דן קרנץ, סגן נשיא ו-CIO בחברת קיסייט טכנולוגיות מספק מבט על מספר טרנדים, תובנות ותחזיות לכיוונים אליהם יתקדם שוק הענן בשנה הקרובה. ביניהם: השפעת התפתחות הבינה המלאכותית על תחום הענן, המעבר לסביבות מרובות עננים, והכניסה של מחשוב עתיר ביצועים אל מרחב הענן
שנת 2024 עומדת להביא עימה שינויים טכנולוגיים ניכרים. שלוש תובנות לגבי השינויים הצפויים בשוק ענן המחשוב מפיו של דן קרנץ, המשמש בתפקיד סגן נשיא ו-CIO בחברת קיסייט טכנולוגיות (Keysight Technologies). קיסייט הינה ספקית עולמית של פתרונות לתחומי האלקטרוניקה בדגש על תכנון, בדיקות, ולידציה ומדידות, כמו גם ספקית פתרונות בתחום ניהול, ניטור ואבטחה של הרשת הארגונית.
קרנץ אחראי בחברה על המערכות והאפליקציות הארגוניות, אנליטיקה, ניהול סביבות המחשוב הגלובאליות, פלטפורמות התקשורת, השיתוף ואבטחת מידע. קרנץ מוביל את אסטרטגיית ה-IT בקיסייט המיועדת לאפשר לה לפתח פתרונות מבוססי תוכנה, וחדשנות בעולמות הכוללים בין השאר – 5G, רכבים חכמים, אינטרנט של הדברים ואבטחת הרשת הארגונית.
השלכות ה-AI על שוק הענן העולמי
עד לאחרונה זירת הענן העולמית כללה שלוש שחקניות מרכזיות: AWS של אמזון, Azure של מיקרוסופט ו-GCP של גוגל. אלא שכעת מתרחשים שינויים במפת השוק. הדבר הגדול הבא בעולם המחשוב הוא המעבר לטכנולוגיות AI, ובתוך כך ניכר ש- Workloadsמבוססות AI הופכות ליותר ויותר נפוצות בסביבות המחשוב הארגוניות. אלא ש-AI Workloads מצריכות גם משאבי מחשוב חזקים יותר – בדגש על יחידות עיבוד (GPU) ויכולות זיכרון חזקות יותר. כעת נכנסת לשוק הענן שחקנית עוצמתית נוספת – OCI (Oracle Cloud Infrastructure) של אורקל, שהדור השני של תשתיות הענן שלה כולל יתרונות בתחום הביצועים הנדרשים לתמיכה בטכנולוגיות בינה מלאכותית יוצרת (Generative AI), כמו גם יתרונות בתחום התמחור של השירותים. התוצאה היא שאנו חוזים בהיווצרותו של מירוץ בשוק הענן בין 4 שחקניות מובילות, וזאת במקום השלוש שהובילו את עידן הענן עד לאחרונה.
האתגר של המעבר לסביבות מרובות עננים
מרבית הארגונים בצפון אמריקה הם בעלי סביבות מרובות ענן (Multi-Cloud), ורק לעיתים רחוקות נראה ארגונים בהם תהיה סביבת ענן המבוססת על ספקית ענן אחת. הספקיות כבר החלו להבין ולהפנים את המציאות הזו, ובעקבות זאת הן מייצרות תאימות גבוהה יותר גם עם סביבות הענן המתחרות. כך לדוגמא, ההסכם בין אורקל ומיקרוסופט שנועד לייצר תאימות מסוג זה בין שתי סביבות הענן המתחרות. כתוצאה מחיבוריות זו בין הסביבות תיווצר דרישה גוברת של ארגונים גם לפתרונות אגנוסטיים, שאינם תלויים לסביבות ענן כזו או אחרת, שיאפשרו יכולות ניטור ובקרה מתקדמות של סביבות הענן, כמו גם אוטומציה של תהליכי ה-QA.
מחשוב עתיר ביצועים בענן
יכולות הענן הולכות ומבשילות, הולכות ומתקדמות, והצפי הוא כי במהלך 12-18 החודשים הקרובים נראה את ההתהוות של יכולות מחשוב עתיר ביצועים בענן (Cloud High Performance Computing). יכולות מחשוב עתיר ביצועים HPC דורשות כיום שימוש בתשתיות מחשוב חזקות המצויות בתוך המרחב הארגוני – האון פרמיס (On-Premise). אלא שספקיות הטכנולוגיה עתידות להעלות את תחום ה-HPC ישירות לסביבות הענן, ולספק את סביבות המחשוב החזקות הללו בתצורה אלסטית, אוטומטית ולהביא לכך שחישוב צריכת המשאבים גם בתחום מתפתח זה יהיה לפי שימוש.