- הקורונה, הטרנספורמציה הדיגיטלית והצורך בקבלת תובנות אופרטיביות מהירות
- ומדויקות, יצרו ביקושים גואים למומחי דאטה ולתחרות על כל עובד בתחום
מאת אופיר קרקו, סמנכ"ל Professional services בחברת aQurate מקבוצת UCL
אנשי דאטה מנוסים הם משאב יקר אשר הפך לחלק אינטגרלי בכל ארגון. המהפכה הדיגיטלית שהעולם עובר בשלוש השנים האחרונות צורכת משאבי כוח אדם גדולים ומנוסים. הביקוש לעובדים טכנולוגיים לא נעצר בהייטק. האצת קצב האוטומציה, בייחוד בתקופת הקורונה, יצרה ביקושים גדולים של עובדים אלו גם בשאר התעשיות שמתקשות אף יותר למשוך עובדים מתאימים לאור תנאי השכר בהייטק.
מתכנתים, אנליסטים ואנשי דאטה מבוקשים גם במגזרי המסחר והתעשייה, בנקאות ופיננסים ובריאות – כולם נמצאים בעיצומו של תהליך דיגיטליזצייה מתקדם הדורש הנגשה של המידע ולוקחים חלק במהפכת המידע.
פער בין האקדמיה לבין דרישות השוק
למועמדים המגיעים לשוק העבודה חסרים כישורים עדכניים ונוצר פער גדול בין הנלמד באקדמיה לבין הכישורים והכלים הנדרשים כיום בתעשייה זו.
כלל החברות בשוק נדרשות לפעול בעצמן על מנת לגשר על הפערים האלו ולייצר הכשרות רלוונטיות לעובדים.
קריאטיביות בהכשרת כוח אדם איכותי
המחסור באנשים גרם לארגוני הכשרה לפעול בצורה קריאטיבית. המגמה הבולטת היא הכשרה של אקדמאים מצטיינים לתפקידי פיתוח מערכות נתונים. בתחומים אלו יש משקל להכשרה האקדמאית וליכולת להבין את הלוגיקה של הפיכת המידע הגלום המצטבר במערכות המידע הארגוניות ותהליך ההמרה שלו לתובנות עסקיות בעלות ערך מוסף.
הדוגמא הטובה ביותר היא זו של משרד הבריאות, שהיה צריך להקים מפעל מידע לאומי לטובת המלחמה בקורונה. כבר ב-2019 הצטייד המשרד בכלים הטכנולוגיים המתקדמים ביותר לניהול, אינטגרציה וטיוב של המידע שזרם ממאות יחידות הקצה כמו בתי חולים, קופות חולים, מעבדות, יחידות בדיקות ה-PCR, ביקורות הגבולות ועוד. כלים אלו נועדו להנגיש למדינה את הנתונים כדי שתוכל לגבש את המדיניות שלה. נתונים כגון נקודת הזמן בה מקדם ההדבקה עולה או הרגע בו העומס של מחלקות הקורונה הופך לקריטי.
אך רכישת הכלים לא הספיקה. היה צורך בבניית והכשרת גוף מתכנתים שיפעיל את הכלים במפעל המידע. משרד הבריאות קיבל מאות ממתכנתי 8200 שעברו הכשרה מואצת וייעודית והם אלו שהיו הגורם המשמעותי ביותר בניצחון בקרב מול הקורונה.
בשל לחץ הזמנים והפער שנוצר פיתחנו קורס ייחודי המתאים למתכנתים מנוסים שהשתלבו במערך המידע וסייע בקבלת תוצאות מיידיות והיטה את הקרב מול הקורונה לטובה.
שיתוף פעולה יוצא דופן נוסף הוא שיתוף הפעולה שלנו עם אל על שפתח מרכז מצוינות של Talend במשרדיו, לטובת הצרכים ההולכים וגדלים שלו. גם במקרה זה היינו שותפים לפיתוח קורס הכשרה המתאים לצרכי אל על.
במקביל אנו פועלים מול אוניברסיטאות ומנגישים להם את האפשרות לבצע את פרוייקטי הגמר באמצעות הכלים אותם אנו מייצגים על מנת להכניס לשוק עוד ועוד אנשי דאטה.
כחלק מההבנה שמחלחלת בשוק הישראלי, גם אנחנו ב-aQurate מבינים שראוי וכדאי לתת הזדמנות גם לחיילים משוחררים שלא שירתו ביחידות הטכנולוגיות כמו 8200 ואחרות. כשמדובר בחיילים ששירתו ביחידות לוחמות יש בכך גם ערך מוסף. על הרקע הזה, בנתה חברת aQurate מתודולוגיה שלמה להכשרה, ליווי ושילוב בשוק התעסוקה.
אנו מציעים ללוחמים וללוחמות משוחררים הכשרה לתפקיד– מפתח BI הנותן את מלוא הדגש לפן היישומי- מבית Talend. תוכנית זו תאפשר ללוחמים בעלי בגרות של 5 יחידות ומעלה במקצועות הראליים להפוך למפתחי BI מוכשרים גם ללא ידע וניסיון קודם בתחום.
הכשרה זו אמנם אינה אקדמית אך נעשית בסגנון ) Boot Campsסיירת תכנות) ומספקת לשוק אנשים שיוכלו להשתלב בעבודה באופן מיידי ובכך נותנת מענה לצורך האדיר בבעלי מיומנויות יישומיות המתאימות לדרישות השוק המשתנות.
בתחילת מרץ ייפתח קורס נוסף למפתחי Talend שיכשיר את הדור הבא של המפתחים לעולמות ניהול הנתונים.