם התפעולי. אין צורך להגדיר קבוצות RAID או LUN או לשחק עם האחסון כדי לבצע אופטימיזציה לדרישות הביצועים של האפליקציות או לבצע כל קונפיגורציה אחרת.
איים מבודדים + עלות = מורכבות
קונסולידציה פותרת את בעיית איי הנתונים המבודדים, בעוד האוטומציה, הניתנת ליישם באמצעות קונסולידציה, פותרת את בעיית העלויות. הסרת האיים והמחסומים סביב הנתונים, מאפשרת לצמצם באופן דרמטי את המורכבות ולהאיץ את ניהול הנתונים והאפליקציות.
ביצועים גבוהים וזמן אחזור נמוך, הקיימים בארכיטקטורת אחסון מוגדרת תוכנה, מאפשרים למספר גדל והולך של ארגונים לאחד עומסי עבודה מרובים על גבי מערך אחסון אחד, תוך צמצום דרמטי של הוצאות CAPEX ו-OPEX. אין צורך יותר ב-25 או 50 מערכים ישנים שונים, שכל אחד מהם מריץ אפליקציה או עומס עבודה אחד כאשר כל הללו יכולים התאחד לתוך אחד או שני מערכי אחסון בלבד. הדבר מתורגם לחיסכון בחשמל, מקום, קירור, שטח רצפה וכוח אדם תפעולי.
בנוסף, השימוש בפתרון אחסון שנבנה מהיסוד עם אוטומציה אוטונומית מצמצם באופן משמעותי את המורכבות בכוח האדם התפעולי – ומכאן מצמצם הוצאות OPEX. מערך אחסון שמתאים אוטומטית Cache ופרמטרים נוספים של ביצועים תוך כדי דיוק אוטונומי או הגדרה אוטומטית, מצמצם את עומס העבודה הקיים על מנהלי מערכות המידע, על הדאטה סנטר ועל מנהלי האחסון.
כאשר לתמהיל זה נוספות יכולות AIOps לניטור מערך האחסון ותמיכה יזומה, הוצאות ה-OPEX וה-CAPEX מצטמצמות אף יותר. למעשה, חברות אחסון מסוימות מאפשרות אינטגרציה בין תוכנת ה- AIOps שלהן לזה שבדאטה סנטר, דבר שמצמצם לא רק את הוצאות ה- OPEX עבור האחסון, אלא גם את הוצאות ה- OPEX עבור הדאטה סנטר הכולל. בסופו של יום, הטיפול במורכבות משתלם.