כבעלי עסקים, אנחנו כל הזמן מחפשים פתרונות שיגרמו לייעול העסק שלנו. כיום, שהטכנולוגיה מתפתחת בקצב מסחרר ומהיר, אפשר בהחלט למצוא מגוון גדול של פתרונות מחשוב שיכולים לעזור לעסקים כמעט בכל תחום אפשרי. אחד מבין הפתרונות המעולים הוא שעון נוכחות לעסק. אפשר לראות שימוש בשעון כזה, בהמון בתי עסק קטנים וגדולים. באמצעות שימוש בשעון נוכחות, אפשר לייצר מעקב אחר השעות של עובד נמצא ועובד בעסק ובהתאם לכך, להפיק דו"ח שמעיד על שעות העבודה שלו. על פי חישוב השעות, בעל העסק יכול לשלם את המשכורת המתאימה לעובד.
סוגים שונים של שעוני נוכחות
יש שני סוגים פופולאריים ומוכרים של שעוני נוכחות בהם, שעוני נוכחות מגנטיים ושעוני נוכחות ביומטריים. הסוג הראשון פועל באמצעות כרטיסים מגנטיים. למעשה, לכל עובד יש כרטיס מגנטי משלו וכאשר הוא מגיע לעבודה וכמו כן כאשר יוצא מהעבודה הביתה, עליו להעביר את הכרטיס המגנטי. כל הנתונים של העובדים נאספים במחשב ולאחר מכן, בסוף כל חודש מבוצע חישוב השכר של כל עובד.
הסוג השני פועל באמצעות שימוש בטביעת אצבע או באמצעות זיהוי פנים. בואו ננסה לפרט מהם ההבדלים ביניהם. כאשר מדובר על טביעת אצבע, אנחנו מבטיחים שהעובד עצמו ביצע את הנוכחות ולא חבר לעבודה. החיסרון היחיד שיש בשימוש בשעון נוכחות עם טביעת אצבע, הוא שלפעמים העור באצבעות שלנו מתקלף ואז מכשיר הנוכחות לא יכול לקלוט את הנוכחות. כאשר מדובר על זיהוי פנים, ממש בדומה לטביעת האצבע, אנחנו יכולים לאשר ולוודא שאכן אותו עובד הגיע לעבודה. יש לו יתרון גדול, שכן שעון כזה, תמיד יוכל לקלוט את הפנים של העובד וללא כל בעיה. מעבר לכך, יש גם פחות התעסקות בהשוואה לטביעת האצבע (שהמכשיר לא תמיד קולט אותה בצורה טובה ולפעמים צריך להעביר את האצבע מספר פעמים).
אפליקציות נוכחות – הדור הבא של שעוני הנוכחות
כיום, ניתן לראות שיש אפליקציות כמעט בכל תחום. האפליקציות מסייעות ועוזרות לנו בפתרון של בעיות שונות. גם בתחום של שעוני הנוכחות, יש אפליקציות מצוינות שפועלות במגוון טלפונים חכמים. בזכות שימוש באפליקציות כאלה, אפשר לקבל דיווח לגבי הזמנים בהם העובד הגיע לעבודה או סיים אותה וכמו כן גם לקבל דיווח לגבי חופשה וימי מחלה. את כל הפרטים האלה, העובד מזין באפליקציה והם נשלחים אל השרת. את האפליקציות אפשר להוריד חינם, מה שכן יש צורך בתשלום של דמי מנוי על מנת להשתמש בהן.
שימוש קל ונוח
כאשר העובד רוצה לדווח את שעת ההתחלה ואת שעת סיום העבודה שלו, הוא נכנס לאפליקציה מהטלפון הסלולרי שלו. הוא מזין את הדיווח ולאחר מכן, הנתונים נשלחים ישירות לשרתים של החברה שמפעילה את האפליקציה. מי שממונה על העובדים, מקבל את הדיווח של העובד וכמו כן, יכול גם לראות את המיקום ממנו בוצע הדיווח (זאת תודות ל-GPS של הטלפון הסלולרי, שעובד בצורה ישירה עם האפליקציה).
לאיזה עסקים מיועדות ומתאימות אפליקציות נוכחות?
אפליקציות יכולות להיות מצוינות עבור עסקים המעסיקים בעלי מקצוע כמו, טכנאי שטח, סוכני מכירות, נהגים וגם כאלה המנהלים גנים, סניף מרוחקים, עמותות, חברות שמירה, חברות ניקיון, חברות קייטרינג, מחסנים, מפעלים גדולים ועוד.