יום ראשון , נובמבר 17 2024
Home > חדשות > אירועים, כנסים ותערוכות > טייוואן שואפת להיות מרכז סייבר סקיוריטי גלובלי

טייוואן שואפת להיות מרכז סייבר סקיוריטי גלובלי

נשיאת טייוואן צאי אינג-וואן הציגה את מדיניות הסייבר סקיוריטי הממשלתית בועידת CYBERSEC2022

"ועידת CYBERSEC 2022 טייוואן" – במרכז: הנשיאה צאי אינג-וואן, עם מזכ"ל המועצה לביטחון לאומי קו לי-שיונג, סגן נשיא ההנהלה יואן שן ג'ונג-צ'ין, חבר המועצה לביטחון לאומי לי האן-מינג, השר לפיתוח דיגיטלי אודרי טאנג, יו"ר ועדת התקשורת הלאומית שן יאו-סיאנג, וסנדרה אודקירק, מנהלת המכון האמריקאי בטייוואן (צילום: iThome)

ההוצאות בטייוואן על סייבר סקיוריטי יגיעו למעל 31 מיליארד דולר עד 2026

אבטחת מידע לא יכולה להתקיים לבד, אלא חייבת שיתוף פעולה ממשלתי, פרטי ובינלאומי, כך אמרה נשיאת טייוואן צאי אינג-וואן (Tsai Ing-wen), בועידת CYBERSEC2022 שהתקיימה בשבוע שעבר בטייוואן בפעם השמינית ברציפות. הועידה משכה אליה עשרות אלפי מבקרים והיא נחשבת למובילה באזור אסיה-פסיפיק. בנאומה היא הציגה את מדיניות סייבר סקיוריטי הממשלתית שמהווה חלק ממדיניות ביטחון לאומי וכוללת הקמת סוכנות לקידום דיגיטלי וארגון סייבר סקיוריטי לאומי לחיזוק ההגנה על תעשיות הליבה והתשתיות בטייוואן, התאמת רגולציה ותקני סייבר סקיוריטי בכלל זה בתעשיית הסמיקונדקטורס, וכן קידום שיתופי פעולה עם התעשייה המקומית והבינלאומית, במטרה להפוך את טייוואן למרכז סייבר סקיוריטי גלובלי. עפ"י דו"ח של IDC, ההוצאות בטייוואן על סייבר סקיוריטי יגיעו ל- 894 מיליון דולר בשנת 2022 וצפי לשיעור צמיחה שנתי של 18 אחוזים עד 2026 אשר יעלה על 31 מיליארד דולר.

כחלק מקידום מדינויות ממשלתית זו, בשלוש השנים האחרונות פועלת טייוואן גם לחזק ולהאיץ את שיתופי הפעולה עם התעשיית ההייטק הישראלית ולשלב חברות סייבר סקיוריטי באקוסיסטם באמצעות תכנית החדשנות IP² LaunchPad להאצת כניסת חברות לפעילות באקוסיסטם של טייוואן. התכנית פועלת במרכז החדשנות Startup Terrace, אשר נתמך על-ידי מינהל החברות הקטנות והבינוניות של משרד הכלכלה בטייוואן. התכנית מפעילה בימים אלו את המחזור השלישי בישראל, עם עשר חברות ישראליות מתחומי הבריאות, אנרגיה מתחדשת וסייבר סקיוריטי, אשר נבחרו להשתתף בתכנית.

ההשתתפות בתכנית מעניקה לחברות הישראליות גם נוכחות מקומית בטייוואן המאפשרת להם לחזק את הפעילות העסקית במזרח הרחוק. במסגרת זו חברת Nucleon Cyber, המפתחת תשתית סנסורים לזיהוי מוקדם של התקפות סייבר הציגה בועידת CYBERSEC2022 באמצעות הצוות המקומי של התכנית.

בחודש האחרון חתמה חברת Nucleon Cyber על הסכם שת"פ עם CHT Security, חברה בת של Chunghwa Telecom, ספקית האינטרנט המובילה בטייוואן ואחת מספקיות ה-ICT הגדולות בטייוואן. ההסכם נחתם במהלך ביקור רשמי של מנכ"ל מינהל החברות הקטנות והבינוניות של משרד הכלכלה בטיוואן, מר הו צ'ין-צ'אנג, אשר הוביל משלחת של כ- 20 בכירים מהאקוסיסטם בטייוואן. בין חברי המשלחת היו מייסד אדוונטק, מנהלי קרן הון סיכון מהגדולות בטייוואן בתחום הבריאות CDIB, מנהלי קרן הון סיכון Taiwania Capital, מנכ"ל ענקית ייצור האלקטרוניקה  Mighty Net, מנהלי מכוני מחקר בתחום הטכנולוגיה והביו מדיקל. כמו כן הגיעו לישראל מנהלי חברת i2i, שהקימה ומנהלת אקו-סיסטם טכנולוגי התומך ומקשר בין בעלי עניין בתחום החדשנות בטייוואן ומנהלת את תכנית החדשנות IP².

חתימה של הסכם בין ג'ף האג, GM בחברת CHT Security (על המסך) לבין אורי ארד, מנכ"ל Nucleon Cyber, במסגרת השתתפות במחזור השלישי של תכנית IP² LaunchPad (צלמת: נטי לוי)

"בשלוש השנים האחרונות הצלחנו לחזק את הקשרים בין טייוואן לישראל ולהגדיל את היקף שיתופי הפעולה בתחומי הסייבר סקיוריטי, בריאות דיגיטלית, אנרגיה מתחדשת ו 5G. קרוב ל- 60 חברות ישראליות השתתפו בתוכניות האצת הכניסה לשוק הטייוואני, במסגרתן התקיימו יותר מ-450 פגישות וירטואליות ופיזיות ונחתמו למעלה מ- 30 הסכמי שיתופי פעולה. אני מאמין בהמשך חיזוק הקשרים והצמיחה המשותפת של שני הצדדים", אמר רני שיפרון, מנכ"ל חברת הייעוץ הישראלית Healthier Globe נציג i2i הטייוואנית ומנהל את תכניות IP² בישראל.

אודות חברת Innovation To Industry – i2i

i2i, הוקמה מתוך מכון מחקר IT הגדול ביותר בטייוואן. מאז שנת 2000 i2i מנהלת את החממות הגדולות ביותר בטייוואן – חממת התוכנה נאן-קאנג Nan-Kang וחממת התוכנה Kao-Hsiung וכן את מרכז החדשנות Startup Terrace.

חברת i2i הקימה ומנהלת אקו-סיסטם טכנולוגי, שתומך ומקשר בין בעלי עניין בתחום החדשנות בטייוואן ומפעילה את תכנית  IP² LaunchPad . תכנית המאיצה את הכניסה של חברות סטארטאפ ישראליות לשוקי המזרח הרחוק ולפעילות באקו-סיסטם של טייוואן. התוכנית פועלת במרכז החדשנות Startup Terrace, אשר נתמך על-ידי מינהל החברות הקטנות והבינוניות (SMEA) של משרד הכלכלה (MOEA) בטייוואן. רני שיפרון, מנכ"ל חברת הייעוץ הישראלית Healthier Globe  נציג חברת i2i ומנהל התכנית בישראל.  המחזור השלישי של התכנית כולל חברות תחומי הבריאות, אנרגיה מתחדשת וסייבר סקיוריטי, הנמצאות בשלבים מתקדמים, אחרי סבב גיוס ראשוני ועם מכירות התחלתיות. בנוסף פועלות בישראל – תכנית IP² Plus, תכנית המשך לחברות שהשתתפו בתכנית ולחברות ישראליות בוגרות שמעוניינות לחדור לשווקים חדשים ותכנית IP² Sustainability הפועלת בשת"פ עם סטארטאפ ניישן סנטרל ומתמקדת בתחומי הקיימות. על דירקטוריון התכניות נמנים משרד הכלכלה והמסחר בטיוואן, ארגון תעשיית ה-BIO, חברות ענק כגון אייסר, אדוואנטק, סיסקום, האוניברסיטה ללימודי רפואה בטייפה (TMU), רשת בתי חולים ואקסלרטור שואו-צ’ואן מדיקל, בית החולים צ’אנג גונג, ומשקיעים כגון China Development Financial ,FORMED ועוד. רני שיפרון, מנכ"ל חברת הייעוץ הישראלית Healthier Globe מנהל התכנית בישראל ונציג חברת i2i הטייוואנית.

 

 

About מאיר עשת

Check Also

תחת אזעקות נפתח קורס טכנולוגי למתנדבים בנשר, במטרה לייצר חוסן, למידה ותקשורת טובה לגיל השלישי

תחת ימי מלחמה לא פשוטים, נפתח לאחרונה בנשר קורס ייחודי של עמותת ״מחשבה טובה״, בשיתוף עיריית נשר …

נגישות