יום שלישי , נובמבר 26 2024
Home > נושאים בכותרות > קוד פתוח ו- DEVOPS > רד האט משיקה את פלטפורמת הפיתוח בקוד פתוח Red Hat Developer Hub

רד האט משיקה את פלטפורמת הפיתוח בקוד פתוח Red Hat Developer Hub

הפלטפורמה מאיצה את תהליכי הפיתוח והייצור תוך שיתופיות ותקינה

Red-Hat-Developer-Hub. קרדיט יח"צ

רד האט (Red Hat), הספקית המובילה בעולם של פתרונות קוד פתוח, הכריזה על הזמינות של Red Hat Developer Hub, פלטפורמת פיתוח (IDP) ברמה ארגונית המבוססת על Backstage, פרויקט CNCF (Cloud Native Computing Foundation) בקוד פתוח. הפלטפורמה כוללת פורטל שירות עצמי, תבניות תוכנה, ניהול תוספים דינמי, בקרת גישה המבוססת על תפקיד בארגון (RBAC) ותמיכה ברמת פרמיום. הפלטפורמה מספקת לארגונים כלים ויכולות במטרה להתגבר על צווארי בקבוק הקשורים לפעולות הפיתוח (DevOps) ולטפל בבעיות של מורכבות, מחסור בסטנדרטיזציה ופיתוח מבוזר של Cloud Native.

פלטפורמת Red Hat Developer Hub מאפשרת לצוותים להאיץ את הפיתוח והפריסה בכל פלטפורמה באמצעות תהליכי פיתוח מתוקננים יותר. עבור ארגונים המחפשים לתקנן פעולות ברחבי הענן ההיברידי הפתוח, Red Hat Developer Hub משולבת בצורה מלאה עם פלטפורמת Red Hat OpenShift כדי לאפשר חדשנות כמו בינה מלאכותית וארכיטקטורות יישומים מוטות-ענן.

הפחתת המורכבות כדי להאיץ ולהגדיל את פיתוח היישומים

לפי חברת האנליסטים IDC, הדיגיטליזציה כבר כאן והיא מייצרת פערים עסקיים לטובת הארגונים שאימצו אותה. החברה צופה כי, "ההוצאות על טכנולוגיה דיגיטלית על ידי ארגונים יגדלו פי 7 מאשר הכלכלה בשנת 2024, היות והחברות מחויבות על ידי דרישות השוק להגדיל את מודל העסק הדיגיטלי ולחזק את היכולות הדיגיטליות".

ההתקדמות בקצב עשיית העסקים והתחרות בכלכלה הדיגיטלית של ימינו הגבירו את הלחץ ליצור מקורות ערך חדשים באמצעות מוצרים, שירותים וחוויות דיגיטליים. עמידה בהבטחה זו גובה מחיר ממחלקות ה-IT בארגונים, אשר כעת עומדות בפני חוב טכני נרחב, פערי מיומנויות, מגבלות של ארכיטקטורה וסיכוני אבטחה כתוצאה מהעלייה החדה במורכבות ה-IT ומחסור בסטנדרטיזציה בשרשרת כלי הפיתוח.

הפלטפורמה שמאיצה את ה-onboarding וזמן אספקת התוכנה

פלטפורמת Red Hat Developer Hub מטפלת באתגרים הללו באמצעות פורטל בשירות עצמי, המרכז יחד את כל המידע הדרוש למפתחים, כולל גישה למגוון ממשקי תוכנה, קטלוג תוכנה אחוד ותיעוד כחלק מהפיתוח. מדובר בסביבה פשוטה לניהול עבור צוותי פיתוח, כאשר גם חברי צוות חדשים יכולים למצוא בקלות רבה יותר את מה שהם צריכים ולהימנע מ"המצאת הגלגל". התקינה בעלת החופש למרחב כלים גדול מעלה בצורה דרמטית את היעילות והניצולת של המפתחים ומונעת תסכולים משימוש בכלים לא נכונים.

תבניות התוכנה Golden Path מייעלות אף יותר את תהליך ה-onboarding של יישומים ושל מפתחים באמצעות פישוט משימות משניות ופרטים טכנולוגיים שיכולים להאט את תהליך הפיתוח והאספקה. בלחיצת כפתור, המפתחים יכולים לקבל את כל מה שהם צריכים – שיטות העבודה הטובות ביותר ורכיבים מוכנים מראש מצוותי הנדסת הפלטפורמה – הבנויים אוטומטית ומוכנים לעבודה, כך שהם יכולים להתחיל מיד ליצור ולספק יישומים.

התאמה והרחבה של סביבת הפיתוח באמצעות תוספי טכנולוגיה

פלטפורמת Red Hat Developer Hub כוללת את ארכיטקטורת התוספים כמו פרויקט Backstage, מה שמאפשר למשתמשים לשלב יכולות חדשות אל שרשרת כלי הפיתוח שלהם. באמצעות יכולות ניהול תוספים דינמיות ב-Red Hat Developer Hub, משתמשים יכולים להתקין, לעדכן ולהסיר תוספים במהירות ובקלות מבלי לתכנן זמן השבתה כדי להתאים את קוד המקור וגם לבנות מחדש ולפרוס מחדש את סביבת Backstage הבסיסית.

רד האט יצרה מספר תוספי טכנולוגיה המבוססים על משוב ממשתמשים ותרמה אותם לקהילת Backstage. תוספים אלו נתמכים ומאומתים לשימוש עם Red Hat Developer Hub ומפחיתים סיכוני תאימות ובעיות תפעוליות אפשריים. בנוסף, לפלטפורמה יכולת מלאה של הפעלה והכלה של תוספי הקהילה, מה שמספק לארגונים בקרה וגמישות גדולות יותר ברחבי הסביבות שלהם.

העברת האבטחה שמאלה לצורך מחזורי חיי פיתוח עמידים יותר

אבטחת תוכנה היא יותר מאשר קוד. מדובר באנשים, תהליכים וכלים. בניית אמון ושקיפות לאורך מחזור חיי פיתוח התוכנה דורשת תעדוף של אימוץ אמצעי אבטחה עבור כל אחד מהגורמים הללו כבר מההתחלה.

באלאגי-סיואסוברמניאן.-צילום-יחצ

פלטפורמת Red Hat Developer Hub מפשטת ומתקננת את ניהול המשתמשים על ידי בקרת גישה מבוססת תפקיד (RBAC) באמצעות תוסף חדש, המספק למנהלי הפרויקט את היכולת לנהל את גישת המשתמשים לפורטל בהתבסס על התפקיד שלהם בצוות. ניתן לחבר את התוסף לספק האימות של הארגון ולמפות אותו לתפקידים מותאמים אישית בתהליך העבודה. התוסף מאפשר למשתמשים לקבל הרשאות מתאימות עבור קטלוג התוכנה והנתונים הקשורים אליו.

פלטפורמת Red Hat Developer Hub משלימה ומשולבת עם Red Hat Trusted Software Supply Chain, פתרון אבטחת שרשרת אספקת התוכנה, המציע מסגרת תוכנה המבצעת איסוף מהימן של תוכן בזמן-קוד עם שרשרת אמון שיכולה לאמת את העמידה בתקני האבטחה בתהליך ייצור התוכנה. כלים אלו מספקים תיעוד והוכחת תקינות עבור השפות, מסגרות העבודה והממשקים בהם משתמשים בפורטל ה-Red Hat Developer Hub ומספקים למהנדסי פלטפורמה את היכולת להגיב במהירות רבה יותר עם העדכונים הנדרשים עבור אבטחה ותאימות.

באלאג'י סיואסוברמניאן, מנהל בכיר, ניהול מוצרי כלי פיתוח ברד האט, אמר כי, "פלטפורמות פיתוח פנימיות מספקות את הנקודה המיטבית שבה ידע בתחום מסוים ושיטות העבודה המומלצות נפגשים עם כלים ותהליכים מתוקננים. הפלטפורמה מאפשרת למפתחים פרודוקטיביות גבוהה יותר, זמן השקה מהיר יותר ודרך יעילה יותר לחדשנות. פלטפורמת Red Hat Developer Hub מאפשרת לארגונים להאיץ את אימוץ פלטפורמות הפיתוח הפנימיות ולהגדיל אותן ברחבי הארגון בצורה גמישה, מאובטחת יותר ונתמכת בצורה מלאה".

פלטפורמת Red Hat Developer Hub זמינה כעת עם תמיכה מלאה. למידע נוסף בקרו באתר https://www.redhat.com/en/technologies/cloud-computing/developer-hub

אודות רד האט (Red Hat)

רד האט הינה החברה המובילה בעולם למתן פתרונות תוכנה מבוססי קוד פתוח לארגוני Enterprise. רד האט מבוססת על כוחה של קהילת הקוד הפתוח בפיתוח ואספקת טכנולוגיות Linux, ענן, קונטיינרים ו-Kubernetes אמינות ובעלות ביצועים גבוהים. החברה מסייעת ללקוחות לשלב בין יישומי IT חדשים וקיימים, לפתח יישומים מוטי-ענן (cloud-native), לבצע סטנדרטיזציה של מערכת ההפעלה, יחד עם אוטומציה, אבטחה וניהול של סביבות מורכבות. שירותי התמיכה, ההדרכה והייעוץ של רד האט זכו להכרה ופרסים בתעשייה והופכים אותה לשותפה ויועצת מוערכת עבור חברות רבות ברשימת הFortune 500. משרדי החברה בישראל מונים מהנדסים מהשורה הראשונה בישראל, אשר עובדים על פיתוח הפתרונות הטכנולוגיים של רד האט בתחום תשתיות הענן. הסניף הישראלי כולל גם את צוות המכירות והשירות של אזור ישראל, יוון וקפריסין.

 

About מאיר עשת

Check Also

פריסת היישומים מעולם לא הייתה פשוטה יותר: רד האט משיקה את הגרסה החדשה של פלטפורמת Red Hat OpenShift

פלטפורמת Red Hat OpenShift 4.14 מפשטת ומרחיבה את פריסת היישומים באמצעות יכולות חדשות; ומסייעת לפשט …

נגישות