טכנולוגיות המתאימות לעבודה מכל מקום
כמעט שליש מעובדי תעשיית ה- IT מציינים פרודוקטיביות ושיתוף פעולה כתחומים המאתגרים ביותר עבורם. ארגונים צריכים לחפש מכשירים שמתאימים לעבודה מכל מקום. טכנולוגיות כמו כלי אוטומציה והתקנים לבישים לא רק מציעות יתרונות משמעותיים סביב הפריון בכוח העבודה, אלא גם מגבירות את שיתוף הפעולה בין צוותים מרוחקים.
מאת: אהרון לאוטמן, מנהל מכירות Dynabook ישראל
בעוד שחברות כבר ביצעו מעבר מהיר לעבודה מרחוק עם הקורונה, תפוקת העובדים היא אחד הנושאים החמים ביותר בשיח על כוח העבודה ההיברידי. עבור המעסיקים, תמיכה בעובדים מרוחקים יכולה להיות קשה יותר מתמיכה בהם כאשר הם במשרד. על פי מחקר של Dynabook, כמעט שליש מתעשיית ה- IT מציינים שתפוקת העובדים ושיתוף הפעולה ביניהם הם התחומים המאתגרים ביותר עבורם.
כדי לשמור על פרודוקטיביות גבוהה, חיוני לגרום לצוות להרגיש בנוח ומוערך. רווחת העובדים קשורה גם לפרודוקטיביות במיוחד סביב הדיון החם בסוגיית בריאות הנפש, במיוחד מאז תחילת הקורונה. יותר ממחצית הארגונים כיום נותנים עדיפות לתמיכה ולסיוע מרחוק לעובדים, בעוד שרק 33% נותנים עדיפות לתמיכה שמטרתה להגן על בריאות העובדים.
הביקוש לכלים כמו Google Meet, Microsoft Teams, Zoom עלה ב -73 אחוזים
חשוב שהעובדים יהיו מצוידים בטכנולוגיה המתאימה לעבודה שיתופית וחלקה, אפילו מרחוק. לכן, מנהלי ה-IT צריכים לקבל את החלטות הרכישה הנכונות כדי לרצות את עובדיהם ולשמור על תפוקת כוח האדם. עם המגיפה, הביקוש לפלטפורמות ענן עלה ב- 70%, בעוד שהביקוש לכלים לשיתוף פעולה גדל ב – 73%. חברות ניסו לשמור על נאמנות העובדים, שיתוף הפעולה בצוות ופרודוקטיביות באמצעות כלים שיתופיים כמו Google Meet, Microsoft Teams ו- Zoom.
חברות צריכות לשדרג את צי המחשבים הניידים הארגוניים שלהן לדגם עבודה היברידי
במהלך הסגרים, מחשבים ניידים היו גם חשובים במיוחד. על פי המחקר, 74% ממקבלי ההחלטות בתחום ה- IT רואים היום החלטות רכישה כחשובות יותר מאשר לפני הקורונה. כתוצאה מכך, חברות יצטרכו לתעדף את שדרוג צי המחשבים הניידים הארגוניים שלהן כך שיעמדו בסטנדרטים הנדרשים על ידי דרך עבודה היברידית לחלוטין.
השקעה נוספת בכלי אוטומציה והתקנים לבישים לפרודוקטיביות
חשוב לקחת בחשבון את העובדה שיש לשקול תכונות חיוניות בעת השקעה במכשירים חדשים לשמירה על תפוקת העובדים: כדי לענות על ציפיות העובדים בנוף ההיברידי החדש הזה, ארגונים צריכים לחפש מכשירים שמתאימים לעבודה מכל מקום. כמעט 80% מהחברות אומרות שהתכונות העיקריות שהן מחפשות במכשירים מודרניים הן אבטחה, קישוריות וביצועים. כמו כן, המגמה של חברות לרכוש כלי אוטומציה והתקנים לבישים עלתה גם היא ב -60%. טכנולוגיות אלה לא רק מציעות יתרונות משמעותיים סביב פריון כוח האדם, אלא גם מגבירות את שיתוף הפעולה בין צוותים מרוחקים.
כתוצאה ממגפת הקורונה, יש צורך רב ואף מואץ לאוטומציה בתעשייה על מנת לתרום למגמת ה״ריחוק החברתי״, ובכך לסייע לארגונים לעמוד ביעדי ההנחיות במונחתים מגורמי ממשל ובריאות. האינטרנט של הדברים (IoT) הוא גורם עיקרי לקידום אימוץ אוטומציה ולשתי הטכנולוגיות הללו, יחדיו, יש תפקיד קריטי בהעצמת מכשירים מקושרים שיתמכו בצרכי התעשייה. עם זאת, ישנם עדיין מספר אתגרים שעימם יש להתמודד על מנת להבטיח כי האוטומציה תוטמע בהצלחה – כשחלק לא מבוטל מהאתגרים האלה נמצאים בזירת ניהול הנתונים הרבים שנוצרים על ידי פתרונות IoT. עסקים יצטרכו להתמודד עם קשיים אלה על ידי הכנסת טכנולוגיות אחרות לתמונה, כגון מחשוב edge.
החלפת התשתית מדור קודם בדור חדש יותר, כמו "מחשוב edge" תמלא תפקיד חשוב במערכת "האקולוגית" של שרשרת האספקה. הנה תרחיש לדוגמה: עובד מחסן שמשתמש במשקפיים חכמים בסיוע מציאות רבודה (AR) יכול לסייע בנקל לאוטומציה של בחירות ידניות של איסוף מוצרים, מיון, ניהול מלאי, קבלת סחורה וכו. בכל פעם שמתרחשת תקלה וקבלת מידע מהמכשיר מתעכבת, הדבר יכול להשפיע על פריון העובד ועלול לגרום לטעויות נוספות. מחשוב edge מציע פתרון על ידי העברת עיבוד נתונים קרוב יותר למכשיר בקצה הרשת, כשבכך מתבצע ביטול השהיה וצמצום המקרים של כישלונות הקשורים בהאטה ברשת. במקביל, הוא יוצר שיטות חדשות לאיסוף, ניתוח והפצה מחדש של נתונים, ומסייע בתגבור כוח העיבוד לקצה הרשת בה נמצא המכשיר.