בנסון היל תהפוך לחברה ציבורית באמצעות מיזוג עם סטאר פיק קורפ II (נאסד"ק: STPC)/ בנסון היל, שנוסדה ב-2012, מפצחת את הגיוון הגנטי הטבעי של צמחים במטרה לספק את כלי העבודה הבסיסיים שישמשו את מהפיכת המזון מבוסס-הצמחים.
החברה נעזרת במנוע חדשנות מזון קנייני שפיתחה בשם CropOS®, המבוסס על בינה מלאכותית, ומשלב בין מדעי הנתונים, בוטניקה ומדעי המזון, ליצירת אפשרויות מזון טעימות יותר, בריאות יותר, זולות יותר ובנות-קיימא.
העסקה תניב הזרמת הון של עד 625 מיליון דולר, המורכב מ-403 מיליון דולר המצויים בנאמנות אצל סטאר פיק (בהנחה ולא יפדו), וגיוס בסך 225 מיליון דולר במכירת מניות רגילות בעסקת PIPE לפי מחיר של 10 דולר למניה, ממשקיעים הכוללים את Blackrock, Van Eck Associates Corporation, Hedosphia, Lazard Hassets Management, Post Holdings, משקיעים קיימים של בנסון היל וגורמים המקושרים לסטאר פיק קורפ II.
כל מחזיקי המניות הנוכחיים של בנסון היל יעבירו את מלוא אחזקותיהם לתוך החברה הציבורית החדשה, בהם Argonautic Ventures, Caisse de dépôt et placement du Québec (CDPQ),, Fall Line Capital, GV, iSelevt Fund, Lewis & Clark Ventures, Mercury Fund, Prelude Ventures, S2G Ventures ו-Wheatsheaf, כמו גם משקיעים אסטרטגיים ופיננסים אחרים.
העסקה תומכת בצמיחה המתמשכת של בנסון היל בשוק תחליפי הבשר מבוססי-הצמחים, הצפוי לגלגל 140 מיליארד דולר, ובהסתכלות רחבה יותר משתלבת בתעשיית החקלאות והמזון, המגלגלת 5 טריליון דולר, ומציגה הזדמנות השקעה בשחקן ממוקד בעולם האימפקט (ESG), שפעילותו מקושרת לשיפור הבריאות של המין האנושי והפחתת פליטות הפחמן.
העסקה צפויה להיסגר ברבעון השלישי של 2021, ולאחריה צפויה החברה הממוזגת להיות בעלת שווי שוק של כ-1.35 מיליארד דולר, ולהיות רשומה למסחר בבורסת ניו יורק תחת הסימול BHIL.
שיחת ועידה עם המשקיעים תתקיים ב-10 במאי, ב-8:30 בבוקר איזור זמן מזרחי.
סט. לואיס ואוונסטון, אילינוי , 13 במאי 2021, (BUSINESS WIRE) :
בנסון היל (Benson Hill, Inc., "החברה"), חברת טכנולוגיות מזון, המפצחת את הגיוון הגנטי הטבעי של הצמחים, הודיעה היום כי תהפוך לחברה ציבורית נסחרת באמצעות מיזוג עם סטאר פיק קורפ II (Star Peak, נאסד"ק: STPC). לאחר השלמת העסקה, החברה הממוזגת תיקרא "בנסון היל", וצפויה להירשם למסחר בבורסת ניו יורק תחת הסימול "BHIL". מאט קריספ, מנכ"ל בנסון היל, יוביל את החברה הממוזגת.
בנסון היל: חברה מגדירת-קטגוריה, הממזגת טכנולוגיות מזון ומודל עסקי חדשני של "מהשדה לצלחת"
בנסון היל היא חברת טכנולוגיות מזון הנעזרת בבינה מלאכותית, דאטה ומגוון טכניקות הכלאה ליצירת מוצרי מזון ורכיבי מזון חדשניים. החל משלב הזרע ובאמצעות מודל עסקי משולב, החברה פועלת יחד עם שותפיה והמגדלים על מנת להביא לשוק מוצרים המספקים את רצונם של הצרכנים למזון בריא יותר, בר-קיימא, זול וטעים יותר.
טכנולוגיית ה- CropOS® הקניינית של בנסון היל עושה שימוש בתחזית מבוססת אנליטיקה על מנת לדמות עשרות מיליוני תוצאות גנטיות אפשריות, תוך השוואה למאגר מידע עצום, הממשיך להתרחב, שצברה. לטכנולוגיה זו פוטנציאל להפחתת שנים מתהליך הכלאת הצמחים המסורתי, ובכך לקצר את הזמן להגעה לשוק, אך גם תוך הפחתת עלויות הפיתוח למוצרי מזון ורכיבי מזון חדשים. גישתה של בנסון היל מותאמת להעדפות הצרכנים, ומשלבת בין האינטרסים של המגדלים ושל הצרכנים, נושא שלאורך ההיסטוריה תמיד נחשב כבלתי ניתן לגישור.
באמצעות CropOS®, בנסון היל פועלת על מנת:
- למנף את המגוון הגנטי הטבעי העצום של הצמחים לטובת מיטוב של תכונות איכותיות, כדוגמת רמות שונות של טעם, תפוקה ויעילות מבחינת תזונה.
- לתרום לקיימות באמצעות חדשנות בהכלאת צמחים, המאפשרת להשתמש בפחות משאבים, כולל העלמת הצורך להשתמש בתהליכים יקרים של טיפול במים והפקת אנרגיה, הנדרשים בדרך כלל על מנת להפיק רכיבים עתירי חלבון המשמשים את תעשיית תחליפי הבשר.
- להגדיל את הנגישות למזונות בריאים יותר, המספקים רכיבים תזונתיים שהצרכנים דורשים, ובמקביל להציע "מותגים נקיים" יותר ("Clean Labels") לחברות המזון והקמעונאות.
בנסון היל פועלת בגישה חדשנית בכל הקשור לדרך בה היא מביאה את מוצריה לשוק, ובכך מפחיתה משמעותית את הסיכונים הקשורים בטכנולוגיה ובמוצר. מערכת אספקה משולבת מבטיחה יכולת מעקב החל משלב הצמח ועד להגעה לצלחת, ומשמרת את יכולת הזיהוי של המוצר לאורך כל התהליך, כך שניתן לוודא באמצעותה כי ההבטחות לגבי התרומה לקיימות והיתרונות לצרכנים אכן מוכחים. גישה זו יכולה לאפשר אימוץ נרחב יותר של היתרונות לעיל, באמצעות חתימת הסכמים עם שותפי יצור ומכירת רשיונות לשימוש בטכנולוגיה, בעת שהדרישה מצד הלקוחות והצרכנים תגבר.
אספקת מוצרים חדשניים באמצעות חטיבות עסקיות ממוקדות
בנסון היל מפעילה שתי חטיבות עסקיות, Ingredients ("רכיבים") ו-Fresh ("מוצרים טריים"), הממנפות את טכנולוגיית הבינה המלאכותית הקניינית של החברה, CropOS®, ואת מערכות היצור המשולבות, על מנת להניב מוצרים משופרים.
חטיבת הרכיבים ממוקדת בשיפור פולי סויה ורכיבי אפונה צהובה עבור התעשיה הצומחת של הפקת חלבון מצמחים, כמו גם לתעשיית המזון לחיות מחמד וחיות למאכל. בתחום הסויה, בנסון היל פועלת עם שותפיה המגדלים על מנת להגדיל ב-2021 את יכולת היצור של פולי סויה בעלי הרכב חלבון גבוה במיוחד (Ultra-High Protein – UHP). בתחום האפונה הצהובה, החברה פיתחה מיפוי גנטי מקיף, אשר יחד עם פלטפורמת ה- CropOS®שלה, מאפשר לבנסון היל להאיץ את תוכנית ההכלאה שלה על מנת לפתח מגוון מובדל ויחודי של תוצרים בתחום. באמצעות מינוף יכולות אלו, בנסון היל עובדת כיום על שורת מוצרים בעלי פוטנציאל להפחית משמעותית טעמי לוואי, להגדיל את כמות החלבון ובסופו של דבר לייתר את הצורך בתהליכי טיפול במים והפקת אנרגיה יקרים, הדרושים בדרך כלל על מנת להפיק רכיבי חלבון בהם עושים שימוש בתחליפי בשר מבוססי צמחים.
חטיבת המוצרים הטריים מיועדת לספק תוצרת חקלאית שתמלא אחר דרישות הצרכנים והמגדלים, באמצעות שילוב בין יכולות הטכנולוגיה המתקדמות של בנסון היל, ובסיס המגדלים הנרחב של, רשת ההפצה שלה, ומערכת היחסים הקמעונאית של J&J Family of Farms, Inc., חברת הבת שלה העוסקת בחקלאות שדה. באמצעות הטכנולוגיה החזקה שלה והשותפויות עם המגדלים המניבות ערך עצום, חטיבה זו ממוצבת היטב לשנים הקרובות על מנת לפתח ולמסחר מוצרי חקלאות ו"מזון פונקציונלי", בעלי פוטנציאל לשרת את הטרנד הצומח המשלב בין מוצרים חקלאיים ופתרונות רפואיים.
הערות מטעם הנהלות החברות
"אנו בבנסון היל מאמינים שלגיוון הגנטי הטבעי המצוי בצמחים יש פוטנציאל שטרם מומש לייצר מזון טעים ואפשרויות בחירה נוספות של רכיבי מזון, שהינם בריאים יותר, תורמים יותר לקיימות וזולים יותר", אמר מאט קריספ, מנכ"ל בנסון היל. "מאז נוסדנו ב-2012, פיתחנו את פלטפורמת CropOS® שלנו על מנת לשלב בין מדע הנתונים, מדעי הצמחים ומדעי המזון, שילוב יוצא דופן של דיסיפלינות המעניק לנו בידול משמעותי. כתוצאה מהחדשנות הטכנולוגית שלנו, ומהגישה בה אנו נוקטים בכל הקשור להדעה לשוק, אנו נמצאים כיום בנקודת ההשקה של מוצרינו, במטרה לספק את הדרישה הגוברת והולכת בשוק לרכיבים מבוססי-צמחים המסוגלים לייתר תהליכי עיבוד, להפחית שילוב תוספים ולשמש ככלי העבודה הבסיסיים במהפיכת המזון מבוסס-הצמחים".
"עסקה זו תעצים את הצמיחה המהירה וההתרחבות המסחרית של בנסון היל, ותספק לנו גישה למשאבים שיאפשרו לנו להרחיב את יכולותינו באמצעות חיזוק הפלטפורמה הטכנולוגית הקניינית שלנו, הגדלת השותפויות לכל אורך שרשרת האספקה, והרחבת נסיונות המסחור של המוצרים שלנו. אנו מאמינים כי אנו יכולים לקחת את בנסון היל לשלבים הבאים באמצעות החבירה לסטאר פיק, שותף החולק עימנו את המחוייבות לקיימות. אנו מצפים לעבוד באופן צמוד עם הצוות של סטאר פיק במטרה לייצר ערך עבור המשקיעים שלנו, שותפינו לאורך שרשרת הערך, חוואים וצרכנים, בעת שאנו מסייעים לעצב את עתיד המזון".
מייק מורגן, יו"ר סטאר פיק, ציין: "בנסון היל היא באמת חברת טכנולוגיית מזון שיצרה קטגוריה חדשה, עם פלטפורמה טכנולוגית שמשנה את כללי המשחק, ושוק עצום שממשיך לצמוח שמולו היא פועלת, והיא הראשונה מסוגה שהופכת לחברה ציבורית. בנסון היל וצוות ההנהלה המצויין שלה תואמים באופן מדוייק למשימתה של סטאר פיק, המספקת מימון לשלבי צמיחה לעסקים מובילי-שוק הממוקדים בקיימות והפחתת פליטות הפחמן. אנו מאמינים שבנסון היא ממוצבת באופן מצויין לקראת הפיכתה למובילת שוק במהפיכת המזון מבוסס-הצמחים, והיא תניב יתרונות משמעותיים הן לבריאות בני האדם והן לכדור הארץ".
"אנו מאמינים שבנסון היל נמצאת במרכזה של אבולוציה במערכת המזון שלנו, עם מודל עסקי המסוגל לשנות באופן מהותי תחום זה, באמצעות האצת תהליכי הבאת מוצרים חדשניים לשוק, והרחבת יכולת היצור וההפצה שלהם בהמשך", הוסיף אריק שייר, מנכ"ל סטאר פיק. "אנו מאמינים בנוסף כי בנסון היל מייצגת הזדמנות אטרקטיבית להרוויח מהעובדה שאין בנמצא הרבה חברות טכנולוגיות מזון איכותיות המכילות גם מאפיינים אטרקטיביים של השקעות אימפקט".
מאפייני השקעה ראויים לציון של בנסון היל
- הזדמנות שוק עצומה הממשיכה לצמוח: תחום תחליפי הבשר מבוססי-הצמחים צומח במהירות, וצפוי להגיע ל-140 מיליארד דולר עד שנת 2029, וכלל שוק החקלאות והמזון מוערך ב-5 טריליון דולר.
- הזדמנות השקעה בשחקן אימפקט (ESG) טהור: המודל העסקי של בנסון היל מייצר יתרונות סביבתיים וחברתיים החל משלב חוות הגידול ולאורך כל שלבי הפקת המוצר, ומותאם למטרות ה- Sustainable Development Goalsשקבע האו"ם.
- מנוע חדשני יחודי וקנייני – CropOS®: לחברה ספריית מידע קנייני איתנה, הצפויה להכפיל את עצמה מדי שנה, הכוללת מידע אודות הכלאה באיכות גבוהה של פולי סויה, מאות מיליארדים של פריטי מידע המשמשים להבנת ההשפעה שיש למגוון הגנטי הטבעי על הגיוון הנחזה בעולם החי והצומח (Biodiversity), ו-120,000 גנומים יחודיים של צמחים מ-27 זנים שפותחו עד כה. CropOS® עושה שימוש בספריית ידע זו כאמצעי להאצת דרכם של מוצריה לשוק.
- המימון יאפשר צמיחה: השלמת העסקה צפויה לייצר מאזן נקי מחובות1, שיאפשר לחברה לממש את התוכנית האסטרטגית שלה.
- צמיחה מהירה בהכנסות: החברה הניבה הכנסות בסך 102 מיליון דולר בשנת 22020, והיא צופה גידול איתן בטווח הקצר, תודות למוצריה הקיימים שכבר מוכיחים עצמם בשוק. מסחור המוצרים החדשניים בחטיבת הרכיבים צפוי להניב גידול בשורה התחתונה של בין 50% ל-100% בטווח הקצר. בטווח הארוך, החברה צופה כי המיקוד שלה בשותפויות יצור, מכירת רשיונות והכנסות מתמלוגים יסייעו לה להרחיב את עסקיה ולספק מוצרים לשלל שווקים, כולל מזון מבוסס-צמחים לבעלי חיים, חיות מחמד ובני אדם.
סקירת העסקה
עם השלמת העסקה, לבנסון היל ישוקף שווי שוק פרו פורמה של כ-1.35 מיליארד דולר, על בסיס מחיר מניה של 10 דולר למניה רגילה של סטאר פיק, ובהנחה כי לא יהיו פדיונות מצד מחזיקי המניות של סטאר פיק. העסקה תניב לחברה כ-625 מיליון דולר ברוטו (בהנחה שלא יתבצעו פדיונות מצד מחזיקי המניות של סטאר פיק), וסכום זה כולל 225 מיליון דולר במכירת מניות רגילות בעסקת PIPE לפי מחיר של 10 דולר למניה, שתמורתה מובטחת ומציגה את התמיכה הרחבה לעסקה מצד המשקיעים הכוללים קרנות השקעה ומנהלי השקעות בהם Blackrock, Van Eck Associates Corporation, Hedosphia, Lazard Hassets Management, Post Holdings, משקיעים קיימים של בנסון היל וגורמים המקושרים לסטאר פיק. בנסון היל מתכוונת להשתמש בסכומים שיתקבלו מהעסקה בהאצת ההשקעות ב-CropOS®, חיזוק מאמצי שותפי הפיתוח שלה, תמיכה בפעילות מסחרו המוצרים והתרחבות לעבר שווקי מזון וחקלאות נוספים. מחזיקי המניות הנוכחיים של בנסון היל ימירו את מלוא אחזקותיהם תמורת אחזקות בחברה החדשה.
העסקה אושרה פה אחד בידי מועצת המנהלים של שתי החברות. היא צפויה להיות מושלמת ברבעון השלישי של שנת 2021, בכפוף לשביעות רצון הצדדים ובהתאם לתנאים הנהוגים בעסקאות שכאלה, ובכלל זה אישור בעלי המניות של סטאר פיק ושל בנסון היל.
מידע נוסף אודות העסקה המוצעת, כולל העתק של הסכם המיזוג ומצגת המשקיעים, יסופקו במסגרת טופס 8-K הכולל Current Report שיוגש ב-10 במאי בידי סטאר פיק לרשות ניירות ערך האמריקאית (SEC) ויהיה זמין לצפיה באתר www.sec.gov.