כיום, המידע האישי שלנו חשוף יותר מתמיד. חשבונות הבנק, פרטי האשראי, הסיסמאות ואפילו תעודת הזהות, כל אלה חשופים ברשת ועל כן מומלץ להגן עליהם בצורה הטובה ביותר.
בכתבה שלנו, תוכלו לקרוא טיפים חשובים, שמומלץ ליישם אותם וכל זאת על מנת לשמור על המידע האישי שלכם. הכתבה בשיתוף עם חברת madsec המספקת שירותי ייעוץ ואבטחת מידע לארגונים גדולים.
טיפ מס' 1 – עשו שימוש בסיסמאות שונות
אל תשתמשו באותה סיסמא בכל האתרים. מומלץ שתהיה לכם סיסמא שונה לכל אתר.
לדוגמה, הסיסמא של הבנק לא תהיה אותה הסיסמא של חשבון המייל שלכם.
אתם לא חייבים לשנות את הסיסמא כולה, אתם יכולים לייצר גרסאות שונות שלה (על ידי הוספה של סימן קריאה, סימן שאלה או כל סימן אחר שתרצו).
טיפ מס' 2 – הימנעו מגלישה ברשתות WIFI פומביות, כאשר אתם גולשים לאתרים עם מידע רגיש
אתם נמצאים בבית קפה או בקניון ומתחשק לכם לבדוק את מצב חשבון הבנק שלכם? אל תעשו זאת כאשר אתם מחוברים לרשת ה-WIFI הפתוחה לכולם. עשו בה שימוש רק לאתרים כלליים שלא נדרש מכם להזין בהם שם משתמש וסיסמא.
טיפ מס' 3 – חפשו את סימן המנעול ליד שם האתר
המנעול מעיד על כך שהאתר מאובטח בטכנולוגיית SSL. מדובר על פרוטוקול של תקשורת מוצפנת בין מחשבים. תודות לשימוש בו התקשורת בין המחשבים מאובטחת והמידע שלכם מאובטח ולא חשוף.
טיפ מס' 4 – רק במחשב האישי, בחרו באפשרות שמירת סיסמא
במידה ואתם עובדים על מחשב שהוא לא שלכם, תסכימו איתנו שלא תרצו שתהיה גישה קלה לכל המידע האישי והרגיש שלכם. על כן, אל תבחרו באפשרות שמירת סיסמא. כך תוכלו לאבטח את עצמכם.
טיפ מס' 5 – עשו שימוש באפשרות גלישה בסתר בדפדפן שלכם
בכל הדפדפנים קיימת בתפריט, אפשרות הנקראת "גלישה בסתר". תודות לה, הפרטים שלכם לא נשמרים. כמו כן, גם קבצי עוגיות לא נשמרים. אם תגלשו במצב זה, תצטרכו להקיש סיסמאות כל פעם מחדש אבל מצד שני תוכלו לספק הגנה משמעותית למידע האישי שלכם.
טיפ מס' 6 – הגדירו נעילה עם סיסמא למכשיר הטלפון הסלולרי שלכם
לא כולם מגדירים נעילה לטלפון הסלולרי שלהם ועל כן הם מסתכנים בכך שאם הוא ייגנב, מידע אישי ייחשף. על כן, מומלץ להגדיר נעילה עם סיסמא וכך לשמור על המכשיר.
טיפ מס' 7 – גלשתם באתרים? אל תשכחו להתנתק מהם
לא משנה אם אלו אתרים שגלשתם אליהם מהמחשב או מהטלפון הסלולרי שלכם, מומלץ לבצע התנתקות לאחר שסיימתם לגלוש באתר. כן זה תקף לכל האתרים הפופולאריים בהם, פייסבוק, חשבון המייל שלכם, חשבון הבנק ועוד.
טיפ מס' 8 – החליפו את הסיסמא שלכם כל כמה חודשים
גם אם אחד האתרים שאתם גולשים אליהם נפרץ וגילו את הסיסמא שלכם, הרי שלא יוכלו להשתמש בה לאורך זמן. כך אתם מגנים על הפרטיות שלכם.
טיפ מס' 9 – קיבלתם הודעות מייל שאומרות שהחשבון שלכם נסגר? התעלמו מהן
הטכניקה הזאת מוכרת בשם "פישינג". למעשה, מי ששולח את ההודעה רוצה לגרום לכם להתחבר לאתר פופולארי ומוכר כמו פייסבוק או פייפל, אבל בפועל מדובר על אתר מתחזה. אותו אתר, שואב את הפרטים שלכם וכל זאת על מנת שיוכל לבצע שימוש בחשבון שלכם.
טיפ מס' 10 – אל תתנו את הסיסמאות שלכם
הטיפ שאין צורך להרחיב עליו יותר מדי. זכרו שהסיסמאות שלכם צריכות להיות אך ורק אצלכם.