המשרד ההיברידי. סיור מודרך
זום איתנו כבר שנתיים והפכה לחלק בלתי נפרד מחיי כולנו, בין אם אנו מורים, מנהלי בנקים, מתכנתים, רופאים, או נשיא אוקראינה. מפגש EMEA Strategy Day שנערך לא מכבר, נתן הזדמנות להקשיב לסקירות של ההנהלה הבכירה, ובעיקר, ללמוד מסיור ׳חי׳ במשרדי החברה באמסטרדם, איך נראים החיים (והעבודה) בעידן החדש ההיברידי
תדרוך האסטרטגיה השנתי של זום לעיתונאים לשנת 2022 נערך בסוף השבוע שעבר ונתן אפשרות לעיתונאי/ית מפתח בזירה הישראלית להתרשם מפועלה של החברה ששינתה עבור הרבה מאוד אנשים את הדרך בה הם עובדים, לומדים ומתקשרים. המפגש הציע הרצאות ועדכונים עסקיים על ההישגים ולמה יש לצפות בעתיד הקרוב. בין השאר נשאו דברים אייב סמית', ראש החטיבה הבינלאומית , שדיבר על החזון והאסטרטגיה של זום לאזור, כולל מבנה עסקי EMEA, מגמות, הזדמנויות ולקוחות בולטים (כולל דוגמאות).
פאנל יועצי CIO בהנחיית גארי סורנטינו, סגן ה-CIO בזום עסק בנושא 'עידן הגמישות' ולקחו בו חלק שלושה מיועצי ה-CIO המרכזיים המנוסים של זום באזור EMEA – מגנוס פאלק, פיטר סאני ואטיין אובורג,
על עדכוני אבטחה ופרטיות דנו דבורה פיי, סגנית היועצת הכללית, וגלורי פרנקה, עורכת דין בכירה המתמחה בפרטיות – שמיפו כמה מעדכוני האבטחה והפרטיות האחרונים של זום. על החידושים האחרונים באפליקציה שוחח עודד גל, מנהל מוצר ראשי ואת העדכון עסקי העבירה קלי שטקלברג, סמנכ"לית הכספים של זום.
סיור חי
החלק שאנו אהבנו במיוחד, היה החלק שפתח את המפגש המחכים, וכלל סיור ׳חי׳ בזמן אמת במשרדי החברה באמסטרדם, סיור שהצליח לסחוט קריאות WOW לאורכו ותוך כדי ההדגמות.
במקביל לדיבורים על סיום הסגר, ארגונים, עסקים ומוסדות מתחילים לחשוב על חזרה בטוחה לעבודה, מתוך הבנה שצפויים אתגרים לא קלים במודל העבודה ההיברידית (עבודה מהמשרד ועבודה מרחוק). כדי לסייע במעבר, הכריזה חברת זום על שורה של חידושים ב-Zoom Rooms, שיאפשרו לארגונים ולעסקים לחזור בבטחה למשרד, תוך שמירה על המודל החדש של ׳עבודה בכל מקום׳. על פי החברה, יותר ויותר ארגונים המירו את מקום העבודה המסורתי במודל בו, בגלל מגבלות בריאות והנחיות חדשות, ׳חללי העבודה׳ עברו למגוון רחב של מיקומים חדשים, בין אם מדובר במשרד, בעבודה מאתר מרוחק, מהבית או מחלל עבודה ציבורי. הפלטפורמה של זום מאפשרת לארגונים לשים את בריאות העובדים וביטחונם במרכז אסטרטגיית החזרה לעבודה.
Zoom Rooms היא מערכת לקיום ועידות וידאו מרובות משתתפים המיועדת לסביבת העבודה. ניתן להשתמש בה לניהול פגישות עם משתתפים מרוחקים שיכולים להצטרף מחדר אחר, משולחן העבודה שלהם, או מהמכשיר הנייד שלהם.
וכך, עם ההגעה לדלפק הקבלה, במקום לפגוש מזכיר או מזכירה פוגשים מסך דיגיטלי. לחיצה על כפתור ומגיעים לשיחה עם נציג החברה. השימוש ב- Zoom Rooms במצב ״קיוסק מידע״ וחיבור למסך מגע, מאפשר לאורחים ועובדים שמגיעים מחוץ למשרד ליהנות מחוויית כניסה שאינה דורשת לבוא במגע עם פקיד קבלה אנושי. את הבאים מקבל נציג החברה שיושב במיקום מרוחק והוא יכול לכוון את האורח ליעדו בתוך החברה, כשישנה גם אפשרות לאוטומציה מוקלטת מראש של כל תהליך הכניסה והרשאתה.
שימוש בתכונות Zoom Rooms ל"לוח מחיק" דיגיטלי
לא רק הפגישה עצמה עברה לדיגיטל – בזום מאפשרים שילוב תכונות המדמות לוח מחיק, אך עם הרבה תכונות נוספות שמייצרות חוויה אינטראקטיבית יותר. באולם ישיבות הודגמה תכונת הלוח הלבן (Whiteboard) של זום שמאפשרת שיתוף פעולה מיידי בזום גם במחשב וגם במובייל – כשכך ניתן לתמוך גם לתמוך בצוותי העבודה ההיברידיים באמצעות תכונות אלה, באינטגרציה עם חדרי זום (Zoom Rooms). האפשרות להפגיש בין משתתפים וירטואליים לאלה שבמשרד או בכיתה מאפשרת להם לשתף פעולה בצורה יעילה, לא משנה היכן הם נמצאים.
הלוח הדיגיטלי
חדרי זום מספקים חווית לוח איכותית לכל משתתף. בלחיצה אחת לפתיחת פגישה וממשק משתמש אינטואיטיבי בבקר הפגישה, כל משתמש יכול להפעיל לוח מקומי או פגישת זום שיתופית, ללא קשר למיומנות הטכנולוגית שלו.
Zoom Rooms for Touch שימושית במיוחד כשאין עדיין פיתרון לשיחת ועידת וידאו בחדר. מכשירי מסך המגע בגודל 55 אינץ' (או גדולים יותר) של שותפי החומרה של זום, כמו Neat, DTEN, Aver, Avocor ואחרים, כוללים מצלמה משולבת, רמקול ומיקרופון תוך ניצול פלטפורמת חדרי זום כדי לספק את כל תכונות הפגישות המגוונות של זום. ניתן ליהנות מאותה החוויה על ידי חיבור כל צג מסך מגע USB למחשב זום מבוסס Windows. בין אם נמצאים באותו הרגע בפגישת זום ובין אם לאו, ניתן לפתוח לוח חדש, או להוסיף הערות על גבי תוכן משותף אלחוטית מהמחשב הנייד, הטאבלט או הסמארטפון. תכונת הזיהוי החכם ב- Zoom Rooms for Touch תמיר אוטומטית ציורים לצורות חלקות.
Companion Whiteboard מתאים כתוספת לחדר זום קיים ואינו דורש רישוי נוסף. כל עוד ישנם כוח וחיבור רשת לכל מכשיר Zoom Rooms for Touch, ניתן פשוט להקיש על המסך כדי להתחיל הפעלת לוח מקומי או הפעלת לוח דיגיטלי בזום. הלוח מועיל גם בחדר זום גדול כאשר רוצים לשתף פעולה מתוך תצוגה אינטראקטיבית בחלק אחר של החדר. כל תוכן משותף בחדרי הזום יופיע גם על הלוח הנלווה כדי לספק חוויית תוכן מעניינת יותר. לקוחות זום אפילו שמים את הלוח המלווה על עגלה כדי שיוכלו להזיז אותו ברחבי הכיתה או חלל הכנסים.
הלוח ה"מסורתי" – גם בדיגיטל
חדרי זום יכולים גם להעביר את הלוחות האנלוגיים ה"מסורתיים" לפורמט ברור ונוח יותר באמצעות פגישה וירטואלית. הוספת מצלמת לוח ייעודית לחדר מאפשרת למנחה, ראש צוות או המורה להפוך במהירות את הכיתה או את חדר הישיבות לסביבה היברידית.
Logitech Scribe, למשל, היא מצלמה המופעלת על ידי AI (בינה מלאכותית) הבנויה כדי להביא לוח פיזי לפגישת זום וירטואלית. המצלמה מגיעה עם כפתור פיזי כדי שניתן יהיה להדביק אותה בכל מקום בחדר וללחוץ עליו כדי להתחיל את הפגישה עם הלוח בחדר זום. התכונה גם תאתר אוטומטית את הפתקים הדביקים (תזכורות) שיצר המשתמש.
נכנסים בקלות לכל מפגש
זום אף מאפשרת לכל בעל סמארטפון לסנכרנו עם מערכת ה-Zoom Rooms, כך שניתן להיכנס בקלות לכל ישיבה, או פגישה, היישר מהנייד. החיבור מאפשר גם שליטה על כל הבקרים ואמצעי ההפעלה בתוך החדר עצמו. כך כל משתתף – גם מרחוק – יכול לשלוט על חוויית ה׳שהייה׳ בחדר.
בשילוב מצלמות הממוקמות בחדר הישיבות ניתן לראות מתוך האפליקציה עצמה, כמה אנשים מצויים פיזית בחלל העבודה בזמן אמת – לפני הכניסה לחדר ולוודא שיש עמידה בהנחיות.
רכיב Neat Sense שמשולב במערכת Neat Bar, וכולל חיישנים מובנים מאפשר לבדוק את איכות האוויר, הלחות, ריכוז CO₂ ואף את כמות הרכיבים האורגניים המזיקים בחלל הפגישה. את הנתונים ניתן גם לראות על מסך גדול מחוץ לחדר’ כמו גם ממערכת הבקרה של החדר.
אנשים המצויים בישיבה יכולים לחלוק תכנים שמשתפים המשתתפים על ׳לוח מגע׳ עם אנשים שנמצאים בביתם, באמצעות צ׳אט או מייל ובאמצעות שימוש במחשבי פיסי, מק או מסכי זום ייעודיים, ניתן לצפות בתמלול בזמן אמת של הנאמר בפגישה.
תוספת חדשה למפגשי הזום היא האפשרות שניתנת למארח הפגישה לארגן את משתתפי השיחה, או את משתתפי הפאנל (כשמדובר בוובינר), ברקע וירטואלי אחד – לסצינה אחת – על פי בחירתו. כך לדוגמה, ניתן לתת למשתתפים תחושה של ישיבה בכיתת לימוד, בחדר ישיבות, באודיטוריום, או בכל נקודת מפגש מועדפת אחרת.
התכונה החדשה יכולה לקבץ למקום (וירטואלי) אחד עד 25 משתתפים ומארח המפגש, או הוובינר, יכול להחליט על סידור אוטומטי, או ידני של המשתתפים בזירה הווירטואלית. מעל 25 המשתתפים הראשונים, האחרים יופיעו עם תמונותיהם מעל לסצינה הנבחרת. המארח אף יכול להזיז בקלות ולשנות מיקומי משתתפים, תוך שליטה על גודל הדמויות. ניתן בכל שלב לחזור להצגה הסטנדרטית, של ה׳גלריה׳ או הבלטת הדובר. להתחלת ההתנסות מספקת זום כמה סצינות, אך בהחלט ניתן להשתמש בסצינות סטילס או וידאו אחרים על פי העדפות המשתמשים.
הגלריה החכמה באמת
כשרבים מאתנו עברו לעבוד מהבית (ורבים עוד יעברו), התרגלנו לקבל תצוגה ברורה של הפנים של כולם בתצוגת גלריית זום. כולם הופיעו להם מסודרים ושווים האחד לשנייה, כל אחד במשבצת שלו. אבל, מה קורה בסביבת העבודה ההיברידית, כאשר חלק מהעובדים מארחים פגישות בחדרי ישיבות במשרד בעוד שאחרים משוחחים מהבית?
פגישות וידאו המתקיימות בחללי ישיבות מסורתיים עלולות להקשות על משתתפים מרוחקים לראות את כולם בחדר, ולמנוע מהם מרכיבי תקשורת מרכזיים, כמו הבעות פנים ושפת גוף. כדי להבטיח שעובדים מרוחקים יוכלו לשתף פעולה דיגיטלית בצורה יעילה ככל שהם יכולים באופן אישי, ארגונים חייבים לבצע דמוקרטיזציה של החוויה עבור כל העובדים שלהם – ולא משנה מהיכן הם עובדים.
כדי להתמודד עם הבעיה, חברה זום לשותפי החומרה שלה כדי להשיק תכונה חדשה שנועדה לפתור את הבעיה הזו – גלריה חכמה (Smart Gallery) של חדרי זום (Zoom Rooms) – דרך חדשנית להפוך את הפגישות ההיברידיות לשוויוניות יותר.
גלריה חכמה היא תכונה של חדרי זום המשתמשת בחומרה חדשנית ובבינה מלאכותית כדי ליצור הזנות וידאו בודדות של משתתפים בחדר, מה שמעניק למשתתפים מרוחקים תצוגה ברורה יותר של כל אחד ואחד מעמיתיהם היושבים במשותף באותו חלל. הטכנולוגיה מייעלת את חווית הפגישה באופן אוטומטי על ידי התאמה לאנשים שנכנסים או יוצאים מהחדר, כך שאין צורך שמישהו ינהל את הגדרות החדר, או כל הזמן ישנה את עמדת המצלמה כדי ללכוד את כולם בתמונה.
מודל עבודה היברידי תלוי בתקשורת חלקה ובשיתוף פעולה בין צוותים מרוחקים ובמשרד. עם זאת, עובדים מרוחקים שאינם יכולים לראות בבירור את הפנים וההבעות של עמיתיהם במשרד מפספסים היבטים קריטיים בתקשורת המובילים לשיתוף פעולה אפקטיבי ואף עלולים להרגיש מחוץ לחוויה.
הגלריה החכמה מפרידה את המשתתפים הנמצאים באותו חדר – כל אחד ואחת לאריח הווידאו האישי שלהם. זה מספק לעובדים מרוחקים תצוגה ברורה של המשתתפים בחדר, יצירת סביבה שבה כולם יכולים לתקשר ולשתף פעולה באותו אופן. כאשר לכולם יש ייצוג שווה יותר בפגישה, המשתתפים יכולים להרגיש יותר בנוח לדבר ולהשתתף, לא משנה מאיפה הם מצטרפים.
אחד החידושים היותר מעניינים שהודגמו היה Neat Acoustic Bubble: החיבור של זום עם יצרנית החומרה Neat הביא פתרון ייחודי: Neat Frame, מסך מגע, עם אודיו חד וברור, מיקרופונים ומצלמה מובנית באיכות גבוהה ועם אפשרות לקיים סביב המשתתף בשיחת זום, מעין הבועה אקוסטית, שמסננת את כל רעשי הסביבה.
כתוביות אוטומטיות
חידוש נוסף שהודגם: כתוביות אוטומטיות: ממשלות וארגונים בינלאומיים – ובמיוחד בעידן בו יש עדיין מגבלות על נסיעות ומפגשי פנים אל פנים – נדרשים כיום לעשות שימוש תכוף בפתרונות שיאפשרו תקשורת יעילה בין מדינות, טריטוריות ואזורים אחרים. המשמעות היא שלעתים קרובות הם נדרשים לחפש שירותי תרגום מתקדמים – ובעיקר טכנולוגיות של המרת קול לטקסט בזמן אמת שיכולות להניע פעילות בינלאומית וליצור קשרים הדוקים בין אנשים וארגונים.
ההכרזה האחרונה של זום על שירות הכתוביות האוטומטיות בשיחות היא רק ההתחלה. רכישת Kites, סטארט-אפ שמוקדש לפיתוח פתרונות תרגום באמצעות מכונה בזמן אמת (MT), סייע לצוות ההנדסה של זום לקדם את תחום ה-MT כדי לשפר את הפרודוקטיביות והיעילות של פגישות בווידאו על ידי אספקת יכולות תרגום רב-שפות למשתמשים כשהשירות מאפשר לשבור מחסומי שפה ולהפוך אינטראקציה ׳חלקה׳ בין שפות למציאות של חיי היומיום.