"תמצית ההצלחה של ההיי טק הישראלי – שילוב בין יצירתיות ומקוריות פורצות דרך, ובין דבקות במשימה וחתירה לניצחון"
הוועידה המרכזית של ההיי-טק הישראלי נפתחה הבוקר בהשתתפות 1,500 איש.
שרת המדע והטכנולוגיה אורית פרקש הכהן: "דרושה ממשלה יציבה שתטפל בבעיות של ההיי טק ובקידומו. אני מציעה שנתעסק בהורדת רגולציה ולא בהורדת עבירות מספר החוקים".
"ישראל ידועה כבר שנים רבות כאומת היי-טק המצליחה להוביל בחדשנות וביצירתיות, הטכנולוגיות שלה מבוקשות בכל העולם", אמר נשיא המדינה יצחק הרצוג בפתח ועידת ההיי טק וה- IT שיזמה והפיקה קבוצת אנשים ומחשבים. "אל המעמד הזה הגענו בראש ובראשונה בזכותכם, אנשי תעשיית ההיי-טק שלנו. אתם, שמייצגים לא רק את עוצמתו של המוח הישראלי, אלא גם את ייחודה של הרוח הישראלית".
הוועידה נערכה במרכז הכנסים והאירועים "לאגו" בראשון לציון, בהנחיית דפנה ליאל, כתבת ופרשנית פוליטית בחדשות 12. היא עסקה בנושאים המרכזיים שקשורים להיי-טק הישראלי בימים אלה, בהשתתפות 100 דוברים מהמגזרים הציבורי והפרטי, ועם שלל פאנלים מקצועיים. בין הדוברים הנוספים בוועידה: ח"כ רון כץ, יו"ר ועדת המשנה להיי-טק בכנסת היוצאת; שירה לב עמי, ראשת מערך הדיגיטל הלאומי; לירן אבישר בן חורין, מנכ"לית משרד התקשורת; פרופ' נחמן אש, מנכ"ל משרד הבריאות; דרור בין, מנכ"ל רשות החדשנות; ערן יעקב, מנהל רשות המסים; ואיילת נחמיאס-ורבין, יו"רית מכון היצוא.
הרצוג ציין כי "השילוב הכל כך ישראלי הזה בין יצירתיות ומקוריות פורצות דרך, ובין דבקות במשימה וכושר אלתור וחתירה לניצחון, שאין להם כמעט סייג – השילוב הזה הוא בעיניי תמצית ההצלחה של ההיי-טק הישראלי.
"הוועידה היום מהווה הזדמנות חשובה נוספת לפיתוחו וקידומו של ההיי-טק הישראלי בעתיד, הזדמנות לחשוב ולדון ביחד איך ממשיכים להוביל, איך לא מפסיקים להשתפר, איך מתחדשים בעולם שלא מפסיק להשתנות", הוסיף. הוא קרא למשתתפים: "נצלו את הבמה המכובדת הזאת – הן בכירי המגזר הממלכתי והציבורי, והן יזמים ומובילים בעולמות כמו תעשיה, בריאות, פיננסים, שלטון מקומי ועוד – כדי לקיים שיח אמיתי על העתיד של תעשיית ההיי-טק הישראלית. אני מברך על כל יוזמה שתורמת לפיתוח וקידום ההיי-טק הישראלי ולגיוון המיוחד שבו".
שרת המדע והטכנולוגיה אורית פרקש-הכהן דיברה על הצורך בהורדת הרגולציה על ההיי-טק. "הממשלה היוצאת התחילה בפירוק הרגולציה בתחום המזון, בהורדת חסמים של יבוא. אני מקווה שזה מה שיקרה בממשלה הבאה, בכל מה שקשור להיי-טק. אני מציעה שנתעסק בהורדת רגולציה ולא בהורדת עבירות מספר החוקים".
לדברי פרקש הכהן, "הייתי שרה בממשלות האחרונות, בתקופות של בעיות ואתגרים כלכליים, וראיתי שאסימון מאוד גדול נפל לממשלה מבחינת המשמעות של ההיי-טק לכלכלה. הממשלה מבינה טוב יותר את המשמעות שלה. בנוסף, בממשלה הבינו שיצאנו בצורה טובה מהקורונה הרבה מאוד בזכות ההיי-טק.
"11% מהאוכלוסייה מועסקת בהיי-טק, הענף מהווה 50% מהיצוא. ההכנסה מהמיסים שהענף משלם ב-2021 הייתה פי שלושה מהציפיות – זאת המשמעות של ענף שמהווה קטר של המשק", ציינה פרקש הכהן.