חלוצת תחום לימוד המכונה לוריאן פראט, ומנכ"ל Pyramid Analytics, עומרי קוהל: מודיעין לקבלת החלטות יכול לפתור את האתגרים הגדולים של החברה
לונדון וניו יורק ותל אביב, 8 בספטמבר 2022, (BUSINESS WIRE):
ועידת ההיי-טק הישראלית 2022 שמה לאחרונה את המודיעין לקבלת החלטות במרכז הבמה עם מצגות במה מרכזיות של עומרי קוהל, מנכ"ל ומייסד שותף של Pyramid Analytics (Pyramid), ספקית פלטפורמת מודיעין חלוצית לקבלת החלטות, וד"ר לוריאן פראט , המדענית הראשית ב-Quantellia והממציאה השותפה של מודיעין לקבלת החלטות. המצגות שלהם הראו כיצד התחום ההולך וגדל של מודיעין לקבלת החלטות לוקח את הבינה המלאכותית והאנליטיקה לשלב הבא. מצגות אלו היו חלק מסדר יום עמוס של אירועים. הכנס השנה התמקד בהזדמנויות שנוצרו בידי הבינה המלאכותית והציגו דוברים מענקיות טכנולוגיה כמו דל, גוגל ו-NVIDIA.
נקודות מפתח:
*ד"ר פראט הסבירה מדוע מודיעין לקבלת החלטות הוא מה שמחבר מקבלי החלטות עם נתונים ואנליטיקה, תוך התייחסות לתת הניצול המתמשך של תובנות מונעות נתונים בידי העסקים כיום.
*לפלטפורמות של מודיעין לקבלת החלטות יש פוטנציאל לפתור מגוון של בעיות שבעבר נחשבו כמאתגרות במיוחד כמו שינויי אקלים, אי שוויון חברתי ובעיות עסקיות מורכבות.
*שלא כמו כמה כלים אנליטיים מונעי לימוד מכונה העוסקים במיכון מוחלט של האנליטיקה, פלטפורמות מודיעין לקבלת החלטות מגדילות את הקוגניציה האנושית.
*על פי מחקר של גרטנר, מודיעין לקבלת החלטות ישמש שליש מכל הארגונים הגדולים עד השנה הבאה.
*ההוצאה העולמית עבור פתרונות ביג דאטה ואנליטיקה צומחת: לפי הערכת IDC היא הגיעה ל-215.7 מיליארד דולר ב-2021 ויהיה לה 12.8% קצב צמיחה שנתי ממוצע בשנים 2021-2025.
ד"ר פראט היא קול מוביל כיום בתחום הבינה המלאכותית והאנליטיקה. עם רקע בלימוד מכונה, היא הייתה ראש החנית במספר פריצות דרך מרכזיות, בעיקר המצאת לימוד העברה. כיום היא אחת מאנשי החזון המובילים בנושא מודיעין לקבלת החלטות, לאחר שפרסמה לאחרונה ספר בנושא: How Decision Intelligence Connects Data, Actions and Outcomes for a Better World.
הנאום שלה בוועידת היי-טק 2022 תיאר בעיה מתמשכת בתעשיית הטכנולוגיה: הטכנולוגיה לא פותרת את הבעיות שאנו צריכים שהיא תפתור. בינה מלאכותית ולימוד מכונה חוללו מהפכה בדרך בה מתכנתים מחשבים, ואפשרו עיבוד מהיר וניתוח נתונים בקנה מידה גדול. עם זאת, אמרה ד"ר פראט למשתתפים, לימוד מכונה יכול רק לתייג ולחזות, הוא לא יכול ליצור מודלים מהקשרים סיבתיים בעצמו. זה לא מאחד פעולות ותוצאות, ומשאיר פער מהותי בין האנליטיקה לבין מקבלי ההחלטות.
מודיעין לקבלת החלטות חשוב למעבר מפעולות לתוצאות. ד"ר פראט הדגישה כיצד הוא מגשר על הפער ממקבלי החלטות לאנליטיקה של הנתונים והבינה המלאכותית, ומספק להם גישה מהירה לתובנות הדרושות להם כדי להתמודד עם הבעיות הדוחקות, המורכבות, ולעתים קרובות לא פתורות, העומדות בפנינו כיום. מודיעין לקבלת החלטות עוסק במתן אפשרות לבני אדם לעבוד יחד עם אנליטיקה, נתונים ועוד כדי להשתמש בבינה מלאכותית לקבלת החלטות אסטרטגיות, תפעוליות וטקטיות, משורות ההנהלה הבכירה ועד לקו החזית.
שוק של 200 מיליארד דולר ויותר
פוטנציאל הצמיחה של המודיעין לקבלת החלטות הוא עצום. גרטנר צופה כי "יותר מ-33%" מהארגונים הגדולים ישתמשו ב מודיעין לקבלת החלטות עד 2023. באופן דומה, על פי עדכון אחרון של IDC, ההוצאה העולמית על פתרונות ביג דאטה ואנליטיקה עסקית (BDA) צפויה להגיע ל-215.7 מיליארד דולר ב-2021, עלייה של 10.1% לעומת 2020. שיעור הצמיחה השנתי המורכב (CAGR) עבור הוצאות BDA עולמיות במהלך תקופת התחזית 2021-2025 צפוי להיות 12.8%.
Pyramid עוזרת להגדיר את השוק הצומח הזה. על רקע סבב גיוס נוסף בסדרה E בהיקף של 120 מיליון דולר, שזכה לרישום יתר, עומרי קוהל הופיע בכנס השנה בישראל כדי להציג את המחויבות של Pyramid Analytics וכדי להבטיח לכולם – גם אם אין להם רקע טכני באנליטיקה או במדעי הנתונים, הם יוכלו לבצע קבלת החלטות מהירה ומושכלת יותר.
מודיעין לקבלת החלטות הוא הדבר הגדול הבא באנליטיקה של ביג דאטה
החידוש המשמעותי הבא באנליטיקה הוא בינה מלאכותית (AI). יישום בינה מלאכותית בהכנת נתונים, אנליטיקה עסקית ומדעי הנתונים הוא מה שמפריד בין מודיעין לקבלת החלטות לבין כלי בינה עסקית מסורתיים כמו Microsoft Power BI, Qlik ו-Tableau. הבינה המלאכותית מורידה את מחסום הכישורים הנדרש על ידי מיכון של העבודה היותר טכנית הדרושה להכנה ולניתוח נתונים וליצירה ושיתוף של דוחות ולוחות עבודה.
פלטפורמת המודיעין לקבלת החלטות של Pyramid מספקת תובנות מונעות נתונים עבור כל אחד כדי לקבל החלטות מהירות וחכמות יותר. הפלטפורמה של Pyramid מספקת גישה מיידית לכל נתון, מאפשרת שירות עצמי מנוהל באופן ממוכן לכל אדם, ומשרתת כל צורך אנליטי, מהפשוט ועד המורכב. על ידי שילוב ייחודי של הכנת נתונים, אנליטיקה עסקית ומדעי נתונים בהנחיית בינה מלאכותית ובסביבה אחת, הפלטפורמה של Pyramid מפחיתה עלויות ומורכבות תוך האצת צמיחה וחדשנות. זה מאפשר גישה אסטרטגית כלל ארגונית לבינה עסקית ואנליטיקה.
ציטוטים
עומרי קוהל, מנכ"ל ומייסד שותף, Pyramid Analytics: "מודיעין לקבלת החלטות נבנה על העיקרון שלא צריך רקע במדעי הנתונים כדי לגשת ליתרונות של אנליטיקה מתקדמת. ב-Pyramid, אנו מחויבים למיכון תהליך ההחלטה כדי להעצים כל אחד לקבל החלטות מהירות וחכמות יותר עם כל דאטה, לכל אדם ולכל צורך אנליטי. זה היה תענוג אמיתי לשמוע את הרצאתה המעודדת של ד"ר פראט בכנס השנה. היא הפכה את המודיעין לקבלת החלטות, ואת היתרונות שלה, לאמיתיים וברורים עבור הקהל, וכולם עזבו את ההרצאה עם מוטיבציה להפוך את המילים מעוררות ההשראה שלה למציאות".
ד"ר לוריאן פראט, מדענית ראשית ומייסדת שותפה, Quantellia LLC: "ניתן לחשוב על השינוי שמיוצג על ידי מודיעין לקבלת החלטות באופן דומה לזה שהוצאנו את המחשבים מחדרים נסתרים אל השולחנות ולכיסים שלנו. זהו רגע של פעם בדור, בו מתבצעת דמוקרטיזציה של גישה לבינה מלאכותית ואנליטיקה של נתונים – טכנולוגיה ששמורה הייתה פעם באופן בלעדי לענקיות הטכנולוגיה בעידן שלנו. זה נותן לנו מסגרת, למקבלי החלטות ומדעני נתונים, להתאחד ולהבטיח שניתן להפעיל את הטכנולוגיה בפתרון בעיות. זוהי דרך חשיבה חדשה עבור ארגונים: במקום להתחיל במחשבה על הנתונים שברשותכם, היא מבקשת מכולנו להתחיל לשאול אילו תוצאות אנו רוצים ואילו פעולות ניתן לנקוט כדי להשיג את התוצאות הללו, ולאחר מכן להתאים את הנתונים לתוך מסלול פעולה לתוצאה זה.
"היה לי העונג להצטרף לכל כך הרבה אנשים מוכשרים בכנס ההיי-טק של השנה. זה היה אירוע פנטסטי שהוכיח שתחום המודיעין לקבלת החלטות והבינה מלאכותית נמצא במצב איתן. אני לא יכולה לחכות לראות את תחום המודיעין לקבלת החלטות ממשיך לצמוח ולהתרחב. זהו תחום שרחוק מלבטל את האלמנט האנושי בעבודה, והוא מגדיל את היכולות של עובדים רגילים, ומעצים אותם לפתור את הבעיה הגדולה ביותר בעידן שלנו".
Pyramid היא הדבר הבא באנליטיקה. פלטפורמת המודיעין לקבלת החלטות האחודה שלנו מספקת תובנות לכל אחד לקבל החלטות מהירות ומודעות יותר. היא מספקת גישה מיידית לכל נתון, מאפשרת שירות עצמי מנוהל וממוכן לכל אדם, ומשרתת כל צורך באנליטיקה בסביבה ללא קוד. פלטפורמת המודיעין לקבלת החלטות משלבת באופן ייחודי הכנת נתונים, אנליטיקה עסקית ומדעי נתונים בסביבה אחת עם הכוונת בינה מלאכותית, מפחיתה עלויות ומורכבות תוך האצת הצמיחה והחדשנות. הפלטפורמה של Pyramid מאפשרת גישה אסטרטגית כלל ארגונית לבינה עסקית ואנליטיקה, מהצרכים הפשוטים ועד המתוחכמים. תזמנו הדגמה.
פירמיד אנליטיקס מאוגדת באמסטרדם ויש לה משרדים במרכזי חדשנות ועסקים גלובליים, כולל בלונדון, בניו יורק ותל אביב. הצוות שלנו חי ברחבי העולם כי גיאוגרפיה לא צריכה להיות מחסום לכישרון והזדמנות. בין המשקיעים ניתן למנות את H.I.G. Growth Partners, Jerusalem Venture Partners (JVP), Sequoia Capital ו- Viola Growth. קבלו מידע נוסף ב-Pyramid Analytics.