יום שלישי , נובמבר 26 2024
Home > חדשות > סקירות טכנולוגיות > סקירות חומרה > מה צריך לקחת בחשבון בבחירת מקרן עסקי?  

מה צריך לקחת בחשבון בבחירת מקרן עסקי?  

קרדיט אפסון

מכירים את רגעי המבוכה כשאתם בפגישה חשובה והמקרן לא מתחבר, הסאונד לא עובד והדיסק און קי עושה בעיות? יעקב (קובי) כהן, מנהל תחום המקרנים ב-Epson ישראל, מסביר איך בוחרים מקרן לחדר הישיבות. המדריך המלא לעונת הקניות

 מקרן עסקי טוב יכול לסייע לפגישות להתנהל בצורה חלקה יותר, להפיח חיים במצגות ואפילו להפוך תוכן סטטי למרתק. הטכנולוגיה של ההקרנה עשתה דרך ארוכה מאז ימיהם של מקרני התקרה: כעת המקרנים, שהפכו לקטנים יותר ועוצמתיים יותר, יכולים להציג תוכן בהיר עם חיות דומה לזו של מסך שטוח, אך על משטחים גדולים בהרבה –  וכאן הגודל כן קובע. הם גם אינם דורשים כמו פעם התקנות מסובכות. לא רק זה, הטכנולוגיה טסה קדימה ובאמצעות לייזרים מתקדמים היא מאפשרת שעות רבות של הקרנה ברצף ללא בעיה, ממש כמו טלוויזיות הענק הסופר-יקרות – רק עם שלל יתרונות נוספים.

בין אם התוכן המוקרן מיועד להיות בחדות גבוהה, אם צריך קישוריות אלחוטית, או נדרשת איכות תמונה גבוהה – מקרנים הפכו לכלים עסקיים קריטיים המנצלים את הטכנולוגיה החדישה ביותר כדי להציע החזר טוב על ההשקעה.

להלן מספר תכונות שיש לחפש בעת בחירת המקרן העסקי הבא למשרד:

איזו רזולוציית מסך נדרשת?

אחד הגורמים החשובים שיש לקחת בחשבון הוא האם המקרן מיועד לחלל פגישות אינטימי עם מסך הקרנה קטן, או חדר ישיבות עם מסך גדול יותר. מקרנים זמינים במגוון רזולוציות, החל מ- WXGA ועד  720p או 1080p ואפילוUHD-4K . מרחבים יותר גדולים יכולים להפיק תועלת מרזולוציית WXGA נמוכה (1280X800 פיקסלים), בעוד שחדרי ישיבות קטנים יותר ידרשו מקרן בחדות גבוהה (1920X1080). תוכן גרפי "תובעני" יותר, בחללים קטנים יותר, ידרוש מקרן בעל יכולות תצוגה ברזולוציה גבוהה במיוחד, כמו 4K, שם מומלצים דגמים דוגמת ה-EBL-570U של Epson.

החלל של החדר עצמו הוא לא השיקול היחיד – גם המשטח שעליו מקרינים צריך להילקח בחשבון. למשל, ניתן להקרין תוכן על חומרים כמו זכוכית (למשל, זכוכית מיוחדת שהופכת לכהה יותר כאשר מקרינים על גביה), וליצור חוויה ייחודית בחלל לבחירתכם.

ללכת על אינטראקטיבי?

אינטראקטיביות רב-תכליתית היא חלק מהותי מחדר ישיבות היברידי. למטרה זו, ניתן לצייד חדרים רב-תכליתיים אלה, המשמשים לעבודה משותפת, הדרכה ועוד, במקרן אינטראקטיבי בצד אחד של המסך (דוגמת ה-EB-1480FI), כך שהמציג יכול לקיים אינטראקציה עם המסך ולבצע שינויים במצגת, בעוד שמשתתפים מרחוק המוצגים מימין למסך יכולים לצפות בשידור חי. פתרון זה עשוי להיות משתלם כלכלית, רב-תכליתי ויעיל יותר מבחינת צריכת אנרגיה בהשוואה לשתי תצוגות שטוחות בגודל 100 אינץ', או קירות וידיאו ותצוגות LED בגודל דומה. מעבר לזה, ניתן לחלק את המסך ולהקרין מספר אפליקציות במקביל, ואפילו להקרין תכנים בין משרדים המפוזרים ברחבי העולם.

מקרנים "רגילים" או מקרני טווח קצר?

לעתים קרובות רוכשים פוטנציאליים מתעלמים מהמרחק בין המקרן למשטח ההקרנה.המרחקים  הנפוצים ביותר הם:

טווח סטנדרטי: דורש יותר מרחק בין המקרן למשטח ההקרנה כדי להראות את התמונה. למרות שהם מקרנים זולים יותר, יש להם גם מספר בעיות נפוצות, כולל השטח הדרוש להקרנה וצללים כאשר אנשים עוברים בין המקרן למסך ההקרנה.

טווח קצר: אידיאלי למציגים המעדיפים להיות קרובים יותר למסך מבלי שהאור מהמקרן יסנוור אותם.  מקרני טווח קצר נהדרים לחללים סגורים, כמו חדרי ישיבות קטנים שאינם מאפשרים מספיק מרחק להתקנת למקרן סטנדרטי.

טווח קצר במיוחד: אחד המושגים החדשים יותר בטכנולוגיית ההקרנה. ניתן למקם מקרנים אלה ממש מול המסך ועדיין להפיק תמונה גדולה. מקרנים אלה לא מותירים מקום לתנועה רגלית העוברת בין המקרן למסך, מה שאומר שאין צללים מביכים שמוטלים על ידי אנשים המגיעים או עוזבים מצגת. בקטגוריה זו מומלץ ה-EB-810E, המקרן המציע את הטווח הקצר ביותר בעולם באיכות יוצאת דופן של 4K. מקרן כזה יכול לאפשר לנו לתת מסך של עד 150 אינץ' שיכול אפילו לשלב הקרנות שונות במקביל.

האם נדרש חיבור אלחוטי?

קרדיט אפסון

השקעה במקרן עם קישוריות אלחוטית היא חובה אם רוצים להימנע ממקרים שבהם הופסקו פגישות בזמן ההמתנה, עד שמנחה אחד יתנתק מהמקרן, ולאחר מכן ממתינים למציג הבא שיחבר את המכשיר שלו. הם אפילו מאפשרים ניהול מרחוק באמצעות הרשת. מקרנים אלחוטיים, כמו EB-992F  ו-EB-FH52 של Epson, יכולים לחבר בו זמנית מספר מכשירים, תוך הימנעות מבזבוז זמן בזמן שעוברים בין מציגים.

כמובילה טכנולוגית, Epson אף מציעה מערכת אלחוטית חדשה – ELPWP10 ו- ELPWP20 – עם קונספט חדש וסופר יעיל: כשמישהו שאינו שייך לארגון נכנס לחדר הישיבות ורוצה להקרין משהו, הוא יכול לעשות זאת בלי התקנה, בלי להתחבר לרשת הלקוח ועדיין להגיע למקרן. כל מה שצריך לעשות הוא להתקין דונגל (התקן) זעיר עמיד, שיתאים גם למק וגם ל-PC. ה"כפתור" הקטן שיופיע מאפשר לשתף את המסך מיד. מי שמציג אחריו יוכל גם הוא להציג, ולחלוק את המסך במקביל. Epson מציעה כעת דגמים עם היכולת הזו שבנויה לתוכם ומאפשרת את הפעלתה עם הדונגל במחיר סביר. המידע מאובטח בהצפנה לאותו המכשיר ולא ניתן לגשת אליו מבחוץ. לדונגל יש גם חיבור USB רגיל וגם USB-C שמאפשר להציג אפילו מהטלפון הנייד. כעת לא צריך להתעסק עם התקנות מסובכות, בייחוד שכיום ישנן חסימות בלא מעט חברות להתקנות חיצוניות. לא יישאר שום מידע על המחשב, מה שמאפשר לשני הצדדים לנשום לרווחה.

בסוף היום חשוב במיוחד לוודא שהתמונות המוצגות בפני המשתתפים משקפים את התוכן בצורה הטובה ביותר. המקרנים המתקדמים ביותר של Epson משלבים טכנולוגיית 3LCD עם שני מקורות אור לייזר (בניגוד לדגמי טכנולוגיית ה-DLP המיושנים(, וכוללים מגוון צבעים רחב ויחס ניגודיות אולטרה גבוה כדי להפיק צבעים נאמנים למציאות וצבעי שחור עמוקים להפליא.

מקרני הלייזר של Epson מעניקים תמונות בהירות, נאמנות למציאות, נטולות צללים ובוהק, בפורמטים גדולים ורזולוציות גבוהות, נתונים שאולי מסבירים מדוע החברה עומדת שנים רבות בראש הטבלה כספקית מספר אחת בעולם בתחום ההקרנה.

http://epson.co.il

 

 

About מאיר עשת

Check Also

כיצד מהפכת הזרקת הדיו בטכנולוגיית HeatFree מסייעת לפתור אתגרי קיימות ופרודוקטיביות

בסקר שוק חדש של Epson, מומחי התעשייה מדברים על האתגרים העומדים בפניהם בניסיון לשמר פרודוקטיביות …

נגישות