קיסייט טכנולוגיות (Keysight Technologies), חברה עולמית הפעילה בתחומים של פתרונות לתכנון, אמולציה ובדיקות, הודיעה על הצטרפותה לפלטפורמת הענן של חברת אנבידיה (NVIDIA), המיועדת להאיץ את המחקר של טכנולוגיות הדור השישי (6G). מיזם הענן של אנבידיה – NVIDIA 6G Research Cloud Platform, שהושק מוקדם יותר השנה, מיועד לספק פתרונות מבוססי AI, שהם פתוחים, גמישים ומחוללי קישוריות. פתרונות אלה מיועדים לסייע בפיתוח של טכנולוגיות RAN (ר"ת Radio Access Network), ולהאיץ את הפיתוח של טכנולוגיות דור שישי שיחברו בין טריליונים של מכשירים אחד עם השני ועם תשתיות ענן.
קיסייט מצידה הוסיפה לפלטפורמת הענן של אנבידיה את פורטפוליו פתרונות האמולציה ובדיקות הרשת שלה, המיועדים לסייע לחוקרים לפתח ולבדוק גישות חדשות לאופטימיזציה מקצה לקצה של רשתות אלחוט. במסגרת שיתוף הפעולה פיתחה קיסייט גרסאות מבוססות ענן לפתרונות שלה המיועדים להצטרף לפלטפורמת הענן של אנבידיה. יתרון נוסף בשיתוף הפעולה נובע מכך שפתרונות קיסייט בפלטפורמת הענן יהיו מהירים יותר וסקיילביליים, וזאת בזכות הגישה שקיבלה קיסייט לרשת ההאצה מבוססת GPU של אנבידיה.
לקיסייט קיים פורטפוליו פתרונות שלם המיועד כבר היום לשמש מרכיב הכרחי במחקר ופיתוח הנוגעים לדור השישי, וכוללים – פתרונות בדיקה, אמולציה וסימולציה לטווחי התדר הרלוונטיים. החברה גם משתפת פעולה עם אקוסיסטם רחב של שותפים – כולל השתתפות בגופי הרגולציה המאפיינים את הסטנדרטים של הדור השישי; פעילות עם אקדמיה ואוניברסיטאות; ושותפות עם חברות מובילות בתעשיית הטלקום – דוגמת אנבידיה, נוקיה, סמסונג ועוד.
קאיילש נאראיאנאן, סגן נשיא בכיר ונשיא קבוצת פתרונות התקשורת בקיסייט, ציין: "אנו נרגשים להצטרף לפלטפורמת הענן החדשה של אנבידיה. באמצעות אינטגרציה של הפתרונות שלנו בפלטפורמה של אנבידיה – חוקרים יקבלו גישה לגרסאות המהירות ביותר והסקיילביליות ביותר בתחומי פתרונות האמולציה של הרשת, הנחשבים כמדמי תנאי אמת ברמה הגבוהה ביותר כיום בתעשייה. יכולות אלו יהיו קריטיות בפיתוח של ארכיטקטורות מבוססות AI שיהיו בעלות יכולות לבצע אופטימיזציה למערכות התקשורת של הדור הבא".
רוני ואסישטא, סגן נשיא בכיר לתחום הטלקום באנבידיה, ציין: "אנו מברכים את קיסייט על הצטרפותה כספקית פתרונות לפלטפורמת הענן שלנו הייעודית לעולמות הפיתוח של הדור השישי. פלטפורמה מבוססת ענן פתוחה ומודולארית זו נחוצה לחוקרי ומפתחי הדור השישי על מנת לבדוק אלגוריתמים מבוססי AI חדשים, או בביצוע של סימולציות מדויקות של תאומים דיגיטליים".