ספר לנו על Netskope, המוצרים/שירותים שלה והיתרון התחרותי שלה
בעולם שבו הנתונים אינם נמצאים יותר בדאטה סנטר, והעובדים אינם מבלים עוד את כל זמנם במשרדי ארגונים, הטכנולוגיה של Netskope מספקת גישה ואבטחה לנתונים בכל מקום בו הם נמצאים ובכל צורה שאפשר יהיה לגשת אליהם.
בשנת 2019 המליצה גרטנר על גישה חדשה לארכיטקטורות אבטחה; Secure Access Service Edge (SASE) . SASE היא אבטחת מידע ורשת בענן, וכוללת Security Service Edge (SSE), בתוספת SD-WAN. עוד כוללת טכנולוגיית SSE טכנולוגיות כגון NG-SWG, CASB, ZTNA, FWaaS ו-RBI.
Netskope מאבטחת גם את אמצעי הגישה (עם SD-WAN מקורי בענן) וגם את הנתונים (עם SSE אינטליגנטי), ומובילה את הקטגוריה החדשה של SASE (Secure Access Service Edge).
הגישה של Netskope מתבססת על הבנה שאבטחת ענן צריכה להיות ממוקדת בנתונים – היא זו שמאפשרת לארגון לפעול לפי אסטרטגייתZero Trust . בעוד שאחרים ניסו לגשר על הפער באבטחת מרכזי נתונים או לנטר את תעבורת האינטרנט, Netskope הגתה את ה- SSE לפני עשור – הרבה לפני שגרטנר תיארה את הקטגוריה. בפברואר 2022, פרסמה גרטנר את רבוע הקסם הראשון שלה לקטגוריית SSE ומיצבה את Netskope כמובילה, תוך ציון לשבח על החזון הברור שלה ויכולות אבטחת המידע המתקדמות שלה. Netskope היא החברה היחידה שמופיעה הן ברביע המוביל של 2022 Gartner Magic Quadrant™ for Security Service Edge, והן במדריך השוק SASE של גרטנר לספק יחיד.
הפלטפורמה שלנו נבנתה בתוך הענן ותוכננה לעולם שבו תשתיות ויישומי ענן נפוצים; מכאן התיאור שלה: נולדה בענן, בשביל הענן.
מה אתה יכול לספר לנו על קצב האימוץ של פתרונות הענן?
לפני שנים הימרנו שהענן יתפוס בארגונים הרבה יותר מהר ממה שהם חשבו. לארגון הממוצע יש יותר מ-1,000 אפליקציות ענן פעילות, יותר מ-95% מהן הם Shadow IT, כלומר ללא אישור הארגון לשימוש, ואינן מנוהלות על ידי מחלקת ה- IT. ממצאים אלו יכולים להפתיע ארגונים שעדיין לא רואים את עצמם כמי שאימצו ענן. כך נוצר מצב שעוד לפני שצוות ה-IT עובר לשירותי ענן, אנשים פרטיים וצוותים עסקיים כבר מבינים את היתרונות של יישומי ענן.
זו הסיבה שחשוב שארגונים לא יתעכבו בבואם לבנות את אסטרטגיית אבטחת הענן שלהם. הדו"ח השנתי של Netskope Threat Labs הראה לאחרונה כי ברבעון האחרון של 2022, 48% מההורדות של תוכנות זדוניות מקורן באפליקציות ענן, כגון Microsoft OneDrive (מקורן של 52% מההורדות של תוכנות זדוניות הנותרים באתרים מסורתיים). זו הסיבה שארגונים נעים במהירות כדי להבטיח שהענן אינו החולייה החלשה ביותר בתשתית האבטחה שלהם.
מה השתנה בNetskope במהלך משבר הקורונה ומה התוכניות של החברה לשנתיים הקרובות?
מאז 2020, צוותי אבטחה ברחבי העולם אפשרו שינויים בכוח העבודה בהיקף חסר תקדים וללא הודעה מוקדמת. הם תמכו במהפך מהיר בפעילות שרשרת האספקה כדי להבטיח המשכיות עסקית, הם סייעו להמצאה מחדש לחלוטין של אסטרטגיות יציאה לשוק עבור ארגונים שבסיס הלקוחות שלהם נעלם בן לילה. במהלך המגיפה, צוותי אבטחה הפכו, לצד חבריהם, לגיבורי הארגונים.
ההתמודדויות שחוו צוותי אבטחה במהלך המגיפה היו סיבה נוספת לחשוב מחדש על ארכיטקטורות אבטחת נתונים ורשת, כך ש- Netskope הפכה לבחירה ברורה עבור ארגונים רבים המחפשים הן את הטכנולוגיה הטובה ביותר והן את התמיכה האסטרטגית בביצוע שינויים אלה.
הסגרים שהוטלו במהלך המגיפה אילצו את מנהלי ה-IT, האבטחה והעסקים לעשות מאמצים רבים כדי להבטיח המשכיות עסקית, Netskope Private Access (פתרון ה-ZTNA שלנו) עזר לחברות לעשות זאת, על ידי מתן גישת Zero Trust לאפליקציות במרכזי הנתונים הפרטיים, כמו אלה בענן ציבורי או פרטי. זו הייתה תקופה מאתגרת עבור צוותי IT שניסו להשתמש ב-VPNs מסורתיים כדי לחבר משתמשים מרוחקים, שכן היה ברור מיד ש-VPN לא יכול היה להתאים (אף אחד לא יכול היה להשיג חומרה נוספת במהירות במהלך הסגרים). NPA אפשרה לארגונים לעשות שימוש באינטרנט כרשת ארגונית מאובטחת למשתמשים מרוחקים, תוך מתן אבטחה חזקה ושיפור של זמני ביצועים וחוויות משתמש. זה היה Game Changer עבור ארגונים רבים.
וכך, במהלך המגיפה הגדלנו את בסיס הלקוחות שלנו תוך המשך השקעה בפלטפורמה שלנו. נכנסנו לשווקים חדשים ולמגזרים חדשים, השקנו יכולות חדשות, והרחבנו באופן מסיבי את טביעת הרגל הגלובלית של תשתית NewEdge שלנו (התשתית הבסיסית שמאפשרת לנו לספק את השירותים שלנו בתוך תחום השיפוט המקומי ללקוחות גלובליים). NewEdge כוללת כעת למעלה מ-67 אזורים, כאשר 25 מהם נמצאים ב-EMEA, ואחד בישראל, כך שלקוחות ישראלים יכולים לקבל את כל עיבוד הנתונים שלהם בשטח הביתי שלהם אם יבחרו, ללא השפעת שיהוי.
ישראל נחשבת ל"מעצמת סייבר", עם חברות חזקות, סטארטאפים ומוחות חדים במיוחד – איך Netskope משתלבת בזה כחברה גלובלית-מקומית בישראל וכיצד החברה מתכוונת למנף זאת?
ישראל היא בהחלט מעצמה עולמית לאבטחת סייבר, ובנוסף לצוות מקומי מנוסה מאוד, אנו משתפים פעולה עם מומחים מקומיים כדי שנוכל לתמוך בחברות ישראליות. הקמנו מערך שיווק והפצה מקצועי, אנו לוקחים חלק בתערוכות ישראליות כמו CyberTech , ומארגנים כנסים למגזרי עבודה ייעודיים. פעילות זו מאפשרת לנו להיות חלק פעיל מקהילת המומחים של ישראל.
מהם הפרויקטים פורצי הדרך ש-Netskope הייתה מעורבת בהם ברחבי העולם ומה היה מיוחד בהם?
באופן מתסכל, באבטחה זה לא נדיר שאסור להתייחס לפרטי לקוחות ולכן איננו יכולים לחשוף חלק גדול מתוכניות הלקוחות המיוחדים שלנו. חלק מהפרויקטים שאני אישית מוצא מעניינים מאוד הם העבודה שאנו עושים בחינוך כדי לסייע בהגנה על ילדים ובמקביל לאפשר להם לעשות שימוש מלא באינטרנט ובמדיה החברתית כחלק מתוכנית הלימודים שלהם. מעבר לכך, אנו עובדים עם הרבה מוסדות פיננסיים כדי לעזור להם לפתח את הדרך שבה הם מספקים את השירותים שלהם תוך עמידה בדרישות אבטחה מחמירות. אנו גם תומכים במוסדות בריאות באימוץ מכשירים ויישומים חדשים במסגרת הטיפול – תוך אבטחה של נתונים רגישים במיוחד. כמו כן, אנחנו גם עובדים על פרויקטים גדולים בממשלה ובמגזר הציבורי.
מנקודת המבט שלנו, אני חושב, שפרויקט תשתית NewEdge שלנו הוא היוזמה הגלובלית הגדולה ביותר שלנו השנה. הפרויקט משרת מיליוני משתמשים ארגוניים ברחבי העולם, ביותר מ-67 אזורים ברחבי העולם, NewEdge הוא כעת ענן האבטחה הפרטי הגדול בעולם ובעל הביצועים הגבוהים ביותר. הצבת אבטחה ממוקדת נתונים קרוב ככל האפשר למשתמש היא דרישת מפתח של ארכיטקטורה מוכנה ל-SASE. עם חברות הדורשות חופש בחירה גדול יותר היכן וכיצד הנתונים שלהן מעובדים, נוכחות בכל כך הרבה שווקים מעניקה ל-Netskope יתרון תחרותי חזק, כמו גם משפרת את החוויה עבור הלקוחות המקומיים של Netskope.