יום ראשון , נובמבר 17 2024
Home > חדשות > התעשייה המודרנית עוברת ל-ERP ענני עם התמחות ענפית

התעשייה המודרנית עוברת ל-ERP ענני עם התמחות ענפית

לרגל ביקורו בישראל, אולה רסמוסן, סגן נשיא לפיתוח פתרונות ב-Infor, מבטיח: השנה תושק גרסה עננית בעברית לפתרון הדגל של החברה

אולה רסמוסן, סגן נשיא לפיתוח פתרונות ב-Infor. קרדיט יח"צ

בשנתיים האחרונות חלה תנופה משמעותית בתהליכי טרנספורמציה דיגיטלית בארגוני תעשייה. בכלל זאת, פתרונות ERP, המשמשים לניהול הפעילות העסקית, נדרשים להיות גמישים, מאובטחים וחכמים, להשתלב בארגון המבוסס ענן, ולקדם פרודוקטיביות, חדשנות וערך. בעוד עסקים נדרשים לתגובה מהירה ומדויקת על מנת לעמוד בתחרות בשוק המקומי והגלובלי, פתרונות ERP ענניים הפכו לחלק חיוני מהתשתית העסקית בתעשייה המודרנית.

חברת Infor, מובילה בינלאומית של פתרונות ארגוניים לתעשייה, מציעה פתרונות ERP ענניים המתוכננים עם התמחות ענפית. בישראל, שני הפתרונות הדומיננטיים של החברה, Infor M3 CloudSuite ו-Infor LN CloudSuite, מותקנים בארגונים בענפי המזון והמשקאות, במגזר הביטחוני, בענף האופנה, בתעשיית הייצור התהליכי ובתחום מדעי החיים. לצד זאת, פלטפורמת Nexus של החברה מספקת פתרון לניהול שרשרת אספקה. בין לקוחות החברה בישראל ניתן למנות את אלביט, דלתא גליל, תפרון, יקבי כרמל, מאפיות אנג'ל, EPS ועוד.

לרגל ביקורו בישראל, אומר אולה רסמוסן, סגן נשיא לפיתוח פתרונות ב-Infor, בראיון ל-IT News: "אנו צפויים לראות את הענן ממשיך להתפתח בקצב מהיר, מכיוון שהוא מסתגל לדרישות הספציפיות של ורטיקלים שונים בתעשייה. אנו מתכננים להשיק את הגרסה העברית העננית של Infor M3 CloudSuite במחצית השנייה של 2023 ואנו שמחים להביא את הבשורה הזו ללקוחות בישראל, שכבר משתמשים בגרסה בהתקנה מקומית המותאמת ללוקליזציה הישראלית".

בראיון ל-IT News הוא מספר על האתגרים עמם מתמודדים ארגוני תעשייה בתהליכי הטרנספורמציה הדיגיטלית, כיצד Infor מסייעת להם לצלוח את המסע ולאן הוא רואה את התעשייה מתפתחת בעתיד.

 מהם האתגרים העיקריים העומדים בפני ארגוני תעשייה בימינו?

רסמוסן: "קיים בלבול משמעותי סביב הענן מכיוון שההגדרה שלו פתוחה לפרשנות. זהו אחד המונחים שנעשה בהם שימוש לרעה בתעשייה, מכיוון שיש לו מגוון רחב של שימושים, החל מ- multi-tenant SaaS, דרך always-on SaaS ועד להוסטינג ברמה הבסיסית. לכן, האתגר הראשון של ארגון תעשייתי שמתעניין בענן הוא להגדיר את המטרות שלו ולהעמיד ציפיות ריאליות.

"מלבד זאת, קיימים חששות סביב ציות לרגולציות מקומיות, נושאים של אבטחת מידע ופערי מיומנויות של הצוות המקצועי. ניתן להתגבר על דאגות רגולטוריות על ידי שימוש באתרי דטה סנטר מקומיים המבטיחים שהנתונים יישארו בגבולות המדינה, או על ידי אימוץ גישת ענן היברידי שבה חלק מהנתונים נשמרים באתר מקומי.

"אבטחת מידע היא דאגה נפוצה, אבל המציאות היא שהענן משפר את רמת האבטחה, בעיקר בשל ההשקעה העצומה שספקיות ענן כמו AWS עושות באבטחת סייבר. חלק מהלקוחות מביעים דאגות לגבי מחסור במיומנויות, אבל אלה מתפוגגות כשהם רואים כיצד הענן יכול לייעל את הפעילות שלהם. העומס על מומחי מערכות המידע בתוך הארגון מצטמצם לאחר המעבר לענן, דבר שמאפשר להקצות מחדש משאבים לתחומים חשובים יותר, כולל שירותים חדשים ללקוחות ותמיכה יותר טובה בהבנת העסק".

כיצד Infor מסייעת להתמודד עם האתגרים הללו?

רסמוסן: "חברת Infor מתמחה בפתרונות ענן ספציפיים לארגוני תעשייה, כדי לסייע ללקוחות מתחומי הייצור וההפצה לבצע אוטומציה בתהליכים עסקיים, לפשט מערכות מורכבות ולהתכונן לעתיד. פתרונות הענן החכמים של Infor הם מאד קונפיגורביליים, וכוללים פונקציונליות מובנית לתעשייה, שנלמדה ממאות אלפי ארגוני תעשייה מאותו ענף, דבר שמאפשר ללקוחות לפשט את המורכבות, לשנות תהליכים עסקיים בקלות, לקצר את הזמן עד לקבלת ערך עסקי ולהציב את משתמשי הקצה שלהם במרכז.

"מעבר לכך, הפתרונות של Infor מבוססים על הענן של אמזון (AWS) ולכן מספקים לארגונים את הכוח והמענה הדרושים להם כדי להישאר בחזית האתגרים הנוכחיים של הענן ותוך כדי כך גם להתמודד עם תחרות מתגברת, אינפלציה עולמית ובעיות בשרשרת האספקה".

אילו חידושים הציגה Infor לשוק לאחרונה ומה ייחודי בהם? איזה שינוי הם עשויים לעשות ליצרנים הישראלים?

רסמוסן: "המעבר לענן הוא אחד המהלכים החיוניים, שקובע את השלב הבא במהפכה של Infor. החברה גם השקיעה משאבים משמעותיים במחקר ופיתוח כדי לבנות ולספק תהליכים עסקיים מובנים, מהלך שאליו מתייחס סומה סומסודרם, מנהל הטכנולוגיה הראשי שלנו כ'שלב הבא של חדשנות עבור תעשיות ומיקרו-ורטיקלים'.

"בידול מרכזי נוסף שלנו הוא פלטפורמת ההפעלה מהדור הבא לענן Infor OS, שפועלת כבסיס לפתרונות וליוזמות הטרנספורמציה . הפלטפורמה מספקת ללקוחות יותר מסתם גמישות. זהו ארגז כלים עמוס בתוכן, in context content, אנליטיקה, הכולל קונקטורים רבים, דף בית מתקדם, טכנולוגיית AI ועוד. הוא מאפשר לעסקים להגיב במהירות לשינויים וליצור יתרון תחרותי".

מה החזון של Infor לתעשייה העתידית? להיכן היא רואה שהמוצרים שלה ממשיכים להתפתח?

רסמוסן: "אני מאמין שנראה שילוב נוסף של טכנולוגיות Edge וענן והן ישלימו זו את זו. כאשר הן עובדות ביחד, הן יכולות לעזור לארגונים לנתח נתונים במהירות וביעילות, ולהשיג טרנספורמציה דיגיטלית אמיתית. לדוגמה, בענף הייצור, לא צריך להזין את כל הנתונים לענן כל הזמן. נתונים מסוימים, כגון מידע רציף על ביצועים של מכונה מסוימת, עשויים להיות מעובדים טוב יותר ב-Edge, שם ניתן לנתח אותם ולהשתמש בהם מהר יותר. במקרה זה, המידע עשוי לשנות אוטומטית את אופן פעולת המכונה. נראה מגמה דומה עם רכבים אוטונומיים, שיש להם צורך מתמיד לתקשר עם הרשת ב-Edge, לנתח נתונים ולקבל החלטות, כמו למשל מהו המסלול היעיל ביותר כדי להגיע ליעד.

"מגמה חשובה נוספת שאנו צפויים לראות היא התמחות של פתרונות מבוססי ענן. ככל שיותר ארגונים מענפים שונים ייהנו מיתרונות הענן, נראה צורך גדול יותר בבידול והתמקצעות של שירותי ענן. זה אולי לא מפתיע – לתעשיות שונות יש דרישות שונות מאוד ממערכות המידע, וזה חל גם על הענן. למרות זאת, ספקים רבים עדיין מציגים ללקוחותיהם פתרונות גנריים, המתאימים לכל אחד. לפתרונות אלה ישנם מספר יתרונות, אבל אין להם את היכולת לספק את ההבטחה האמתית של הענן ושל טרנספורמציה דיגיטלית אמיתית. זהו בידול חשוב עבור Infor, שמסביר מדוע אנו רואים ביקוש חזק לחבילות הענן שלנו, המתוכננות ספציפית לתעשייה, במיוחד בענפי ייצור, מזון ומשקאות, אלקטרוניקה היי-טק ואופנה כאן בישראל".

 

About מאיר עשת

Check Also

מרכז חדש נולד בלוד! באירוע מרגש וחגיגי נפתח לאחרונה המרכז הטכנולוגי החדש של עמותת מחשבה טובה בעיר לוד.

  ביחד עם שותפים ותורמים ובמעמד ראש העיר, עו"ד יאיר רביבו, נחנך המרכז החדש, אשר הוקם בבית …

נגישות