יום שישי , ינואר 10 2025
Home > שירותי ענן ומיקור חוץ > גם אחרי 20 שנה – סייסנס עדיין מחדשת 

גם אחרי 20 שנה – סייסנס עדיין מחדשת 

יגאל אדרי, סגן נשיא למוצר ואסטרטגיה

מעטות חברות הטכנולוגיה הישראליות שזוכות להגיע לגיל 20 המופלג, אבל סייסנס שהחלה את דרכה ב-2004 כמובילה גלובלית ב-BI, עדיין בועטת ומתאימה את עצמה לעידן ה-AI הנוכחי. פלטפורמת האנליטיקס (ניתוח המידע) של החברה, שהייתה חדשנית לזמנה, שומרת על הפופולריות בארגונים רבים, זוכה לעדכונים באופן מתמיד, וכיום מתאימה לשילוב בפיתוח יישומים מורכבים, תוך חסכון משמעותי בזמן הפיתוח. במסגרת השינוי, היא עברה לאסטרטגיית מוצר חדשה בתגובה לשוק המשתנה. כיום, סייסנס מתמקדת במשתמשים שהם יוצרי התוכן – מפתחים ובוני אפליקציות,  תוך שילוב של פתרונות אנליטיקה ו-AI בתוך האפליקציות של לקוחותיה, ולקוחותיהם.

החברה בחרה להרחיב את יכולות הפיתוח בפלטפורמה, כך שגם צוותים של ניהול מוצר וניתוח מידע יוכלו לבנות רכיבי ניתוח מידע בעצמם. כך נחסכת עבודה מצוותי הפיתוח  העמוסים, שיכולים להתמקד בפיתוח המוצרים עצמם ולא בבניית רכיבי אנליטיקה. כדי להבין את היכולות הנוכחיות של הפלטפורמה, פגשנו לשיחה את יגאל אדרי, סגן נשיא למוצר ואסטרטגיה, שמסביר לנו על הפיתוחים האחרונים.

למי שעדיין לא מכיר את סייסנס, מה בעצם הפלטפורמה שלכם עושה?

"אנחנו מציעים היום פלטפורמה אנליטית (Analytics Platform) למפתחי אפליקציות. המוצר העיקרי שלנו הוא פלטפורמה לניתוח מידע, שמיועדת לשילוב ביישומים אחרים, כדי להעניק יכולות של ניתוח מידע למשתמשי הקצה. הפלטפורמה שלנו יודעת לאסוף את המידע מהמקורות המתאימים בארגון, לבצע תהליך עיבוד (ETL), ולאפשר לבוני האפליקציות להציג את המידע בצורה שנוחה בסוף למשתמשי הקצה שלהם. כיום משתמשים בפלטפורמה שלנו במגוון של ורטיקלים, כמו סייבר, פינטק, בריאות, תעופה, ועוד מגוון של לקוחות עבור יישומים המיועדים ללקוחות שלהם".

בשנים האחרונות סייסנס מתמקדת במפתחי היישומים, מה גרם לשינוי הזה?

"קיבלנו החלטה אסטרטגית לעזור לחברות שמפתחות יישומים בשילוב מהיר, קל ועוצמתי של פלטפורמה לניתוח נתונים. יש היום מגוון של כלים לניתוח מידע פנים ארגוני, אבל אנחנו יצרנו סביבה שמאפשרת לכל אחד שקשור בפיתוח היישום להגדיר רכיב ניתוח נתונים, שניתן לשילוב ביישום הסופי. הפלטפורמה שלנו התחילה בעבר כפתרון פנים-ארגוני, עוד לפני הפופולריות של שירותי הענן, וכיום הבנו שהביקוש העיקרי והמקום שבו אנחנו מיוחדים ומובדלים, הוא מצד צוותי הפיתוח והמוצר כחלק מתהליך הפיתוח של יישומים".

כולם מדברים על AI, איך אתם משלבים את זה במוצר?

"אנחנו מאפשרים להשתמש ביכולות של בינה מלאכותית יוצרת כדי לקצר עוד יותר את זמן הפיתוח, ובזכות ה-SDK המודולרי שלנו זה נעשה בצורה מאוד קלה ומהירה. מנהל המוצר יכול להתחיל לשאול שאלות בצ'ט את הפלטפורמה על בסיס מקורות המידע שמתחברים אליה ובעזרת AI, ולבקש הצעות למודלים, הצעות למקורות מידע נוספים, איזה תוצרים אפשר להפיק מהנתונים האלה, שאלות שאפשר להציף בלוח מחוונים (דשבורד) שיופיעו ביישום הסופי ועוד. בסוף התהליך הזה, מנהל המוצר מקבל רכיב מוכן לשימוש, שאותו הוא יכול להעביר למפתח. המפתח משלב את הרכיב ביישום במהירות, תוך תמיכה שלנו בכל השפות הפופולריות היום, והרכיב מוכן לשימוש. היתרון הוא, שאם נדרשים שינויים, זה יכול לעשות ברמת מנהל המוצר, מבלי לערב את הפיתוח, וזה חיסכון אדיר ללקוחות שלנו. זה יכול להיות רכיבים פשוטים יחסית שמציגים גרפים או טבלאות נתונים בסיסיות, או רכיבים מורכבים יותר שיודעים להציג תובנות עסקיות משמעותיות".

איך אתם עומדים בדרישות של הלקוחות מבחינת שמירה על פרטיות, ביחוד בשימוש עם AI?

"הלקוחות שלנו מודעים לאתגרים בשילוב של מודלי שפה גדולים (LLM), וחלקם מעוניינים בשילוב מודל שהם מביאים שעונה על הצרכים העסקיים ודרישות הפרטיות שלהם. יכול להיות שהם כבר מאמנים מודל על הסביבה העסקית שלהם, ואז הוא יכול לייצר רכיבים יותר טובים בפלטפורמה שלנו, ומצד שני, יש שמירה על הפרטיות. הלקוחות שלנו לא רוצים שהמידע שלהם יהיה חלק מאימון של מודלים גדולים ופופולריים. אנחנו יודעים לשלב את זה היום בפלטפורמה שלנו, וכך הלקוחות שלנו שומרים על הפרטיות של משתמשי הקצה שלהם, שזה גם דרישה מבחינתם".

השתתפתם בכנס re:Invent של AWS בלאס-ווגאס, מה תוכל לספר לנו על הכנס?

"אנחנו משתתפים קבועים בכנס הלקוחות השנתי של AWS, וזאת בשל העבודה עם הצוותים השונים. אנחנו משתמשים כבר שנים רבות במגוון שירותי הענן של AWS  לצורך הרצת הפלטפורמה שלנו וגם מציעים אותה בשוק הפתרונות (AWS Marketplace). הכנס השנתי הוא הזדמנות יוצאת דופן לפגוש את כל סוגי הלקוחות שלנו במקום אחד ומכל הרמות בארגון. החל ממפתחי היישומים, דרך מנהלי המוצר, ועד להנהלה הבכירה. השקנו בכנס את יכולות ה AI במוצר והחיבור שלה עם ה SDK שלנו. בנוסף, אנחנו נתנו בכנס הצצה ראשונית לפתרון חדש שמשלב את שירותי הבינה המלאכותית של AWS עם הפתרון שלנו ומבוסס על שירות הבינה המלאכותית Amazon Q".

About מאיר עשת

Check Also

HPE מאיצה את ההובלה שלה בתחום הענן ההיברידי עם הכרזות בתחום הווירטואליזציה, אחסון אובייקטים מהיר ועננים פרטיים מאובטחים

Cloud HPE GreenLake מפחיתה את המורכבות והעלויות לניהול סביבות IT הטרוגניות Hewlett Packard Enterprise (HPE) …

נגישות