יום שלישי , נובמבר 26 2024
Home > נושאים בכותרות > אבטחה ו-Cyber > סופוס – דוח חדש חושף כיצד מתקפות כופר מתבצעות בתוך שעות ספורות

סופוס – דוח חדש חושף כיצד מתקפות כופר מתבצעות בתוך שעות ספורות

38%  מהתקפות הכופר "מהירות" התרחשו בתוך 5 ימים מרגע הגישה הראשונית לרשת

אוקספורד, בריטניה – 15 בנובמבר 2023 – סופוס, חברת אבטחת המידע והסייבר המובילה, פרסמה היום את דוח Active Adversary Report for Security Practitioners , שבמסגרתו היא חושפת כיצד קבוצות תקיפה מנהלות היום מתקפות כופר זריזות המתבצעות בתוך שעות ספורות. הדו"ח בוחן מקרי תגובה לאירועים (IR) שנאספו ונותחו על ידי סופוס מינואר 2022 ועד המחצית הראשונה של 2023.

הדו"ח של Sophos X-Ops מנתח סוג תקיפה הנקראSmash-and-grab ransomware  (ריסוק ותפיסה) ואת הטקטיקות, הטכניקות והתהליכים המדויקים (TTPs) שבהם משתמשים התוקפים בצורת התקיפה החדשה הזו – כולל כלי LOLBins (living-off-the-land binaries) וכלים והתנהגויות אחרים המאפשרים להם לתפוס ולהשתלט על משאבים קריטיים שהם רוצים לנצל. הראיות המוצגות בדו"ח וההסברים המפורטים מציגים כיצד מתפתחות התקפות מסוימות מדגימות את הצורך בפתרונות אבטחה מותאמים כדי להגן, לזהות ולשבש בזריזות את שרשרת התקיפה.

ג'ון שייר,  מנהל טכנולוגיות ראשי בסופוס

בנוסף חושף הדוח כי נתוני טלמטריה היו חסרים בכמעט 42% ממקרי התקיפה שנחקרו. ב-82% מהמקרים, פושעי סייבר השביתו או מחקו את נתוני הטלמטריה כדי לכסות את עקבותיהם. פערים בטלמטריה מפחיתים את הויזביליות החיונית ברשתות ובמערכות של ארגונים, בעיקר משום שזמן השהייה של התוקף (הזמן שחולף מהגישה הראשונית ועד לזיהוי) ממשיך להתקצר, מה שמקצר גם את הזמן העומד לרשות המגינים כדי להגיב ביעילות לאירוע.

"כאשר מגיבים לאיום פעיל, הזמן הוא עניין קריטי; הזמן בין זיהוי הגישה הראשונית לבין סיכול מלא של האיום צריך להיות קצר ככל האפשר. ככל שהתוקף מתקדם בשרשרת ההתקפה, כך כאב הראש של צוותי התגובה לאירועים גדול יותר. טלמטריה חסרה רק מוסיפה זמן לתיקון שרוב הארגונים לא יכולים להרשות לעצמם. זו הסיבה שתיעוד מלא ומדויק הוא חיוני, אבל אנחנו רואים שלעיתים קרובות מדי, לארגונים אין את הנתונים שהם צריכים", אומר ג'ון שייר,  מנהל טכנולוגיות ראשי בסופוס.

בדוח, סופוס מסווגת מתקפות כופר עם זמן שהייה של פחות מחמישה ימים כ"מתקפות מהירות". מתקפות אלו היוו 38% מהמקרים שנחקרו. התקפות כופר "איטיות" יותר, עם זמן שהייה של יותר מחמישה ימים, היוו 62% מהמקרים.

כאשר נבחנו מתקפות הכופר ה"מהירות" וה"איטיות" ברמה פרטנית, לא הייתה שונות רבה בכלים, בטכניקות וב- LOLBins  שפרסו התוקפים, מה שמרמז שצוותי התגובה אינם צריכים להמציא מחדש אסטרטגיות הגנה גם כשזמן השהייה מתכווץ. עם זאת, הם צריכים להיות מודעים לכך שהתקפות מהירות עלולות להפריע לזמני תגובה מהירים, ולהוביל לפגיעה משמעותית יותר.

"פושעי סייבר מחדשים רק כשהם חייבים, ורק במידה שזה מביא אותם ליעד שלהם. תוקפים לא שואפים לשנות את מה שעובד, גם אם הם נעים מהר יותר מגישה לזיהוי. אלו הן חדשות טובות לארגונים מכיוון שהם לא מחוייבים לשנות באופן קיצוני את אסטרטגיית ההגנה שלהם גם כאשר התוקפים מאיצים את לוחות הזמנים שלהם. אותן הגנות שמזהות התקפות מהירות יחולו על כל ההתקפות, ללא קשר למהירות. זה כולל טלמטריה מלאה, וגם הגנות וניטור חזקות לכל רוחב המערכת", אומר שייר. "המפתח הוא הגברת החיכוך במידת האפשר – אם אתה מקשה על עבודת התוקפים, אתה יכול להוסיף זמן יקר לתגובה, למתוח כל שלב בהתקפה.

"לדוגמה, במקרה של מתקפת כופר, ככל שהניטור משמעותי יותר, כך ניתן לדחות את הזמן עד לחילוץ המידע על ידי התוקפים; תהליך חילוץ המידע מתרחש ממש לפני הגילוי ולעתים קרובות זהו החלק היקר ביותר במתקפה. ראינו את זה קורה בשני מקרים של מתקפת כופר שבדקנו. לחברה אחת היה ניטור רציף עם MDR, כך שהצלחנו לזהות את הפעילות הזדונית ולעצור את המתקפה תוך שעות ולמנוע גניבת נתונים. לחברה אחרת לא היה ניטור; הם לא הבחינו במתקפה עד כמה שבועות לאחר הגישה הראשונית ולאחר שהתוקפים כבר הצליחו לחלץ 75 גיגה-בייט של מידע רגיש. חודש לאחר מכן, הם עדיין ניסו לחזור לעניינים כרגיל".

דו"ח Active Adversary Report for Security Practitioners מבוסס על 232 מקרי תגובה לאירועים שהתרחשו החל מה-1 בינואר 2022 ועד 30 ביוני 2023 ב-25 מגזרים ב-34 מדינות ובשש יבשות. 83% מהמקרים דווחו על ידי ארגונים עם פחות מ-1,000 עובדים. הדו"ח מיועד לאנשי אבטחה ומספק להם מידע מודיעיני על האופן שבו הם נדרשים  לעצב בצורה הטובה ביותר את אסטרטגית ההגנה שלהם.

About מאיר עשת

Check Also

מחקר חדש חושף: 80% מהארגונים בישראל מעידים כי לעובדיהם חסרה מודעות בסיסית לאבטחה

המחקר של פורטינט מדגיש את הקשר בין מודעות מוגברת לאבטחת סייבר ברחבי הארגון לבין סיכון …

נגישות