הכנס של ענקית הקוד הפתוח התמקד השנה במגמות העדכניות ביותר בעולם ה-Kubernetes, וירטואליזציה ו-AI והפגיש בין מאות מפתחים, מנהלי פרויקטים ומשתמשים בקהילות הקוד הפתוח
רד האט (Red Hat), הספקית המובילה בעולם של פתרונות קוד פתוח, קיימה בישראל זו השנה השלישית ברציפות את הכנס הגלובלי Red Hat OpenShift Commons בהשתתפות מאות מפתחים, מנהלי פרויקטים בקהילות הקוד הפתוח, משתמשים, שותפים ולקוחות רד האט, אשר נפגשו כדי לחלוק ידע, לשתף פעולה ולשמוע אודות המגמות העדכניות בתחומי ה-AI, וירטואליזציה, OpenShift/Kubernetes, פיתוח אפליקציות ותשתיות Cloud Native. האירוע התקיים באולם האירועים לאגו בראשון לציון.
באירוע לקחו חלק בכירים מרד האט ישראל, שותפים אסטרטגיים, לקוחות החברה ובכירים מכל מגזרי התעשייה בישראל, ביניהם בנקאות, בריאות, היי-טק ועוד. בין המשתתפים נכחו: לימור אפיק – מנכ"לית רד האט ישראל, יוון וקפריסין; שי רביבו – סגן נשיא גלובלי להנדסת תוכנה ברד האט; שון פז – מנהל קבוצת הארכיטקטים של רד האט ישראל, יוון וקפריסין; ועוד.
במהלך הכנס התקיימו שני מסלולים – מסלול AI ופיתוח אפליקציות ומסלול וירטואליזציה ותשתיות Cloud Native, כאשר בכל אחד מהם התקיימו הרצאות מטעם הארכיטקטים והמפתחים של רד האט ישראל, לצד מגוון הדגמות מוצר והרצאות העשרה של שותפים כמו NVIDIA ואמדוקס. כמו כן, מכבי שירותי בריאות, מנורה מבטחים והבורסה לניירות ערך הציגו פרויקטים מרכזיים שביצעו ושיתפו בתהליכי העבודה בסביבת Red Hat OpenShift.
שי רביבו, סגן נשיא גלובלי להנדסת תוכנה ברד האט, פתח את הכנס ואמר כי, "חברות בימינו מתמודדות עם אתגרים מורכבים. מודרניזציה של אפליקציות דורשת פתרונות מתאימים, זאת בהתאם לתחזיות המדברות על כך שעד שנת 2026 80% מהחברות הגדולות יטמיעו אפליקציות משולבות בינה מלאכותית. העומס הקוגניטיבי והניסיון המתמשך להעלות את תפוקת המפתחים גם הם לא אתגרים חדשים, כאשר 75% מהחברות הגדולות ידרשו להטמיע פלטפורמה ולהקצות צוותים ייעודיים לטובת אספקה מהירה יותר של אפליקציות. יחד עם הצורך ליצירת ערך מהיר ללקוח, שרשרת האספקה של האפליקציות גם היא נדרשת לשיפורים והאצה. שכן, יישום עדכונים, תיקונים ותחזוקת מודלים קיימים דורשים השקעה משמעותית על מנת לשפר את היציבה האבטחתית שלהם".
רביבו הוסיף כי, "רד האט עובדת יחד עם הלקוחות והשותפים כדי להציע מגוון פתרונות ופלטפורמות בשילוב הענן ההיברידי וגישת הקוד הפתוח במטרה להתמודד עם מגוון האתגרים ובדגש על המגמות בעולם הבינה המלאכותית. לאורך ההתקדמות הטכנולוגית של התעשייה, רד האט תמיד הייתה בחוד החנית עם חידושים ופתרונות מתקדמים המאפשרים ללקוחות להמשיך להוביל ולספק ערך עבור הארגון".
שון פז, מנהל קבוצת הארכיטקטים של רד האט ישראל, יוון וקפריסין, הוסיף כי, "לאורך השנים, רד האט חוללה מהפכות בשווקים ותעשיות שונים סביב עקרונות הקוד הפתוח, כאשר במרכזן של אותן מהפכות עמד הענן ההיברידי, המהווה חלק אינטגרלי מאסטרטגיית ה-IT של ארגוני אנטרפרייז. גישת הענן ההיברידי מאפשרת גמישות מצד אחד, אך דורשת התייחסות לתפיסות תפעול, תהליכי פיתוח ותכנון ארכיטקטוני נכון. הדרך היעילה ביותר לשלב את אותן תפיסות בתרבות הארגונית היא באמצעות הנגשת פלטפורמות גמישות ומאובטחות המאפשרות החלת סטנדרטיזציה ארגונית, תוך האטה מינימלית ביכולת הארגון לספק יכולות חדשות. ברד האט, הפוקוס שלנו הוא סביב אותן פלטפורמות אחידות, מאובטחות וגמישות, המספקות לארגונים כלים במסעם לאימוץ והטמעת תפיסות של הענן ההיברידי".