בפעם הבאה שתרצו לרכוש מכנסיים או חולצה, יכול להיות שבאתר בו תבצעו את הרכישה שלכם, אתם תגלו טכנולוגיה חכמה, אשר לומדת איך אתם אוהבים לקנות, למשל יש קונים שיודעים בדיוק מה הם מחפשים, יכנסו לאתר, יגיעו לעמוד מוצר, להם אנחנו לא מעוניינים להפריע, יש קונים שאוהבים לגלוש ולקבל השראה, עבורם, ראינו שאם נציג פריטים דומים או פריטים משלימים על בסיס העדפות שלהם, יש סבירות גבוה שהם ירכשו, לעומת זאת יש קונים שצריכים לקנות בגד לאירוע, פגישה או חופשה אך אין להם מושג מה יתאים להם או יחמיא למבנה הגוף שלהם ועבורם יפתח "פופ אפ" ששואל שואל שתי שאלות ומציג המלצות לבגדים שיתאימו לטעם האישי שלכם ולמבנה הגוף. מי שאחראי על הפיתוח הזה הוא סטארטאפ ישראלי בשם Selectika הפעיל בתחום הנקרא Visual AI. הסטארטאפ הוקם בשנת 2020 על-ידי טלי חמדי המכהנת כמנכ"לית, ומיכה קמינר CTO ושני עובדים בכירים ששותפים גם, עידן בראזני ונופר גבריאלי.
טלי מספרת לנו כיצד הפיתוח של Selectika מצד אחד, הולך לשדרג את מסע הקניות הווירטואלי של הגולשים בחנויות האופנה ומצד שני המערכת תעזור למותגים ולריטיילרים להיות יעלים יותר וחכמים יותר אפילו לפני תהליך הייצור,. "אנו מקנים למותגים יכולות שמאפשרות להם להיות חכמים ויעילים יותר. אך מעל לכל, המערכת מאפשרת למותג להעניק ללקוחותיו שירות ויחס אישי, המשדרג להם את חווית הקנייה ומניע אותם לחזור ולקנות מאותה חנות".
למה החלטתם לפתח עוזרת אישית לקניות בגדים?
"רוב היזמים שמתחילים סטרטאפ בדרך כלל עושים זאת בעקבות קושי שלהם או של מישהו קרוב. במקרה שלי, לא הבנתי למה למרות כל הדאטה שאני משתפת עם חנויות הבגדים, עדיין שאני נכנסת לאתר, אני רואה את אותן התוצאות שאחותי או מישהו מהעבודה מקבלת. הרעיון המקורי היה להשתמש בטכנולוגיה כדי לעזור לקונים למצוא בצורה קלה ונעימה יותר את מה שהם מחפשים. הרעיון המקורי גדל להיות מערכת מודיעינית חכמה למותגים וריטיילרים. "המוצר הראשוני היה בכלל B2C , בנינו אתר סחר, היו לנו שיתופי פעולה מוצלחים עם חנויות אופנה ואלפי משתמשים. ההמלצות היו ממגוון מותגים שהצליחו להגדיל את הקונברשיין באתר. לאחר מספר חודשים בו השירות היה באוויר, הבנו שיהיה לנו קשה להמשיך במסלול הזה, אם אנחנו רוצים לגדול. לכן, החלטנו שאנחנו מעוניינים להטמיע את הטכנולוגיה בתוך האתרים של חברות האופנה עצמם וכך להגדיל את כמות המשתמשים ולספק ערך טוב יותר לקונים וגם לבעלי האתרים (B2B) מאז המוצר התפתח לכיוון חדשים, היום אנחנו משתמשים בטכנולוגיה של עיבוד תמונה ו deep learning ".
כיצד השפיע הפיבוט על העבודה?
"בחודש מרץ האחרון עשינו את הפיבוט והתחלנו את העבודה מאפס, כאשר המוצר החדש הוא בעל יכולות טכנולוגיות מתקדמות יותר. לדוגמא, אם במוצר הראשון כל עבודת ניתוח הקטלוג של הריטיילר היתה ידנית, היום הרוב נעשה באמצעות טכנולוגית Machine Learning and Image Recognition. בעזרת שימוש בטכנולוגיות של אמזון ווב סרוויס AWS, אימנו מודל שיודע להוסיף תיאור פרטני לכל פריט בקטלוג של הריטיילר, למשל, אם מדובר בחולצה, המודל מציין את סוג הצווארון, אורך, פיט, סוג שרוול, בד, כיסים, כפתורים וכו'. מהצד של הגולש, חוויית השימוש הרבה יותר חלקה, למשל, המערכת מבינה טובה יותר אזורים בעייתים בגוף, למשל, כתפיים רחבות ורגליים קצרות.
"המערכת עצמה משלבת רשת ניירונים עם מיליוני דטה פוינטס ואת המומחיות שלנו באופנה, ההבנה בפרטים הקטנים, התאמה בין בגד לבגד ובגד לקונה. אם אני אדמה את החוויה לעולם הפיזי, זה כאילו אדם נכנס לחנות ומישהו ממליץ לו מה למדוד, הוא מודד, קונה, אוהב וחוזר".
"עבור הפיתוח של המוצר שלנו, אנחנו משתמשים בשירותים של אמזון ווב סרוויס AWS, למשל, ה-Application Server מאוחסן על שרתי המיחשוב בענן Amazon EC2, ההפצה של האפליקציה מתבצעת באמצעות Amazon CloudFront המשמש להעברה מהירה ומאובטחת של תוכן (CDN) ו-Amazon Route 53 עוזר לנו לנתב משתמשים באתרי אינטרנט לשרתים הקרובים ביותר במדינה בה הם נמצאים".
מהיכן הגיע השם Selectika?
המילה Selectika מורכבת מהמילה SELECT שזה "לבחור" וגם "נבחר" ומהמילה TECHNOLOGY כך שבעצם המשמעות היא כפולה, "הטכנולוגיה שעוזרת לך לבחור" וגם "הטכנולוגיה הנבחרת".
באילו שירותים של אמזון ווב סרוויס AWS אתם משתמשים?
"אנחנו עובדים עם שירותים רבים של אמזון ווב סרוויס AWS ועליהם המוצר שלנו מתבסס. אנחנו עובדים עם שירות האחסון Amazon S3 וגם AWS Elastic Beanstalk המציע פריסה של אפליקציות ווב ושירותים המפותחים עם ג'אווה, PHP, Ruby ועוד. העבודה עם אמזון ווב סרוויס AWS עזרה לחברה שלנו להתקדם, בזכות הייעוץ שקיבלנו מהמומחים של אמזון ווב סרוויס AWS בתחום הארכיטקטורה של התוכנה, איך לבנות אותה ואיך להתאים אותה לשירותים שלנו. כמו כן, המעטפת שירותים של אמזון ווב סרוויס AWS כוללת סביבת עבודה ידידותית, תפעול מוצרים בצורה קלה וגם מהירות וזמינות של התשתיות".