מחקר חדש של ענקית הסייבר הבינלאומית טרנד מיקרו חושף כי פריסות הדור הבא של רשתות אלחוטיות פרטיות מתרחב אך היעדר אמצעי אבטחה פרואקטיביים, בעידן הבינה המלאכותית, מגביר את החשש מפני סיכונים חמורים שיפגעו במידע רגיש ובתשתיות קריטיות.
טרנד מיקרו (Trend Micro), מובילה עולמית בתחום אבטחת הסייבר, פרסמה מחקר משותף חדש עם CTOne המזהיר כי היעדר מומחיות בתחום אבטחת רשתות תקשורת CT communications technology)) ואימוץ לא מספק של פתרונות אבטחה מתקדמים עלולים לחשוף רשתות 5G פרטיות לפריצות סייבר משמעותיות.

המחקר נערך על ידי Sapio Research עבור טרנד מיקרו ו-CTOne, וכלל סקר בקרב 800 מנהלים ומקבלי החלטות בתחום IT ואבטחת סייבר, בארגונים שגודלם מעל 250 עובדים ברחבי העולם. כלל הארגונים שנסקרו משתמשים כיום או מתכננים לפרוס רשת 5G פרטית. פריחה זו של רשתות 5G ניתן לתלות בשימוש הגובר של הרשתות הפרטיות בתעשיות קריטיות כמו אנרגיה ושירותים, צבא, לוגיסטיקה, שירותי בריאות וייצור חכם.
על פי המחקר רוב החברות מבינות את היתרונות של שימוש בבינה מלאכותית לטובת אבטחת סייבר, עבור רשתות דור 5 פרטיות. כאשר 62% מהמשיבים ציינו כי בארגון שלהם כבר משתמשים בכלים כאלה ו-35% מתכננים לעשות זאת בעתיד.
כאשר נתבקשו מומחי ה-IT לבחור מהן היכולות אותן מאפשרת הבינה מלאכותית לתפישתם, באופן שמסייע להם באבטחת רשתות דור 5 פרטיות, דורג "מודיעין איומים חזוי" בראש רשימת היכולות לאחר שנבחר על ידי 58% מהנשאלים. לאחריו ברשימת היכולות ניצבו "אימות מתמשך ומותאם" (52% מהנשאלים), "אכיפת מדיניות zero trust" (47% מהנשאלים) וסיוע לרשתות בעלות יכולת תיקון עצמי הכוללות אוטומציה של בינה מלאכותית (41% מהנשאלים).
עם זאת, המחקר מצביע על מספר אתגרים משמעותיים: רק 20% מהחברות מחזיקות צוות ייעודי לאבטחת רשתות תקשורת (CT). ברוב המקרים, האחריות מוטלת על ה-CTO או המנמ"ר, שאינם תמיד בעלי הידע והניסיון הנדרשים. כמו כן בממוצע רק 18% מתקציב אבטחת הסייבר של החברות מוקצה לאבטחת רשתות דור 5 פרטיות, למרות החשיבות הקריטית שלהן לארגון. עוד עולה מהמחקר כי רק כמחצית מהחברות עומדות בתקנות פרטיות נתונים כמו GDPR או מיישמות אמצעי אבטחה בסיסיים כמו הצפנת נתונים, אנונמיזציה של נתונים ובקרת גישה קפדנית עבור מודלי AI. המחקר של טרנד גילה כי ארגונים עשויים לחשוף את עצמם מבלי משים לסיכוני סייבר וציות על ידי כישלון בשמירה על השימוש בבינה מלאכותית לניטור/ניתוח תנועה.

רייצ'ל ג'ין, מנהלת פלטפורמות ארגוניות ראשית בטרנד מיקרו: "לא כל כלי האבטחה המבוססים על בינה מלאכותית נותנים תמורה שווה, ארגונים שלא מבינים זאת מסכנים את עצמם בגלל חוסר ידע. ניהול יזום של משטחי תקיפה הוא חיוני עבור רשתות דור 5 פרטיות, שבהן כל הסטת מבט יכולה לפתוח את הדלת לסכנה. מנהלי צוות האבטחה חייבים לשלב הגנה מבוססת בינה מלאכותית עם הבנה עמוקה של טכנולוגיה וסיכוני סייבר כדי להגן על סביבות קריטיות אלה".
ככל שהשימוש הארגוני ברשתות סלולריות פרטיות וציבוריות מואץ, יצופו אתגרים חדשים הדורשים יכולות אבטחת CT מיוחדות. ארגונים זקוקים ליכולת לאבטח נראות רחבה משולבת מקצה לקצה המתאימה לצרכי SecOps, המאפשרת להם לנהל את סיכוני משטח התקיפה הארגוניים שלהם ככל שהוא מתרחב לתמיכה ביישומים אלחוטיים חדשים.
מיכאל קונדרשין, ארכיטקט פתרונות סייבר בטרנד מיקרו: "ארגונים מוצאים ערך תפעולי רב מרשתות דור 5 פרטיות, לעתים קרובות כחלק מפרויקטים של בינה מלאכותית. אבל הם חייבים להבטיח כי מרכז תפעול האבטחה שלהם מוכן לפקח ולהגן על טכנולוגיית תקשורת מתפתחת זו. ספקי אבטחת סייבר שיכולים לפרוס ניהול סיכונים פרואקטיבי, חיזוי נתיבי תקיפה ואמצעים פרואקטיביים אחרים יהיו ממוצבים היטב כדי לסייע בהגנה על ארכיטקטורות דור 5 ובינה מלאכותית פרטיות".
למידע נוסף לחצו כאן
אודות טרנד מיקרו
טרנד מיקרו היא מובילת אבטחת סייבר גלובלית, המסייעת להפוך את העולם לבטוח יותר בהעברת מידע דיגיטלי. לטרנד מיקרו ניסיון של עשרות שנים בתחום אבטחת המידע, מחקר איומים וחדשנות המשכית. פלטפורמת אבטחת הסייבר מבוססת AI, של טרנד מיקרו מגינה על מאות אלפי ארגונים ומיליוני יחידים בסביבות ענן, רשתות תקשורת, התקנים ונקודות קצה. כמובילה בתחום ההגנה בסביבת ענן והגנה ארגונית, הפלטפורמה של טרנד מיקרו מספקת טכניקות עוצמתיות מגוונות להגנה מפני איומים, אופטימליות לסביבות ענן כמו AWS, מיקרוסופט וגוגל וכן כלי שליטה ובקרה מרכזית לאיתור טוב יותר ותגובה. טרנד מיקרו פועלת בישראל למעלה מ-20 שנה, ומעסיקה ברחבי העולם 7000 עובדים על פני 70 מדינות.