יום ראשון , נובמבר 17 2024
Home > אנרגיה > Crocus מספקת את העתיד של חיישני זרם מבודדים ללא מגע עם תמיכה בזרם גבוה ועם דיוק רב

Crocus מספקת את העתיד של חיישני זרם מבודדים ללא מגע עם תמיכה בזרם גבוה ועם דיוק רב

CT45x מציג את היתרונות של חיישני TMR כדי לחשוב מחדש על פתרונות ולפשט אותם במרחב העבודה של הזרם הגבוה והמאוד מדויק

מילפיטאס, קליפורניה, 23במאי 2022, (GLOBE NEWSWIRE) :

Crocus Technology Inc, הספקית המובילה של חיישני XtremeSense® מסוג Tunnel Magneto-Resistance (TMR) המשנים את השוק, הכריזה על משפחת CT45x של חיישני זרם מבודדים ללא מגע כדי לאפשר מדידות בדיוק רב ובזרם גבוה בפתרון פשוט יותר. בניגוד לפתרונות הקיימים, CT45x מאפשר ליצרנים לוותר על מגנים יקרים, רכזים או ליבות. CT452 ו-CT453 מציעים דיוק ללא מגע של 0.7%, רוחב פס של 1 מגה-הרץ וחסינות טובה מאשר -50dB לשדות מגנטיים חיצוניים ללא רכיבים מכניים נוספים. שילוב זה של ביצועים ודיוק מאפשר ללקוחות להקטין את גודלו של המוצר והמשקל הכולל, וכך זה מאפשר להם להחליף מודולי חישת זרם גדולים ויקרים בפתרון קטן ופשוט.

ככל שהדרישות הנוכחיות גדלו, כך גדל האתגר למדידה מדויקת של זרמים גבוהים, בממוצע מעל 200 אמפר ולעתים קרובות עד 2,000 אמפר. נגדי עיתוק עם מגברים מבודדים נמצאים בשימוש נרחב, אך הם מהווים בעיה עם הפסדי I2R ונטייתם להיות גדולים ויקרים. הפתרונות הקיימים המבוססים מגנט, כמו Hall Effect ו-AMR הם פחות מדויקים והם סובלים מסחיפה בשל טמפרטורה גבוהה. מוצרי CT45x מבוססים על טכנולוגיית XtremeSense TMR המספקת את העתיד עם גישה נטולת מגע גבוה ביחס אות לרעש גבוה, והיא יכולה להתאים לדרישות המערכת, רוחב פס גבוה וזמן תגובה מהיר, דחיית שדות במודול שכיח, וכן שילוב עם מדידות בדיוק גבוה על פני מרחב טמפרטורות.

זאק דיירי, נשיא ומנכ"ל Crocus Technology

בנוסף, יישומים רבים דורשים כיום מדידות זרם מדויקות מאוד בטווח של מיליאמפר עד לטווח של 1,000 אמפר או יותר. לעתים קרובות סוג זה של פתרון כולל חיישני זרם מרובים כדי להשיג את ביצועי המערכת הרצויים עם פשרות ומורכבויות עיצוב רבות. שימוש בחיישני זרם XtremeSense TMR של Crocus מאפשר פתרון פשוט, וללא פשרות, באמצעות חיישן CT45x בודד המספק טווח דינמי גדול ו-SNR גבוה. לדוגמה, ה-CT45x מסוגל למדוד עד רזולוציה נמוכה של 500 מיליאמפר, ובקצה השני עד 1,800 אמפר תוך שמירה על דיוק טוב מ-0.7%.

CT45x מציע ביצועי רעש פורצי דרך, נמוכים כמו 0.55 mVRMS, כדי לאפשר ליישומים לחוש רמות זרם קטנות ושינויים קטנים או שינויים בזרם דרך הפס. ביצועים אלה טובים כמעט פי עשר לעומת הפתרונות הנוכחיים של Hall Effect. התוצאה היא SNR (יחס אות לרעש) בגובה של עד 77dB עבור מדידת CT45x, וזה מאפשר למערכת לעבד נתונים ברזולוציה גבוהה יותר בדיוק רב יותר.

"עם ההשקה של משפחת CT45x של מוצרי חיישני זרם ללא מגע, יש לנו כעת פורטפוליו שלם של מוצרים עבור הלקוחות שלנו, מזרמים נמוכים ועד זרמים גבוהים יותר", אומר זאק דיירי, נשיא ומנכ"ל Crocus Technology. "מוצר זה, המבוסס על טכנולוגיית ה-TMR המתקדמת של Crocus, הוא המרגש ביותר עבורנו שכן היתרונות של XtremeSense TMR שלנו נותנים מענה לצרכים של יישומים עכשוויים גבוהים יותר שלא ניתן לענות עליהם עם פתרונות קיימים, אלא עם פשרות. Crocus מתרגשת לתת מענה לשווקים עכשוויים חדשים כמו מערכות לניהול סוללות, מהפכי מתח, ממירי מתח ישר/מתח ישר, ועוד רבים אחרים".

תכונות וביצועים של המוצר:

חיישן זרם מבודד ללא מגע

מסוגל למדוד זרמים מ-5 mA  עד >2,000 A

שגיאת פלט כוללת ±0.7% בקנה מידה מלא

זמן תגובה של 300 ns, רוחב פס של 1 מגה-הרץ

זמין בשישה טווחי שדות שונים שתצורתם נקבעה

יכולת הגנה עם זיהוי שדה-יתר (OFD)

דחיית שדה מצב משותף משולבת (CMFR) עם חסינות >90%  (CT452/3)

חישת שדה מגנטי אחידה (CT450)

יישומי פילוח במטעני EV, מערכות ניהול סוללות (BMS), ממירי DC/DC, מערכת 48-V, טעינה דו-כיוונית וממירים AC/DC.

ה- CT450 זמין בחבילת TSSOP-8. CT452/3 זמינים בחבילת TSSOP-16. לקבלת מידע נוסף, בקרו בדף האינטרנט של המוצר:

CT450 : https://crocus-technology.com/products/ct450/

CT452 : https://crocus-technology.com/products/ct452/

CT453 : https://crocus-technology.com/products/ct453/

אודות Crocus Technology

טכנולוגיית Crocus מפתחת ומייצרת חיישנים מגנטיים חדשניים ביותר המבוססים על טכנולוגיית חיישני XtremeSense® TMR  המוגנת בפטנט שלה. טכנולוגיית החיישן המגנטי המשבשת של Crocus מאפשרת את הרגישות הגבוהה ביותר, את צריכת החשמל הנמוכה ביותר ואת הגודל הקטן ביותר על פני טווח טמפרטורות רחב. המטה של Crocus נמצא במילפיטאס, קליפורניה. לקבלת מידע נוסף, בקרו בכתובת http://www.crocus-technology.com .

About מאיר עשת

Check Also

פריצת דרך לחברת האנרגיה סולארית של בני לנדא:

ענקית האנרגיה הנקיה Qcells תאמץ את טכנולוגיית המוליכים האולטרה-דקים של Lumet לתאים הסולאריים שלה. Lumet פיתחה …

נגישות