אדלייד בוחנת שלושה משקפי אנרגיית פונון ברמה נמוכה בעלי פוטנציאל ייצור בקנה מידה גדול עבור טכנולוגיית התצוגה הנפחית התלת-מימדית של קורטק
אן ארבור, מישיגן, 23 בפברואר 2023, (BUSINESS WIRE):
קבוצת קורטק The Coretec Group (OTCQB: CRTG), מפתחת של חומרים פעילים באנודת סיליקון עבור סוללות ליתיום-יון וציקלוהקססילן (CHS) עבור EV, קלינטק ויישומי טכנולוגיה חדשניים, הודיעה היום על השותפות שלה עם אוניברסיטת אדלייד, אחת האוניברסיטאות המובילות בעולם בתחום מדעי הזכוכית והפוטוניקה, לפיתוח תצוגת זכוכית שייעשה בה שימוש ב-CSPace של קבוצת קורטק, טכנולוגיית תצוגה וולמטרית סטטית תלת מימדית.
טכנולוגיית ה-CSPace של Coretec שולטת בשני לייזרים אינפרא אדומים בלתי נראים כדי ליצור פיקסלים של תמונה תלת מימדית גלויים בתא הדמיה. תא ההדמיה מסתמך על יוני אדמה נדירים הפזורים בתוך חומר התא כדי ליצור פיקסלים גלויים במקומות שבהם שני הלייזרים מצטלבים. תמונות תלת מימד נוצרות על ידי סריקת שני הלייזרים על פני החומר של תא ההדמיה.
צוות אדלייד בוחן שלושה סוגים אלטרנטיביים של זכוכית בעלי אנרגיית פונון נמוכה ופוטנציאל גדול יותר לייצור מסחרי באיכות אופטית גבוהה. כצעד ראשוני, הוכחת היתכנות הפרויקט, הצוות ייצר ארבע זכוכיות בקנה מידה קטן (1 אינץ'), הממלא באותה כמות של יון האדמה הנדיר +Er3 שיכול ליצור פיקסלי תמונה ירוקה באמצעות מערכת לייזר אינפרא אדום כפול.
על פי תוצאות ראשוניות, הצוות מצא:
*זכוכית TZN Telurite הייתה עמומה יותר מזכוכית הפלואוריד ZBLAN ששימשה ליחוס, כאשר לשני הלייזרים האינפרא אדומים היה פלט גל מתמשך. עם זאת, TZN היה דומה ל-ZBLAN או אפילו בהיר יותר מ-ZBLAN כאשר לאחד או לשני הלייזרים האינפרא אדומים היה פלט מהבהב.
*סוגי זכוכית אחרים עמומים בהרבה מ-ZBLAN תחת כל ערכת לייזר אינפרא אדום כפול cw/מהבהב.
מכאן, יתבצע מחקר נוסף כדי להבין את שינוי הבהירות של TZN ו-ZBLAN תחת סכימות לייזר אינפרא אדום דואליות שונות של cw/מהבהב. זה יפתח מסלול חדש לקידום קונספט התצוגה התלת-ממדית המבוססת על לייזר אינפרא אדום כפול ויכול להרחיב את מבחר חומרי תאי ההדמיה.
"תוצאות העבודה שלנו עם זכוכית טלורית מבטיחות מאוד", אמר ד"ר יונל ווי, ממכון לפוטוניקה וחישה מתקדמת של אוניברסיטת אדלייד (IPAS), העובד על הפרויקט. פרופ' הייקה אבנדורף-היידפריים, סגנית מנהלת IPAS, המובילה את המחקר, אמרה, "אנו נרגשים להמשיך את עבודתנו עם קבוצת Coretec. לעבודה זו יש פוטנציאל להתמודד עם המגבלה בייצור תצוגות תלת -מימד גדולות מימדים ואיכותיות".
לאחר זיהוי הפוטנציאל בעקבות הפיתוח הראשוני, הצוות באדלייד ייצר קוביית TZN מאולחת ארביום בגודל ~2 אינץ' באיכות אופטית גבוהה להדגמת אב טיפוס נוספת, באמצעות מערכת CSpace. הצעדים הבאים של הצוות באדלייד כוללים את העלאת קנה המידה של תא ההדמיה לגודל שימושי ומעשי יותר של למעלה מ-10 אינץ', קידום הרעיון ומערכת הלייזר האינפרא אדום הכפול, יחד עם פיתוח תאי הדמיה מרובי צבעים.
"הממצאים באדלייד מדגישים את הפוטנציאל של טכנולוגיית CSpace בהדמיה תלת-ממדית, במיוחד אם נוכל להרחיב את הטכנולוגיה בשלב הבא של הפיתוח שלה", אמר מתיו קאפרס, מנכ"ל קבוצת Coretec. "בעוד שתוכנית סוללות Endurionשלנו היא בראש סדר העדיפויות, Coretec ממשיכה לקדם את הטכנולוגיות הקנייניות שלה ליישומים במגוון רחב של תעשיות הנחשבות לשווקים בצמיחה גבוהה ובשלים לשינוי".
פרופסור נלסון טנסו, ראש בית הספר להנדסת חשמל ומכונות (EME) באוניברסיטת אדלייד, שעובד יחד עם הצוות על הפרויקט, אמר: "זה פנטסטי שאנו מביאים מומחים מ-IPAS, פיזיקה, כימיה ובית הספר לחשמל והנדסת מכונות לקידום הטכנולוגיות של Coretec בתצוגה נפח תלת מימדית. עבודה רב-תחומית זו תאיץ את המחקר התרגומי ומסחור של צגים שולחניים תלת-ממדיים בעלי ביצועים גבוהים ובמחיר סביר."
דו"ח מלא של המחקר יפורסם בחודשים הקרובים והחברה תהפוך אותו לזמין דרך אתר האינטרנט שלה.
אודות המכון לפוטוניקה וחישה מתקדמת של אוניברסיטת אדלייד (IPAS)
המכון לפוטוניקה וחישה מתקדמת (IPAS) מטפח מצוינות במחקר במדעי החומרים, כימיה, ביולוגיה, פיזיקה והנדסה ומפתח כלים חדשים ומשבשים למדידה. IPAS נוצר כדי להפגיש בין פיזיקאים ניסויים, כימאים, מדעני חומרים, ביולוגים, מדענים תיאורטיים המונעים מניסויים, מדעני הנדסה וחוקרים רפואיים כדי ליצור טכנולוגיות חישה ומדידה חדשות.
The Coretec Group, Inc. מפתחת מערך של מוצרים מבוססי סיליקון בוורטיקלים שמתמקדים באנרגיה, כולל סוללות לרכב חשמלי ולצרכנים, תאורת מצב מוצק (לדים) ומוליכים למחצה, וגם תצוגות תלת מימדיות של כמויות ואלקטרוניקה ניתנת להדפסה. קבוצת קורטק משרתת את שוקי הטכנולוגיה הגלובליים באנרגיה, אלקטרוניקה, מוליכים למחצה, אנרגיה סולארית, בריאות, סביבה ואבטחה.
למידע נוסף, בקרו בבקשה באתר www.thecoretecgroup.com.