הזוכים הוכרזו במסגרת תחרות הבדיקות הישראלית (ISTC) שנערכה באירוע DevGeekWeek השנתי האירוע התקיים השנה באופן פרונטלי ומקוון
אלופי הבדיקות של ישראל הוכרזו בתחרות שתקיימה לאחרונה זו הפעם הרביעית ברציפות על ידי ITCB- העמותה הישראלית להסמכת בודקים, בשיתוף עם מכללת ג'ון ברייס, זרוע ההדרכה של חברת מטריקס. הגמר נערך במסגרת כנס הפיתוח והבדיקות השנתי של ישראל, DevGeekWeek 2020, שהתקיים השנה בפעם השביעית ברציפות על ידי ג'ון ברייס. האירוע, שהינו הכנס המוביל והגדול בישראל בתחום הפיתוח והבדיקות, התפרס על פני שמונה ימים והתקיים במלון דניאל מרשת מלונות טמרס בהרצליה, בהתאם להנחיות משרד הבריאות. בהתחשב במציאות הנוכחית, לא התקיימה מליאה מרכזית וההשתתפות הפרונטלית התאפשרה במסגרת כיתות מצומצמות, כאשר במקביל השנה התאפשרה גם השתתפות וירטואלית בתכני הכנס, ששודרו בשידור חי באופן מקוון. בין האורחים נכללו מאות מפתחים ואנשי טכנולוגיה מכל רחבי ישראל.
תחרות הבדיקות של ישראל (ISTC) מאתרת את הבודקים הטובים ביותר בארץ. חמשת הצוותים שעלו לשלב הגמר נדרשו לערוך בדיקות עבור מוצר חדש במסגרת זמן מוגבלת ותחת תנאים קיצוניים, על מנת לאפשר להם למצות את כישוריהם. עליהם היה לזהות באגים, לדווח עליהם באופן ברור המאפשר תיקון, לערוך בדיקות לא פונקציונליות לפי הצורך ולסיום גם להגיש דו"ח סיכום מצב המוצר, שמהווה ערך נוסף לחברת המוצר מבחינת שחרור הגרסה. במהלך הגמר נמצאו 81 באגים סך הכל על ידי הצוותים. בתחרות השתתפו בודקים מנוסים וגם כאלו שחדשים בתחום, אשר משוגעים לדבר, אוהבים אתגרים ונהנים לבצע בדיקות.
הזוכים במקום הראשון הם אלכס קומנוב ולירן צימר, מהנדסי QA מחברת SeatGeek. אחריהם ברשימה נמצאים מנהלי ה-QA סיגל שעשוע וקובי צם ולמקום השלישי הגיעו הילה שקד, מהנדסת QA, ועידן יריב, בודק QA מחברת נס טכנולוגיות. את צוות השיפוט הרכיבו ירון צוברי – נשיא ITCB, מנהל התחרות ועורך ראשי במגזין "עולם הבדיקות", סלביק פשנין – מנהל התחרות וראש צוות בוויקס, אסתר צבר – מקימת AQA וקובי יונסי – מייסד QAMasters.co.il.
הכנס אפשר למשתתפים ללמוד ולקבל כלים מעשיים והבנה מעמיקה יותר של הטכנולוגיות בסביבת עבודתם, לצד חשיפה לטכנולוגיות חדשות וכלים אופציונאליים ליישום עתידי. המשתתפים יכלו להשתלב במעל ל-80 סמינרים מקצועיים שעברו על ידי מיטב המומחים והיועצים בתחום, אשר היו מאוגדים תחת שמונה מסלולי לימוד בתחומי קוד, דאטה, ענן, DevOps, סייבר, ניהול ו-QA Geek Week. נוסף על אלו, מסלול After Event Workshops התקיים גם כן ונפרס על פני שלושה ימים נוספים, אשר מעבר ללימוד התיאורטי איפשרו למשתתפים גם להתנסות ולחוש את הטכנולוגיה והחדשנות בכיתות מחשבים ייעודיות.
מוטי חדד, מנהל ג'ון ברייס הדרכה, אמר: "השנה זה היה מרגש יותר מתמיד לקיים את אירוע DevGeekWeek. על אף משבר הקורונה, אנשי התעשייה מאוד רצו להיפגש, להעשיר אחד את השני במידע ולהמשיך למנף את המשק הישראלי. המשבר שאנו חווים מחזק את המובן מאליו – קהילת ההייטק נפגעה באופן מינימלי בשל הנוחות שבעבודה מרחוק והוכיחה כי היא חיונית ואפקטיבית עבור הכלכלה המקומית, כאשר באמצעות טכנולוגיות ייחודיות תחומי עשייה רבים הצליחו לשמר המשכיות עסקית ולקיים פעילות שגרתית בתנאי עבודה חדשים לחלוטין. יתרה מכך, אנו עדים בג'ון ברייס לעליה בביקוש לרישום לקורסי הכשרה המאפשרים כניסה חלקה לתחום ההייטק, דבר המחזק עוד יותר את מעמדו של התחום". חדד הוסיף, כי "התכנים שהועברו בכנס, כמו גם איכותם של המרצים, נבחרו בקפידה, ואפשרו לכל המשתתפים להתעדכן בטכנולוגיות החדישות ביותר ולצרוך את המידע באופן פרונטלי או מרחוק, כדי לקדם את יכולותיהם וכישוריהם המקצועיים וליישם אותם במקום העבודה שלהם".
אודות ג'ון ברייס הדרכה
חברת ג'ון ברייס הדרכה מקבוצת מטריקס הינה חברת ההדרכה המובילה בישראל ומהמובילות באירופה בתחום הדרכת המחשוב וטכנולוגיית המידע ובתחום הדרכת מיומנות הניהול, השירות והמכירות. לג'ון ברייס הדרכה 3 מרכזי הדרכה בישראל: בתל אביב, ירושלים וחיפה ומרכזים נוספים באירופה.
למכללה שני קהלי יעד מרכזיים: אנשי מקצוע מנוסים מהתעשייה בכלל ומתעשיית ההי-טק בפרט ותלמידים העושים את צעדיהם הראשונים בעולם ההי-טק במסגרת קורסי הסבה והכשרה ייחודיים המועברים בשעות הבוקר והערב. מדי שנה ג'ון ברייס מכשירה למעלה מ- 10,000 אנשי הי-טק הלוקחים חלק ביותר מ-500 קורסים מקצועיים, החל ממסלולי הכשרה להזנקת הקריירה ועד להתמחות בטכנולוגיות מתקדמות עבור אנשי מקצוע מנוסים.
כזרוע ההדרכה של מטריקס, ג'ון ברייס מספקת מספר רב של יתרונות וערכים מוספים ללקוחותיה ומציעה לארגונים פתרון שלם מקצה לקצה, החל מרמת היישום הטכנולוגי והפונקציונאלי ועד לרמת ההדרכה של אנשי המקצוע ומשתמשי הקצה.