מפעל הפיס בחר בפתרון ג'ירה (Jira), המספק כלים חכמים לניהול צוותים, תכניות ופרויקטים במתודולוגיית אג'ייל, כשלהטמעתו נבחרה חברת פרוסיד (Proceed).
מטרת הפרויקט הינה ליישם כלי עבודה אחודים בתהליכי הפיתוח המתבצעים בחטיבת המחשוב במפעל הפיס. ההיקף הכספי של הפרויקט לא נמסר לפרסום, אולם גורמים בשוק מעריכים כי היקף הפרויקט נאמד בכמה מאות אלפי שקלים.
הפרויקט הינו חלק מתוכנית רחבה לייעול תהליכי עבודה ובניית תכנית עבודה שנתית, שתשקף את פעילות הארגון באופן אחיד. במסגרת התכנית מיישם מפעל הפיס תהליכי עבודה חדשניים בארגון, כשבנוסף מוטמעת גם מערכת ניהול הידע (Knowledge Management) של קונפלואנס (Confluence), המיושמת אף היא על ידי חברת פרוסיד.
מערכת ג'ירה מיועדת להחליף שיטות ותהליכי עבודה לא אחודים בתוך גופי הפיתוח והטכנולוגיה של מפעל הפיס, שהסתמכו לאורך השנים בעיקר על אקסלים לניהול פרויקטים וסנכרון באמצעות דוא"ל. הבחירה בפתרון ג'ירה מיועדת לספק לצוותי הפיתוח והתשתיות בחטיבת המחשוב של מפעל הפיס כלי עבודה לניהול משימות ופרויקטים, שיאפשרו לייצר בצורה מהירה וקלה תמונה פרויקטאלית אחידה מרמת הפרויקט הבודד ועד פורטפוליו הפרויקטים הארגוני.
יתרון נוסף אותו יממש מפעל הפיס כתוצאה מהפרויקט נוגע ביכולת לניהול מרחוק של צוותים ופרויקטים, זיהוי מבעוד מועד של בעיות וצווארי פרויקט בתהליך היישום של פרויקטים, וביצוע תהליך מבוסס מציאות של בחינת תכנון מול ביצוע.
בשלב הראשון המערכת תשמש כ-50 משתמשים בגופי הטכנולוגיה של מפעל הפיס, והוא יכול לגדול לעוד עשרות משתמשים בעתיד. המערכת מיועדת לשפר את זמני פיתוח בארגון, להעלות את מדדי איכות הפיתוח, ולאפשר תהליכי פיתוח ברורים ואחודים בכלל גופי הטכנולוגיה בארגון.
דניאל נחום, סמנכ"ל ומנהל חטיבת המחשוב של מפעל הפיס, ציין: "ההחלטה על רכישת סוויטת הכלים, הכוללת, בין השאר, את מערכות הגי'רה והקונפלואנס, נועדה לקדם את הפעילות השוטפת לניהול פשוט, אחיד ומשותף בין כל הגורמים המעורבים במפעל הפיס, לרבות ספקים". נחום הוסיף כי "האינטגרציה עם תוכנות רבות ושונות מעולמות הפיתוח, מאפשרת הרחבה של יכולות הניהול, השליטה והבקרה, תוך ריכוז כל הפעילויות תחת פלטפורמה אחת וקיום שיתוף פעולה מלא עם ספקים חיצוניים".
גילי רגב, מנכ"ל פרוסיד, ציין: "חלק מהמסע לטרנספורמציה דיגיטלית צריך לכלול גם מעבר לשיטות עבודה, כלים ומתודולוגיות התומכות בתהליכי פיתוח אג'יליים, מהירים, אחודים ומנוהלים. זה נכון בפרט במגזר האנטרפרייז, שאימץ שיטות עבודה שהיו נכונות לשעתן, ונדרש כיום לאמץ שיטות חדשות ויעילות התואמות את זמננו".
דורלי מוסן, מנהלת תחום ALM בפרוסיד, ציינה: "אני מברכת את מפעל הפיס על יציאתם לדרך המיישמת ערכים של ייעול תהליכי עבודה, כלים חדשים, שקיפות ופתיחות לשינוי. כדי לקבל תמונת מצב בזמן אמת על הפרויקטים, ויכולת לייצר שפה אחידה בין צוותים האמורים לדבר ביניהם, נדרש תכנון חכם לתהליכי העבודה ומערכת התומכת בתהליכים אלו. מערכת הג'ירה החדשה בארגון תסייע לו לעשות צעד נוסף בכיוונים אלו".