להזנת אוכלוסיית העולם הגדלה וכבר השקיעה 320 מיליון דולר בתחום
מעצמת הביוטכנולוגיה מדנמרק השיקה תוכנית שיתוף פעולה עולמית להאיץ ייצור חלבונים חלופיים שיסייעו להאכיל את אוכלוסיית העולם הגדלה בסדרת אירועי השקה בפתיחת העצרת הכללית של האו"ם ובאירועי ועידת האקלים 26 COP.
Novozymes, ענקית הביוטכנולוגיה העולמית, שהכריזה לאחרונה על כניסה אסטרטגית לתחום החלבונים האלטרנטיביים עם השקעה של 320 מיליון דולר בפס ייצור בנברסקה וחוזה ארוך טווח עם אחת החברות המובילות בתעשיית החלבונים האלטרנטיביים העולמית, בחרה בד"ר אורי וינהבר, בעברו מנכ"ל חממת דה-טיים, שותף בקרן ההון סיכון הגלובלית Cathay ומי שפיתח תוכניות חדשנות והשקעות עבור ארגונים רבים בארץ ובעולם, ובאילנית קבסה-כהן, ממייסדות תחום הפודטק בישראל לשעבר מנהלת החדשנות והסטרטאפים של אסם-נסטלה ויזמית סדרתית שכבר הקימה מספר יחידות חדשנות והשקעות בחברות מזון וחקלאות רב לאומיות להוביל את תוכנית שתופי הפעולה הגלובאלית שלה.
תוכנית שיתופי הפעולה הייחודית שהשיקה Novozymes פונה לסטארטאפים, מרכזי פיתוח, חוקרים באקדמיה, עמותות, חברות תעשייתיות ומשקיעים, וזאת לשם שיתוף פעולה מחקרי, טכנולוגי ועסקי לקידום המטרות הללו. התוכנית ממוקדת בקידום טכנולוגיות ביוטק (ביו-פוד) לפרוטאין חלופי שמקורו בפטריות או בהתססה של פטריות (מייקו-פרוטאינים). זוהי טכנולוגיה ייחודית המאפשרת יצירת חומרי גלם בעלי פרופיל תזונתי גבוה וטביעת פחמן נמוכה משמעותית. Novozymes מתבססת על היידע והקניין הרוחני שנצבר בחברה בעשרות שנים של פיתוח אנזימים בטכנולוגיות התססה וכמובילה עולמית של טכנולוגיה ייחודית זו. פרוטאין מפטריות בהתססה (תפטיר) משמש היום את תעשיית המזון מין הצומח, תחליפי חלב, רכיבי טעם טבעיים ועוד. התוכנית פתוחה לגורמים מכל העולם בדגש על מרכזי פודטק עולמיים בכלל וישראל בפרט בשל מקומה בחזית העולמית של פיתוחי חלבון אלטרנטיבי. המהלך של Novozymes יאפשר גם ליזמים ולחוקרים ישראלים גישה למרכז ידע עולמי ושיתופי פעולה עסקיים באמצעותם Novozymes מבקשת להאיץ את השינוי הנדרש בתעשיית המזון העולמית.
במוקד אירועי ועידת האקלים השנה שמסתיימים בימים אלה, ולראשונה בתולדות עצרת האו"ם בחודש שעבר, נידון השינוי המשמעותי הנדרש מתעשיית המזון העולמית על מנת לממש את יעדי הפיתוח בר-הקיימא שנקבעו ב-2015 ע"י הארגון לשנת 2030. מומחים טוענים כי תעשיית המזון אחראית לכ- 20% מפליטת גזי החממה בעולם, יותר מכל תחום אחר בכלכלה העולמית. תחום החלבונים האלטרנטיביים והמזון שמקורו מן הצומח מהווים היום קטר עולמי לשינוי בתעשיית המזון, וזאת בשל היתרונות הסביבתיים והתזונתיים הגלומים בהם.
איימי לואיז בייריק, סמנכ"לית אסטרטגיה וטרנספורמציה עסקית ב Novozymes, התייחסה למהלך: "עם הבנת החשיבות העולה של אימוץ חלבונים מהצומח והביקוש הגובר לחלבונים חלופיים מזינים ובני- קיימא, Novozymes מעמיקה את מחויבותה האסטרטגית לתחום ועושה את הצעד הבא על ידי השקת פלטפורמה גלובלית במטרה להאיץ את השינוי בתעשיית המזון. שינוי של מערכת המזון הגלובלית דורש שינוי מהותי בתהליכי הייצור וקשר הדוק בין מחקר מדעי, טכנולוגיות מתקדמות ומודלים עסקיים. אנחנו משיקים את תוכנית שיתופי הפעולה שלנו שפתוחה לכל גורם בשוק העולמי כדי שנוכל לחבור יחד וליצור מהלך רב השפעה".
למידע נוסף והגשת בקשה: Myco Protein Innovation page.
מידע נוסף על התוכנית תוכנית שיתופי הפעולה מזמינה חברות הזנק, מרכזי מחקר, אנשי אקדמיה, חברות, ארגונים לא ממשלתיים וגופים ציבוריים המתמקדים בדרכי עבודה חדשות עם תפטיר פטרייתי במרכיבי מזון התוכנית נפתחה לבקשות ב -21 בספטמבר. חברות/פתרונות נבחרים יוזמנו לגבש שיתוף פעולה באופן רשמי, כאשר Novozymes מבקשת לשמש שותף מרכזי לשיתוף פעולה וכגורם מאפשר האצההזדמנויות אפשריות לשיתופי פעולה אלה כוללות גישה למומחים מדעיים, עסקיים, מו"פ ומתקני מעבדות, גישה לערוצי הפצה, השקעות פוטנציאליות/מיזמי הצטרפות, ושותפויות מחקר ופיתוח רשמיות עם Novozymes. |